Iittala ljuslyktor

Japp, så var jag en i gänget och köpte mig några Iittala värmeljushållare. Var ju i Göteborg i helgen som sagt och "råkade" halka in på Åhléns city.. klart jag skulle köpa dem då! Jag skulle gärna ha gått och strosat där lite längre.. men med två grabbar som ville kolla på kläder så blev det lite stressigt. Ångrar faktiskt att jag inte köpte en röd lykta... eller gul.. för att "ta upp" färgen i kaklet. Nåja, det är aldrig för sent.

Liseberg hans också med.. jajamensan! Jag har blivit så klen i magen.. Skyllde på att det är tradition att åka berg-och.dal-banan först... Men sanningen är snarare att jag ville åka något "lätt" för att se hur klen jag har blivit.. Jag skrek som en stucken gris.. Ändå envisades jag med att åka Balder och Kanonen också.. Jag trodde jag skulle dö! Min stackars lillebror, kusiner och mostrar skämdes säkert över att jag skrek mest och högst hela tiden. =D hihi..
Riktigt kul hade vi iallafall..

Nästan precis hemkommen från jobbet. Karlsson ligger och sussar i sängen.. Skulle ta en powernap sa han... men i 40 minuter?? Nu får det räcka.. ska äta köttfärssås nu, igen.. =)






Här är min nya vän

Kom ju på att jag helt glömt bort att visa min nya vän diskmaskinen.. Har ju en massa annat att visa också efter en liten torrperiod här på bloggen. Men kan ju inte visa det innan jag visat nya vännen =)

Har ni haft en bra söndag? Jag har fart runt lite överallt idag. Varit på Åhléns och köpt tyg, varit på blomsterlandet och Mio möbler. Nu äntligen kan jag ta det lugnt. Har fått ett helt lass med köttfärssås av Karlssons mami. Hon är inte klok hon, hihi. Nu har vi mat i två dagar framöver. SKÖNT!!! Ska nog äta lite av den nu och titta på fotbollen.

Kan inte säga nog hur glad jag är över det nya golvet. satt faktiskt i köket och åt frukost idag för en gångs skull.. 
Snart är huset helt färdigmålat också. Vi kände väl att det blev för mycket så vi tog en paus från målandet. Nu är det bara en vägg kvar sen är huset vitt!






Nytt golv i köket!

Äntligen har vi det nya golvet. Och fyyyy vilken skillnad det blev!!
Det blev klart igår förmiddag men vi åkte till Göteborg då så vi hann inte ta till oss resultatet riktigt. Nu, en dag senare, kommer vi hem och är supernöjda! Nu kan man lugnt säga att vi vill göra om lite till i köket. Karlsson är redan inne på att byta kaklet och bänkskivan. Jag är till och med inne på att byta luckorna till vita, släta. Men eftersom de vi redan har också är vita så känns det kanske inte jättemotiverande att lägga pengar på det.

Före
Plastmatta med klinkermotiv


Under
Golvet är från Kährs och heter Sienna


Efter
Mmm.. Cladde är supernöjd!





Keep on dreaming..

..diskmaskinen har redan kommit. Den är min nya bästa vän!

Denna veckan kommer de och lägger det nya golvet i köket... Är väldigt otålig!
Vill byta hela köket nu... som jag redan tjatat om tidigare... Men jag kan ju fortsätta drömma! =)

Hoppas alla har haft en fin helg, idag är det måndag och det är jobba som gäller!

Drömbilder från Marbodal.se




Glad Midsommar!

Klockan står just nu på 23:42 så det är ännu inte försent att önska alla en Glad Midsommar! Hoppas att ni har haft en trevlig kväll med folk ni tycker om och ätit gott. Hoppas även att ni har tagit det lugnt med spriten så att ni inte är allt för bakfulla imorgon eller hittar på något dumt =). Är ni ute på vägarna, kör försiktigt. Det är bättre att ni kommer hem lite senare än att ni inte kommer hem alls.

