Träning!

Har skapat en separat blogg som är som en träningsdagbok... jag kallar den "mina livsmål" eftersom jag där sen även kommer att skriva andra projekt här i livet =)

Om du klickar på fotot till höger så kan du klicka på den där. Försöker uppdatera så ofta jag kan!

Husägare!

Jaha då har man blivit husägare! Vi skrev på papprena igår och idag var vi på banken och fixade med lånet. Så nu är allt klart! FLyttar in under sommaren!

Det känns ganska konstigt.. har nog inte fattat det än... och idéerna bara flödar nu och man vill bara flytta in! det är så häftigt! Huset är byggt 1993 så det är inte splitternytt men det är inte gammalt heller. Renovering behövs egentligen inte alls men det finns vissa saker som man vill anpassa efter egen smak, bland annat golv, husfärgen och väggfärger i rummen, badrum med mera.. men det är inget som är akut. utan det är sånt som man kan ta allteftersom man bott in sig och har tid och råd att förändra.

Så nu är jag och Stefan husägare! och alla frågar; Jaha, ska ni ha barn snart då? ska ni gifta er snart?
Det är lite lustigt.. känns som naturliga frågor egentligen, jag hade nog frågat samma sak.. Men att man köper hus behöver absolut inte betyda att man planerar "följande" steg. Det är ganska skönt, tror jag, att flytta in i ett hus och få ordning på saker och ting innan man planerar tillökning, jag är ju trots allt bara 21 år. Fast Stefan är ju 28 år och det är väl det som gör att folk börjar undra när det är dags. Men det kan vara lite jobbigt.. är inte det ganska privata frågor? Jag menar OM vi planerar att skaffa barn så är det väl inget man säger? Det ska ju vara en överaskning! samma sak med giftermål? Sen känns det ganska jobbigt att behöva förklara sig.. det är väl ingenting som någon annan har att göra med EGENTLIGEN? Men ändå förstår jag varför folk frågar, det är ju ingen som vill en illa med en sån fråga, tvärtom!

Och vad är det som är så fördelaktigt med att gifta sig? förutom det juridiska? Vi har väl sagt att vi inte ska det.. vi har varit tillsammans i snart 5 år och bott tillsammans i över 4 år och vi trivs hur bra som helst och älskar varandra hur mycket som helst. Blir det annorlunda när man gift sig? För vissa kanske... Varken jag eller Stefan är jättereligiösa heller för den delen.

Barn vill vi ha och vi längtar båda efter livet som föräldrar. Men vi får se.. det går aldrig att säga något säkert.

Hursomhelst så kommer här 3 bilder på huset.. Vill inte visa något invändigt än.. =)

image76image77image78

Min mosters Bröllop!

Var på min mosters bröllop i helgen, det var hur kul som helst! Lite stressigt att få ihop den present som hela familjen skulle ge henne och lite stresigt för övrigt också.. men en underbar och oförglömlig upplevelse! Hela familjen grät en massa! =) av lycka då.

Dagen började med frukost på hotellet som var en enorm buffé! skitgott! Sen åkte jag til Romina för att göra iordning hår och smink. och vi hade skitroligt!

Härlig musik, härlig mat och härligt sällskap och stämning!
Här kommer lite bilder!

 

Grattis till äktenskapet!
Må det vara fyllt av sånt som äktenskap ska vara fyllda med =) Allt smått och gott!

Växeln! hallå hallå....

Jag har börjat svara i växeln nu.. Vi sitter och tar emot samtal både från anställda på IKEA, som kunder, samtal från utlandet och samtal från andra intressenter.

Jag har i ungefär en veckas tid suttit med en lur i örat och lyssnat på mina kollegor för att lära mig. Det har varit mycket intryck och mycket nytt. IKEA är enormt och det finns så många bolag inom det som man inte ens hade en aning om! Idag satt jag och svarade helt själv. Egentligen ska jag ha en av mina kollegor sittandes jämte mig så att de kan rycka in om jag behöver hjälp. Men eftersom 2 är på semester, 1 är hemma p.g.a sjukt barn och två var utlånade till andra receptioner, var det ganska angeläget att jag hjälpte till att svara. Det gick bra ändå tycker jag, ibland får jag springa till någon och fråga saker men "kunderna" har stor förståelse.

Jobbet är roligt och lärorikt, man vet själv hur det är att bli bemött på ett trevligt sätt när man ringer till något företag, ibland kan det rädda ens dag.. Så man kan säga att jag eftersträvar att bli en räddare i nöden! =)
Dock är jobbet krävande.. många kanske tycker att det låter "soft" att bara sitta och prata i telefon hela dagarna. Men fy fan vad det kan vara jobbigt! Man ska hela tiden låta trevlig och glad, och man ställer stora krav på sig själv. Sen kand et även bli stressigt om det står många på kö och ett samtal tar lång tid. Men det är väl något som man lär sig att hantera mer eller mindre. Och även om vi har bra ryggvänliga stolar med fotstöd och axelvänliga tangentbord och höj- och sänkbara bord så blir man faktiskt trött av att sitta.

Men det positiva väger upp det negativa då arbetskamraterna är SÅ himla trevliga och roliga! vad skulle man göra utan dom?

Äntligen färdig!

Så!
Nu är jag färdig Inredare och Butikskommunikatör! Det känns härligt, så obeskrivligt! Jag har haft ett par hektiska veckor och har ett par hektiska veckor framför mig. Känns som att jag inte hunnit varva ner något alls! Jag har fått jobb på IKEAs växel i Älmhult över sommaren. Det känns bra. Att få in en fot i företaget ser jag som en möjlighet till att få en anställning som passar mig bättre, som möbelinredare, inredare på katalogen eller butiksinredare.

Här är mitt utställningsmaterial, mitt examensarbete som jag kämpat med i flera veckor!

                                      

Det har blivit en massa utgifter denna månaden, det är fan inte kul alltså, men oundvikligt... känns som juni och december är de värsta månaderna för plånboken.

Vi hade jättemysigt på vår avslutningsfest med klassen på Teleborgs slott. Härlig stämning! Min älskling följde förstås också med! Jeanette och Alex... hoppas vi ses i sommar! ♥


image59

RSS 2.0