Jag skymtar vår..

..i min trädgård! Jag var ute och tittade lite i trädgården idag och blev helt chockad! Snödroppar!! Jag har snödroppar i min trädgård! Och krokusar! Jag har aldrig haft trädgård innan.. alltid bott i lägenhet och LÄNGTAT efter en trädgård.. Nu har jag en och jag kan INGENTING!! Hur beskär man? Gamla buskar som nu är döda.. ska de rensas bort?? ansas?? Jag får ta hit någon med gröna fingrar tror jag..

Här bjuder jag på lite vårbilder.. tagna idag.. solen har tittat fram hela dagen och det har varit 6 plusgrader. Härligt!

image461

image462

image463


Ville även hurra lite för ökat besökantal.. Nu är mitt rekord 64 unika besökare.. En blyg siffra jämfört med andra bloggare.. Men för mig känns det helt fantastiskt!!! HURRA!!

Vad ska jag göra hääär??

Jag har gått och stört mig på denna vägg ganska länge nu.. Jag vill göra något här.. men har inte kunnat bestämma mig riktigt ännu.. Här är några av de idéer jag har haft.. HInner inte utveckla dem vidare nu.. Men det lutar mot att det blir det sista förslaget som genomförs.

* Sätta upp köksskåp med vitrindörrar och belysning. Denna idé hade jag nästa bestämt mig för.. Men jag insåg att jag kan byta ut dörrarna på de väggskåpen jag har över diskbänken istället.

* Sätta upp en tavla, klä in en ram med något häftigt tyg eller liknande

* Sätta upp hyllor och tavellist som jag kan ha kokböcker på. Med belysning.

Det finns bra med utrymme i köket så det behöver ju inte nödvändigtvis vara en förvaringslösning.. Har ni några idéer?? Vad har jag missat?

image460

Hej hej

Så trött att jag knappast hade kunnat komma på en bättre rubrik =)

Jag ska snart gå och lägga mig.. ja.. det ska jag faktiskt.. Har jobbat 11,5 timmar idag och är helt slut! bokrean startade idag och det var inte lugnt en sekund på Akademibokhandeln! Fullt ös medvetslös! Det har inte blivit lättare av min extrema huvudvärk heller.. Helt slut.. Fick med mig 13 böcker hem! =) Lite matlagningsböcker, trädgårdsböcker, inredningsböcker, barnböcker och ett och annat världsatlas!

Helt sjukt vad billigt det är! Men men.. priset halverades nästan av personalrabatten.. himla generöst måste jag säga! Jag har inga bilder att visa idag.. kameran är urladdad och jag likaså.. Nu när jag köpt några receptböcker tänkte jag köpa en tavellist till köket kanske.. har en tom vägg där som jag inte vet vad jag ska till mig till med.. Vill gärna ha lite åsikter från er.. men det får ni se imorgon.. KANSKE... om jag orkar.. Jag ska nämligen jobba då med..

Ta en dusch, fotbad, hänga upp tvätten och sen gå och lägga sig.. Jag har redan betalat räkningarna.. har ni det? Det lär vara överbelastat de närmsta dagarna.
Kram på er!


Trötttttt

Jag har inte hunnit blogga alls de senaste dagarna.. varför? Jag är trött.. jag jobbar, jag kommer hem och har alltid massor att göra känns det som. Bokrean är på gång på Akademibokhandeln och jag måste ju tipsa om alla dessa inrednings- och renoveringsböcker som kommer att reas ner.. Jag har redan spanat in några stycken =) Rean börjar natten den 26:e.
Så nu går jobbet ut på att plocka böcker.. pall efter pall efter pall och allt ska få plats och stå i bokstavsordning.. Det är ett jädrans pusslande det där!

Här hemma händer det inte så mycket just nu.. Vi planerar nästa projekt som är exteriören.. Bygga en fin entre, måla om huset (som nu är persikofärgat) och börja spara till utemöbler.. Vi har en underbar altan i söderläge.. längtar till vår och sommar så jag spricker snart! Färgen vi har nu är iförsig ganska fräsch och somrig.. Men nej.. vi ska inte ha kvar den.. Bjuder här på två bilder (tagna i september 07) på en del av vår baksida.. Kolla grillen.. åååååh vad jag längtar!!!!

image457

image458

Trevlig helg!

Igår var det alla hjärtans dag.. Måste vara ärlig och säga att jag egentligen (ursäkta ordvalet) skiter fullständigt i det.. Nu låter jag som en bitter gammal gumma men så är det.. Allt handlar om att konsumera.. köpa köpa köpa..
Jag och Karlsson älskar varandra... varje dag. Och vi visar det för varandra.. varje dag. Vi bråkar sällan, vi tramsar ofta, hittar på saker tillsammans och förutom att vi är ett kärlekspar så är vi även bästa vänner. Så vad gör alla hjärtans dag så speciell? Jag älskar min familj, mina vänner och det får dom höra ofta.