Själv har jag spenderat min midsommar hos Karlssons mami med några av deras släktingar. Det har ätits gott och det har varit ett mycket trevligt umgänge. Tack så mycket för en trevlig midsommarafton! Vi kom hem för några timmar sen. Jag har mått lite dåligt. Dock inte på grund av alkohol då både jag och Karlsson är nyktra idag. Men min allergi verkar ha försämrats. Jag hostar otäckt och det gör ont i bröstet och ibland rosslar det i luftvägarna när jag andas. Hoppas det inte blir värre bara.  

Nu ska vi nog bege oss ut en runda. vi är lite rastlösa och behöver lite frisk luft. Så vi ska nog ut på promenad och känna den underbara lukten av blöt asfalt. Kram på er!


Egen bild.

Regn är vackert

Jag förstår mig inte på folk som klagar på vädret hela tiden. "jag vill ha sol, usch det är nästan lite FÖR varmt! Kan inte den här snön försvinna? Usch vad det blåser. Fy det regnar. Suck, nu kommer hösten." Ett ständigt tjatande heeeela tiden. Varför? I Sverige (och andra länder) har vi en fantastisk blandning av olika väder. Vi har sol, vi har regn, vi har åska, vi har blåst, vi har snö... glömde jag något?

Jag tycker att man ska dra fördel av varje väder, fokusera på det positiva med det. Regn till exempel.. det är så vackert. Karlsson fick en hängstol för längesen som vi aldrig har kunnat sätta upp eftersom vi inte haft balkong/altan. Och nu har han lovat mig att sätta upp den på altanen under taket så att jag kan sitta där och bara njuta av vädret oavsett väder (ok då, att sitta där mitt i vintern var väl att ta i). Vi har haft åska och regn här i ett par dagar. Älskar åskan, myyyysigt!

Måste faktiskt erkänna en sak... har tjatat om det förrut och en del höjer säkert på ögonbrynen....

Jag längtar efter hösten nu!!







Egna bilder tagna i vår trädgård för 20 minuter sen

Småförvaring för smått och trams

Jaha, då var det söndag. Ser fram emot att gå till jobbet imorgon. Hoppas att jag får köra truck =) jag har nämligen fått börja köra nu två dagar förra veckan. Det gick över förväntan faktiskt, för att inte ha någon truckvana alls. Lönen är bra så jag hoppas att jag får stanna (gå ifrån manpower). Sen får vi se när jag hittar mitt drömjobb som inredare. Det regnar ju inte inredningsjobb i denna staden precis =)

Men så länge jag trivs hyfsat med arbetsuppgifterna, får en bra lön och det viktigaste; har bra arbetskamrater så gillar jag jobbet. Helt otroligt vad arbetskamrater kan lyfta respektive sänka ens jobb.

Idag har vi farit runt som galningar. Åkt hit och dit, köpt en ny DVD-spelare, köpt nya T-shirtar (jag har färg på alla mina) och handlat mat. Hann med middag och fika hos Karlssons mami också. Köpte hem dessa små förvaringslådor från Hammarplast, köpta på Citygross. Har placerat dem i en IKEA förvaringslåda och kan nu sortera på armband och halsband, hårband och örhängen. Inte världens inredningsförändring precis men en väldigt funktionell. De kommer i 6-pack och kostade runt 27 kr.







Synd att Sverige klantade till sig på slutet igår.. så skrattretande. Denna veckan jobbar jag dag så jag missar inte matchen på onsdag!

Nytt golv i köket

Efter läckan i köket fick de riva upp en bit av golvet för att kunna komma åt och avfukta. Det innebär att försäkringsbolaget står för ett nytt golv till oss. Innan hade vi plastgolv som ser ut som klinker. Praktiskt med plastmatta i köket. Men nu när de ändå ska riva upp och lägga nytt åt oss så har vi övervägt andra alternativ. Efter en massa argumenterande hit och dit bestämde vi oss slutligen för parkettgolv. När det väl var beslutat kom övervägandet över vilket träslag vi ska ha, hur många stavar? osv.

Nu är trägolvet beställt från Kährs. Det blir ett Ek-golv i trestav som heter Sienna och är i sidenmattlack. Ett standardgolv som läggs i de flesta hus enligt de vi pratat med. Eftersom ett trägolv kostar mer än ett plastgolv och eftersom det tar längre tid att lägga ett trägolv så får vi betala en mellanskillnad på 5000 kr. ganska överkomligt för ett nytt golv?

