Hoho!

Oj vad längesen jag skrev!

Jag vet inte.. jag har inget om inredning att skriva.. eller visa för den delen heller.. det har inte hänt så mycket nytt. Men å andra sidan, vem har sagt att detta är en inredningsblogg? Jag kan välskriva lite privat om det kan tänkas underhålla på något vis! =)

Jag har varit på "utbildning" på Åhléns.. fick lära mig kassan och lite allmänt sånt där. Det var jättetrevligt! fick testa att stå i kassan också, det kändes väldigt bra och min arbetskamrat tyckte att jag var duktig på att hantera kunder. Stolt jag blev!! =D (att jag var trevlig, glad och tog ögonkontakt). Något som gör mig lite nervös dock är att nästa gång jag jobbar är på söndag = julskyltning! åååh det kommer va så mycket folk.. men oftast är ju folk så glada då. (har varit på akademibokhandeln också, förra julen)

Idag (om någon är intresserad) har jag varit och simmat med min mami. Måste träna bort några kilon förstår ni, något jag borde gjort för längesen! haha!  Det var jätteskönt! älskar att simma och plaska! Äventyrsbadet hade tyvärr inte öppnat när vi var där så jag fick inte åka rutschkana =( eller "forsen" eller vad den kallas.. har gjort det innan.. jag är ju "känd" för o va lite barnslig och inte skämmas för särskilt mycket.. MEN DET ÄR SÅ DET SKA VA VET NI!
 
Sen kom min kära systeryster och vi gick på stan för o hitta ett par byxor åt henne. Det är så roligt för vi har inte alls samma smak på kläder och skor. Meningen var ju att jag bara skulle följa med och ge lite råd och vara ett sällskap.. men det slutade med att jag själv köpte mig ett par stövlar... fyyyy.. Saken är att jag inte vet om jag ska behålla dem.. köpte dem på DinSko. Tror dock att jag redan har blivit förtjust i dem.

image290

Jaja.. hur intressant det nu kan tänkas vara! Läste igår ut Harry Potters sista bok dödsrelikerna. Kan låta barnsligt kanske, men faktum är att böckerna är 10 gånger bättre och mer seriösa än filmerna. De är så välskrivna och den griper tag i dig redan från första kapitlet. Läste ut boken som är på 783 sidor på två dagar. Helt sjukt, jag kunde inte lägga ifrån mig den. känns lite sorgset nu i efterhand, har läst alla sju böckerna, kan det inte komma fler?
Nu ska jag gå o sätta mig i soffan och läsa lite, Stieg Larssons, Män som hatar kvinnor blir mitt nästa offer. Undrar om den är bra? köpte även Liza Marklunds Nobels Testamente. Har läst lite men den har inte gripit tag i mig än.
Brasan sprakar för fullt iallafall! varmt och skönt!!

image291 



Nya inköp från IKEA

i onsdags var min sista dag på IKEA då utställningen var. Det var en massa folk och vi hjälpte till att röja ute på lagret. Det var en massa produkter som inte användes.. vissa ska tillbaka och vissa ska till fyndavdelningen. Synd att ingen visste när dessa fyndvaror skulle komma ut på varuhuset. För det är hur mycket som helst och de mesta var i väldigt fint skick! Jag ska försöka ta reda på detta.. jag måste ju dit då!

I och med sista dagen så handlade jag och min arbetskamrat lite på IKEA. Synd att min personalrabatt gick ut fredagen innan bara. Men det kostade ändå inte så mycket. Köpte fatet, sanden, sprayflaskan, pläden och de små dekorationsvaserna. Pläden heter FELICIA (99 kr) och jag kan "varmt" rekommendera denna då den är varm och mysig (och väldigt fin) När jag fryser om nätterna så lägger jag på denna och då blir jag varm direkt. Jag var egentligen ute efter en annan MYCKET FIN pläd som fanns med på utställningen.. men när jag kommer till varuhuset inser jag att denna pläd inte finns ännu eftersom det är en nyhet.. Åhh vad besviken jag blev! vet inte när den kommer heller... jaja.. tji fick jag!