Att köpa en bukett blommor och en chokladkartong är faktiskt mer uppskattat att få under en annan dag på året. Som en överaskningsgåva. Enligt mig iallafall.. Jag är inte den romantiska typen och inte Karlsson heller.. Så länge man är överens så.. Vi är mer den typen som retar varandra offentligt. Och vi skrattar åt det. Tillsammans. En dag när vi badade tillsammans greppar han tag om mitt kärlekshandtag (det låter finare än att skriva valk. haha) och säger: "Oj, förlåt älskling.. jag trodde det var badkarskanten!". Båda tjuter av skratt. Det är jag och Karlsson det.. Nu svävade jag ut lite för mycket och berättade mer än vad som var nödvändigt.. Men nu vet ni det (om ni inte redan visste det).

Jag önskar er en trevlig helg.. Nu visslar Karlsson på mig att han vill ha popcorn.. Han har inte lika ont i armbågen egentligen.. Men han låtsas bara för att han ska bli ompysslad.. Han tror inte att jag fattar det! ;-)

Är våren här??

Jag vet inte hur ni har det? Men här i Växjö har det iallafall varit sol de senaste dagarna.. och inte bara det, det har varit 6 plusgrader idag och det bästa: Det luktar vår!!
Jag kan inte förklara hur vår luktar riktigt.. Men det känns i luften.. Det luktar asfalt, gräs, jag vet inte vad.. Men det är ju februari så vi få väl se om det håller i sig.. Det är ju inte så bra eftersom jag i trädgården ser lite knoppar överallt.. Växter, lökar som börjar tränga upp ur jorden.. Kommer det frost igen är de illa ute.

Idag har jag inte jobbat.. Ska jobba imorgon, fredag och lördag. Så jag och Karlsson har varit ute i trädgården nästan hela eftermiddagen. Varför? Jo för att kalka gräset. Gräset är gult på sina ställen (nästan hela gräsmattan) så vi fick lite råd om hur vi skulle göra för att få det grönt. Så där gick jag och kalkade och Karlsson stod och gjorde mig sällskap med sin gipsade arm (vi var på akuten igår igen.. den har blivit infekterad efter läkaren stack honom så nu går han på antibiotika stackarn). Jag måste hjälpa honom ganska mycket och allt tar dubbelt så lång tid att göra t.ex. när man ska gå och lägga sig och när man ska iväg... Är det så det är när man har barn? =)

Provade mobilkameran hos min mami för ett tag sedan.. inte så bra skärpa precis.. Ville visa den enorma färgklicken hon har på bordet och ge lite inspiration. Riktigt vårigt om jag får säga mitt! Tänk vad mycket blommor gör! Får köpa lite värmljus till henne nästa gång jag åker dit.. hennes var slut =(

image454

image455

image456

TV:n fick förstärkning

Ja.. för en fenomenal TV utan fenomenalt ljud är knappt något att ha.. När vi precis köpt TV:n satt vi många kvällar och beundrade den skarpa bilden och tittade på alla möjliga filmer för att jämföra. Nu när vi har full HD och Blueray-läsare i vårt Playstation kan bilden knappast bli bättre. Men det var något som saknades.. Vårt gamla suroundsystem höll inte måttet riktigt.. tyvärr. Så jag började tjata om ett nytt suroundsystem vilket Karlsson egentligen redan insett att vi skulle bli tvungna att byta.

Så efter en massa researching på Internet och rådfrågning i olika butiker beställde vi hem vårat paket. KEF heter högtalarna och nya förstärkaren är en ONKYO. Måste säga att det är imponerande ljud för att vara små högtalare. De kommer ju aldrig upp på lika bra nivå som golvhögtalare. Men jag hade nästan redan bestämt att sådana kommer inte in i huset.. inte om jag får bestämma iallafall (de är ju så fula). Så nu får vi lugna oss ett tag med köpandet.. har blivit lite väl mycket de senaste månaderna.. Men så är det när man flyttar från lägenhet till hus. Helt plötsligt hade man inte så mycket som man trodde =)


TV:n ska upp på väggen så småningom.. så att den fina TV-bänken blir fri.

image450

image451

image452

Nya lampskärmar

Jag skrev ett inlägg för inte så länge sedan om mina adventsstjärnor som jag tänkte behålla som vanliga lampor när julen var över.. Allt som behövde göras var att köpa nya lampskärmar eftersom de hade stjärnskärm innan.