Så här ser det ut. Bild från kahrs.com



Tycker att det är jättefint. Problemet är bara att nu vill jag byta ut hela köket =/ vill byta skåpsluckor och bänkskiva. När vi var på Elon igår för att titta på diskmaskin hade de inspirationskök uppbyggda.. Och ni vet väl också hur mycket det kliar i fingrarna (och hjärnan) när man ser alla dessa vackra kök??
Jag vet att jag inte kommer att få som jag vill.... inte nu iallafall.. Vi har gjort väldigt mycket nu på sista tiden och vi måste nog lugna oss lite. Men det hindrar mig inte från att drömma mig bort och skissa lite på hur mitt drömkök skulle se ut.
Visst?

Äntligen slutdiskat

God eftermiddag =)
Har inte varit så värst högljudd på bloggen de senaste dagarna. Förklaringen är att jag är på ett nytt uppdrag via manpower och denna vecka jobbar jag kvällsskift. Så tiden på förmiddagen blir så stressig och det enda man tänker på är att man måste pussla ihop alla aktiviteter perfekt så att man hinner göra allt innan man börjar jobba...

Igår och idag har vi varit och tittat på diskmaskiner. Vi är ute efter en i rostfritt eftersom alla våra andra "vit"-varor är i rostfritt. Så vi hittade denna modellen som är från Husqvarna och som har beteckning QB 5181.

Den har låg ljudnivå och Energieffektivitetsklass A. Den har en automatikknapp som gör att den diskar efter hur smutsig disken är. och har torkfunktion. Dessutom gillar jag designen på den.

Den kommer nästa vecka och ni anar inte hur mycket jag längtar efter att ha diskat för hand i en månad. Once you've had a dishwasher, you never go back!



Kreativitetssjukan

Jag försöker alltid vara kreativ, vart jag än är. Men ibland får jag kreativitetssjukan vilket får mig att desperat leta efter nya saker att göra. Det har jag fått i helgen. Först målade jag väggen. Sen helt plötsligt kom en impuls och jag plockade ner vår röda tavla från sovrummet som jag målade förra året och började måla över den. Jag gick ut i förrådet och försökte hitta "verktyg" som jag kunde använda till mitt nya verk.

Så jag hittade överbliven tapet med medaljongmönster och lite wellpapp... Här är resultatet.

Före


Efter
Det står en text till vänster som lyder: "Fundamentum bonum, futura optima" vilket på latin betyder "God grund, bästa framtid". Jag målade en svart remsa till vänster, lät den torka, sen målade jag vitt över och innan den vita färgen torkade så "ristade" jag in texten med baksidan av en pensel. På så sätt lyser den svarta färgen igenom och texten blir svart.



Jag lät den röda färgen lysa igenom på vissa ställen.

Jag tejpade fast tapeten mot sidan av tavlan och fyllde i mönstret på tapeten. Sen vände jag bara över tapeten på tavlan och pressade.

Jag målade lite i taget så att färgen på tapeten inte skulle hinna torka


De svarta ränderna uppe till höger fick jag genom att måla på den räffliga sidan av wellpapp och sedan pressa mot tavlan

Kroka up!

Nu är jag färdig med krokväggen i entrén. Tack för feed-backen! Som ni ser valde jag att behålla den! Satte upp krokarna igår och städade ur garderoberna på motsatta väggen. Nu kan vi gå in det hållet istället. Innan har vi använt groventrén, men nu har vi bestämt att groventrén är till för arbetskläder med mera. Så nu har vi varsin 60cm garderob att förvara skor, jackor och väskor i.

Har även samlat på mig en massa gamla skolådor som jag tänkte piffa till som jag gjorde för ett tag sen, se bilder. Utan lock då eftersom jag ska ha skor i dem och de måste vara lätta att komma åt.

Det är jättefint väder så jag ska nog bege mig ut.. Det har varit runt 27 grader idag och jag har varit ute större delen av dagen. Ha en bra lördag!






Gren i Finentré

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet. Igår fick jag hem mina blomkrokar och blev ivrig att sätta igång med målningen vid finentrén. Min tanke var att blommorna ska sitta på en målning av ett träd eller gren eller liknande. Gissa om man fick beslutsångest??
Jag hittade dock ett mönster på internet som jag använde mig av. Eftersom jag inte har en overhead så fick jag måla med fri hand och bara ett papper i handen (som jag hade ritat mönstret på direkt från skärmen).
Jag vet inte helt ärligt om jag gillar resultatet. Väggen har en räfflig yta och är svår att precisionsmåla på.