Ska jobba på Åhléns nu över julen. Det ska bli riktigt spännande! synd bara att jag måste jobba julafton och nyårsafton.. bara några timmar i för sig.. jaja.. nu vet ni att "vi" har öppet dessa dagar om ni är ute i allra sista minuten! Alltid bra att veta. Nähe, nu ska jag lägga mig hos Karlsson i soffan och mysa framför TVn.

image289

Vårt Sovrum! - bilder

Tänkte visa lite bilder på Master bedroom. Det är inte fullständigt klart. Sängram (från mio till kontinetalsängar) ska inhandlas och sängbord. Det kanske ser lite kalt ut. Men det är precis så vi vill ha det. Vi funderar även på att fotografera oss i svart-vitt.. och sätta upp ovanför sängen. Men det blir ett senare projekt. (måste ju träna bort magen först! haha!).

Garderoberna är från IKEA och den persiska mattan är från Stenbäcks mattaffär.

image283

image284

image286

image288

image287

Äntligen en ledig dag!

Idag har jag gjort.. nästan ingenting! Och det är så jag tycker att det kan vara vissa helger. Vi har hållit på och inreda och måla och allt möjligt i huset. Så vi har inte bara kunnat koppla av på ca 5 helger. Idag åkte Karlsson till gården för att klyva vedag satt och spelade The Sims 2 heeeela förmiddagen. Jag har inte spelat på länge och har varit ett stort The Sims-freak. Kan ibland inte själv förstå vad det är som är så roligt och underhållande med spelet eftersom det inte finns ett slut på det... Det är kanske därför jag gillar att spela det, bygga hus, inreda och leda
"simmarna" genom deras liv.

image281

image282



Det finns en person på jobbet som jag känner att jag måste sätta på plats snart. Jag är inte den som är känslig för kritik, tvärtom vill jag ha kritik och bli lärd hur jag kan göra bättre. Men denna personen avbryter en alltid när man berättar något. Och jag HATAR att bli avbruten, det är en sak att prata i munnen  på varandra eller ursäkta sig och avbryta då man måste säga något snabbt. Men när personen helt plöstligt börjar prata om något helt annat är det som en förolämpning, det är precis som om den skiter fullständigt i vad man sagt. Sen kokar jag när en person skrattar en rakt upp i ansiktet när man gör fel och säger "lilla du, varför gör du så, det är ju inte så smart?"
Nej nu måste jag säga ifrån..

Gästrummet

Här kommer lite bilder på gästrummet. Kanske inte ser så mysigt ut, lite kalt på väggarna, men just nu känns det som rummet man prioriterar minst. Den blå krukan brevid TV-möbeln passar inte riktigt in. Tänker alltid på det när jag ser den men glömmer alltid bort den när man väl är i butiker/blomsteraffärer.

image274

image276

TV-möbeln är från IKEA och heter BESTÅ (en serie). Man kan sätta fina kort, tapet, typ eller något annat skoj i glasdörrarna. Jättekul med saker som går att anpassa och göra personliga!
image277


Detaljcollage

image280

Vårt kök

image267

Plats för micro, radio och brödrost
image268

Matplats
image271
Spis och varmluftsugn
image270

Kyl och Frys
image272



Collage

image273

Besök ikväll

Karlssons mamma är här nu och myser med oss vid den öppna spisen! Vi har ätit lite och bara pratat och haft väldigt trevligt! Åhh jag är ganska trött.. Nu är det full rulle och nu börjar "mina" utställningsytor att komma igång. Det ska in produkter och det ska sys och det ska göras en massa saker. Sen ville målaren att jag skulle spackla imorgon om jag hinner. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Vi fick en jättefin inflyttningspresent från Karlssons mamma. Ett äkta fårskinn! Jättemysigt och varmt och så himla fint! Sen fick vi fina blommor också, lite höst inspirerade!

Nu ska jag snart gå och duscha och krypa upp på fårskinnet och öppna spisen och fortsätta mysa med Karlsson och hans mami. Imorgon kanske det blir övertid.. Nu är det kallt om mornarna.. mysigt med vantar och mössor och sttooooora halsdukar!