Så jag var på jakt efter vanliga fyrkantiga svarta skärmar.. tror ni at jag hittade det någonstans? Nää.. antingen hade de bara en kvar eller så var det en massa lustiga mönster på dem. Men häromdagen när jag var på Cervera så hittade jag dessa! Så nu står mina gamla adventsstjärnor i fonstret förklädda med nya skärmar.. Ett budget-tips och fint blev det också! Nus ak jag bege mig ner till stan en runda och sen ska jag och Karlsson till mormor och titta på Ratatouille =) Jag har redan sett den en gång men mormor ville så gärna se den... och jag ser den gärna igen!!

Så här såg det ut i julas..

image446


Och nu med nya skärmar

image447

image449

Smiley Bowl

Igår hade vi lite besök av min mormor, morbror, moster, mami och bror. Vi köpte två familjepizzor och satt och åt och hade det väldigt trevligt! Sen tittade vi på 2 filmer och vräkte i oss muffins! Riktigt mysigt var det! Och Karlsson blev ompysslad av både mig och mormor.. Stackarn kan inte göra mycket med sin onda armbåge.

Vi gick nog och la oss 03:30 och vaknade vid tolvtiden (ups!) Jag låg kvar och myste mellan lakanen och då (väldigt passande nog) ringer Karlssons mami och frågar om vi vill komma och äta frukost! SJÄLVKLART!! Stekta ägg, hemmagjorda köttbullar, falukorv, kyckling, grönsaker och röastade smörgåsar! Det kallar jag helgfrukost!
Sen begav vi oss till Samarkand och gick i lite affärer. Bland annat Cervera.. Det första jag lägger märke till är denna läckra skål av Eva Solo. Blev helt förälskad i den! Gillar den udda och moderna formen och gillar färgerna den finns i. Var inne på hemsidan och där finns en massa fina saker!

image445

Ta bort stearin

Har inte bloggat så ofta den senaste veckan.. Men jag har haft mycket att göra. Igår var jag på akuten med Karlsson.. Något hade hänt med hans armbåge på jobbet så den var stor och svullen och det såg ut som om en tennisboll stack ut utanför armbågen (överdriver inte nu). Jag blev chockad när jag såg det. Vi åkte till jourläkarcentralen men där blev han nekad trots att de hade öppet en halvtimma till! De tyckte att han skulle vänta tills idag och uppsöka vårdcentralen... Eller hur!! Min sambo har väldigt hög smärtgräns och jag såg att han hade ont så då är det inget man ska vänta med. Jourläkarcentralen tyckte inte att vi skulle till akutmottagningen eftersom de påstod att det var mycket folk där. Vi kom dit och där var ingen! Efter 15 minuter blev han mottagen av sjuksköterska och efter ytterliggare 20 minuter kom läkaren. Han fick morfin och annat smärtstillande för smärtan.. Sen fick vi vänta ganska länge på röntgen. Och då blev jag ganska rastlös så jag började hoppa runt på kryckor och rota i min orensade väska på något kul.. Tror att jag är ganska duktig på att underhålla folk och mig själv i sådana lägen. =)

Han blev röntgad men det visade ingenting. Fick bedövning och läkaren stack sedan honom och försökte suga ut vad det än var ha hade i armbågen. Men det var inget särskilt.. bara gammalt blod.. mer fick han inte ut och svullnaden gick inte ner.. Så nu har jag en liten sjukling hemma att ta hand om.. =) Svullnaden verkar ha gått ner lite idag så vi hoppas att det blir bra och att han kan jobba igen på måndag (han blir så rastlös hemma).

Jaja.. det var min kväll igår.. Kom hem halv tolv och deckade direkt!

Jag var lite rastlös häromdagen och kände att det var dags att rengöra denna lykta från all stearin.. Hade även köpt ett nytt blockljus då den gamla nästan var slut.. Jag är ju skitdålig på sånt här och kan inte riktigt alla tips på hur man rengör vissa saker.. Logiskt tänke jag att jag måste hälla i kokande vatten för att få bort stearinet. Men det var inte lätt och jag brände mig en del gånger. Såg i ett program för längesen att man kan stoppa saker i frysen också för att få bort det. Vad är det bästa egentligen?? Jag höll nog på i halvtimme.. tipsa mig!!
Hällde i sand istället för stenar och det nya ljuset fick ta plats.. Nu ser det fräscht ut igen!

Köpte denna ljuslykta på MIO.. IKEA säljer en liknande som heter POMP och som är lite billigare.


image441

image443

Äntligen hemma

Åhh min älskade ängel är hemma igen! Har faktiskt saknat honom även om han bara varit iväg i 2 dagar.. Han åkte på utbildning i Arvika genom jobbet.. Och jag min fegis har sovit hos min mami inatt. Riktigt mysigt var det! Åkte och hämtade henne på kvällen på jobbet. Åkte hem, lagade äggröra med kassler, paprika och champinjoner. Satte oss i soffan med varsin kopp te och pyjamasar och tittade på en kriminalserie.