Det jag iallafall vet är att det blir en wow-upplevelse när man ser den. Det jag även vet är att det blir för mycket om man står och tittar länge på den. Å andra sidan så är det inte meningen att man ska stå och beundra den i timmar. Man kommer in i huset, tänker "wow", hänger av sig ytterkläder/väskor och går sedan vidare.

Snälla, vill ni ge mig uppriktig feedback? Kritik är nyttig oavsett om den är bra eller dålig.


Blomkrokarna kommer på plats så fort färgen har torkat.



Tack för uppmuntran att handla via Internet, det gick ju jättesmidigt och jag är jättenöjd med krokarna!!

Nya dörrar beställda

Japp, nu har vi beställt nya dörrar till huset! Våra gamla är väl inte ruttna precis men nu när vi fräschat upp huset så mycket så är det synd att behålla de gamla dörrarna. Vi har beställt två dörrar från Bordörren. Dörren heter Rutan och vi har beställt den i NCS 5500 N. Det vill säga en mellangrå färg (neutralgrå).
Vi har varit runt och kikat en del och vi har inte sett många som har denna dörren vilket jag är väldigt glad för. Tycker den är asläcker!!!
Nu till det tråkiga, de kommer inte förrän i mitten på augusti =( 6-8 veckors leveranstid... Lite tråkigt, men ändå bra för de kostar skjortan, slipper man lägga ut de pengarna nu. Hittade ingen bild på denna dörr i grå färg så jag visar bilder från bordorren.se

Detta är dörren vi ska ha...




Men i denna gråa färgen ungefär.


Dörren i sin rätta miljö.



Bilder från bordörren.se

Parasol = Stoppasol

Para betyder på spanska "stoppa", och sol heter likadant som på svenska.. men det uttalas "såll" på spanska. Nu vet ni det.. Garanterar dock inte att ordet härstammar från spanskan.
Har glömt att visa vårt nya stoppasol som vi köpte för några veckor sen. Även vår "swing-stol" som vi köpte på lamplagret i Växjö för 300:- rena klippet och dessutom den skönaste solstolen jag suttit i! Man sätter sig i den och tippar bakåt (man blir lite rädd förstås) så att man hamnar i liggande position. Synd att de bara hade en kvar i svart, annars hade vi köpt två...

Jag har redan kommit på vad vi ska göra med hussiffran =D men det är en hemlis ännu... överaskning!
Nu ska vi ut och ta en cykeltur, suga åt oss inspiration!

image666

image667

Vinn en fiffig skål

Tjohalias blogg för VIT DESIGN pågår just nu en tävling där man kan vinna denna riktigt snygga och fiffiga skålen! Hela bloggen är dessutom fylld av jättebra och fina tips! Vem som helst med en blogg kan vara med i tävlingen. Passa på!

image664
Kolla gärna hennes vanliga blogg också, Tjohalia.blogg.se, jag har fått mycket inspiration och superbra tips därifrån!

Hjälp mitt husnummer!

Hej där ute! Visst har det varit fint väder idag? Inget väder för att rensa i rabatterna vilket vi gjorde ändå. Var helt slut sen och varm dessutom!

Jag behöver lite tips om ni har några att ge. Vi bor i hus nummer 3. Vår trea var vit innan. Men nu när vi målat huset vitt så går det ju inte ha en trea som också är vit (går och går men det är inte så snyggt/praktiskt).
Jag har funderat på att SKRIVA "tre" istället men hittar inga färdiga bokstäver. Vet någon något bra tips? Någon fix idé eller någon bra leverantör? Jag har redan kollat upp med en leverantör som skär ut i rostfritt till önskat typsnitt men vill gärna ha lite mer kött på benen innan jag bestämmer mig. Alla svar är tacksamma!

Här får ni se mitt senaste inköp, en kruka från blomsterlandet + lite blommor + ett hjärta.
Ha en skön söndag!

image661

image662

image663

RSS 2.0