God kväll

image265

image266

Vårt vardagsrum - bilder

Här kommer lite bilder på vårt vardagsrum! Ursäkta de dåliga bilderna.
Vi föll direkt för vardagsrummet med de låga fönstrena mot söder och den vackra planlösningen

Soffan som är stor och bra är köpt på MIO och även ljusstakarna. Bordet är köpt på Cervera och mattan på Stenbäcks mattor. kuddfodralen har jag sytt med tyg från Åhléns för ca 7 månader sen.


 

image253

Inga gardiner i fönstrena?! Nej tack, vi vill inte hämma det fina ljuset som kommer in om dagarna!
image254

Billy bokhylla med glasdörrar
image255

image256

Myshörnan på golvet (som används flitigt) hamnade där för att korta avståndet mellan TVn och soffan. Utan mattan och kuddarna på golvet känns TVn för långt bort. image257

Bild tagen mot entrén. valvet leder mot köket.
image258


Detaljbilder

Jag fick inspiration av en tavla från MIO Möbler och målade denna. Riktigt fin enligt min mening
image259

Myshörnan består av kuddar och kuddfodral, samtliga från IKEA. De två rosa randiga och det vita sammetfodralet har jag sytt själv med tyg från IKEA. Mattan är från Stenbäcks mattor
image261

image262

Klocka från IKEA, valvet leder till gången som i sin tur leder till sovrummen och badrum
image263

Nya dörrar!

Vi har bytt ut alla innerdörrar i huset.. En detalj som gör så stor skillnad! Så nu är vi äntligen klara med den biten!!
Ursäkta de ofina bilderna på vår groventré. Men hade inga andra bilder på de gamla dörrarna. =)

image248

image249




Nya dörrar och handtag!

image251

image252

Vad längesen...

..det var jag skrev här sist..

Jag har gått och tänkt på att jag måste uppdatera här snart men det har varit så himla mycket att göra hela tiden. Jag är fortfarande kvar på IKEA. och eftersom jag pendlar från Växjö har jag nästan ingen tid över till annat. Jag kommer hem 18.20 varje dag och måste lägga mig 21.30-22.00 eftersom jag går upp 05.30 varje morgon.

Men jag har ju hållt på och pendla nu sen i våras så man börjar vänja sig. Jag kan ju berätta att jag har fått förlängt en vecka på IKEA. Min chef berättade att hon har blivit tillfrågad om det fanns någon som kunde hjälpa till att inreda värdshuset (resturangen) eftersom det kommer så många gäster under utställningen som ska sova och äta där. Det blir då att dekorera bord och lite annat kul. Jag blev skitglad och hon sa att hon frågade mig eftersom hon var jättenöjd med min insats (vill inte låta skrytsam utan vill dela med mig av den beröm jag fått som fått mig att gå på moln hela veckorna!) Jag har ju inte fått inreda så mycket under dessa tre veckor eftersom de ytorna jag är inredningsassistent för inte kommit igång än, det blir nu i veckan. Men jag har huggt in där det behövs, målat, spacklat, snickrat, monterat möbler, sytt, strukit och städat. Och det är verkligen inget jag suckar över, tvärtom har jag haft jätteroligt och jag har lärt mig så mycket!!

Jag har sett och lärt mig mycket om samarbetet mellan snickare, målare och inredare. Att det måste finnas bra kommunikation. När jag hjälpte till att snickra podier så fick jag t.ex. lära mig att jag måste skruva in skruvarna en bra bit för att målaren ska kunna spackla över det bra sen. Sen blev det ju så att det blev jag som fick spackla de här podierna och jag fick ju känna på hur jobbigt det är när snickeriarbetet inte var fullständigt. Det har varit så nyttigt!

NU under Julen har jag fått tillfälligt säljjobb på Åhléns i Växjö.. Förmodligen blir det på hemavdelningen, skitkul!! Allt känns så bra just nu och även om jag inte har något fast jobb än så tycker jag att det rullar på bra och att jag har lärt mig massor! Jag är så hungrig på kunskap och erfarenhet nu. Vi får se vad det blir av mig sen. Inredning eller butikskommunikation blir det iallafall!


RSS 2.0