När den var slut spelade vi Shrek på xboxet. Mamma vann första gången (hon har blivit duktig =D) och jag vann andra. Klockan var då halv ett och vi gick och la oss. Låg och pratade en stund (till halv två) och somnade sedan.
Precis som gamla goda tider när jag var tonåring och bodde hemma! Riktigt mysigt!

Ett litet tips till er alla vars Tulpaner har gett upp.. Ni vet.. Efter några dagar... de hänger över kanten och spretar åt alla håll som om de säger: "jag ger upp!" Såg detta på en frisersalong och tyckte det var fint! På detta sätt håller de sig någon dag till (kan jag tänka mig, vi får väl se).. Lite annorlunda också!!

Nu ska vi käka! Spaghetti och stekt falukorv blir det! och sallad förstås!! Bon apetit!

image438

image439

image440

Hänger på..

..och gör denna lista jag med!


När fyller du år: 10 januari
Var i världen vill du åka: Uruguay (där min biologiska pappa bor), Italien, Barcelona, New York (ska jag fortsätta?)
Hur många syskon har du: Syster och bror, 14 och 12 år
Är du i ett förhållande: Ja
Hur länge isåfall: 5 ½ år
Hur många timmar sov du i natt: 4 timmar gick upp skjutsade Karlsson till stationen åkte hem och sov 4 timmar till!
Vilken är din favoritlåt: Oj.. det finns ju så många! Men måste säga Bohemian Rhapsody med Queen
Vilken bok läser du just nu: Ingen för tillfället.. men senaste var Harry Potter och dödsrelikerna
Vilken är din favorit serie på tv: Tittar knappt på TV.. men det blir oftast kriminalserier och inredningsprogram
Vad har du på dig: Svart, finstickad klänning och svarta leggins
Favorit snabbmat: Pizza
Favorit dricka: Mjölk =)
Vad jobbar du med: Ingenting fast för tillfället - men är utbildad inredare och butikskommunikatör
Vad gör du när du inte jobbar: Bloggar, spelar data/Tv-spel myser med sambon och umgås med vänner
Vad kallar dina vänner dig: Claudia, Cladde, Clåd, Bullen
Hur hade dina vänner beskrivit dig: Tramsig och glad
Vilken linje gick du på gymnasiet: Naturvetenskapliga linjen med personlig inriktning
Festar du för ofta: Nej, nästan aldrig
Uteklubbar eller hemmafester: Hemmafester
Vad åt du senast: Pyttipanna med sallad.
Vad klarar du dig inte utan: Karlsson (sambon), familjen

image436


image437
Bild privat: Föreställer mig själv och min moster  när vi tramsar (ja, hon är yngre än mig)

På besök..

..hos våra vänner efter ett besök på grekisk resturang. Den där resturangen kändes överfull när vi kom in. Den är väldigt populär här i stada och resturangchefen hade fått neka 200 gäster under kvällen. Som tur är fick vi en plats.. Och det var jäääääättegott! Älskar grekisk mat!
Efter det åkte vi hem till vännerna och åt marängsviss!! Mmmmm! Och eftersom jag hade kameran med mig i väskan så passade jag på att fota lite.. Livsfarligt att sätta sig i en soffa när man är proppmätt! Jag satt och var trött hela kvällen! VI åkte hem och Karlsson ville såklart titta på film.. Så jag tog mina kuddar och täcke, la mig i soffan och låg och småsov till filmen! HUR SKÖNT SOM HELST! Här är bilder på våra vänners bostadsrätt.

Pssst! kolla in väggen i köket! Den är tapetserad med varannan svart och varannan vitrandig! Smart och inspirerande tips!


image431

image432

image433

Viktigt med belysning. Dessa lampor gav inte ifrån sig så mycket ljus.. men fungerade utmärkt som stämningsbelysning!

image434

Lilla kissen Gismo.. så söt är han. och VÄLDIGT kelig!!

image435

Små skatter..

Det blev bara jag och min barndomsvän i fredags.. vi käkade mat, hade det mysigt och var ute och dansade på kvällen.. Innan vi åkte ner till stan åkte vi förbi hennes mamma en runda.. Där finns en massa fint. Det är en speciell stil och så länge det är stilrent (dvs att det inte är en blandning av massa stilar) så är det vackert.

Hennes mamma är en sann konstnär.. detta minns jag sen vi var små. Hon arbetar med keramik, målar tavlor och snickerier. Tänkte visa lite av dessa skatter! Både sådana hon har gjort själv och sådant hon har fyndat.
Ha överseende med vissa bilder.. denna kamera måste bytas ut snart!

image424

image425

image426

image427

Vacker tolkning av en ängel. Gjord i lera.

image428

Ansikte.. skulpterad i lera.

image429

Glad Buddha!

image430

RSS 2.0