Så stolt över mig själv!

image52


Jag har suttit dag in och dag ut (nästan iallafall) med detta examensarbete i snart 9 veckor.. Jag har jobbat helt själv och är riktigt stolt över mig själv! Jag har vid denna tidpunkt hunnit skriva klart mitt arbete och har inte så mycket kvar på skissarbetet. Sen ska jag förstås göra en snygg presentation av det hela och det tänkte jag ägna nästa vecka åt.. Jag är så stolt för att jag klarat att göra arbetet själv.. så glad att jag har bra koll på tiden och haft bra självdisiplin... Men det finns alltid en glädjedödare..

Idag ringde jag min lärare för att ställa lite frågor eftersom jag skulle tillämpa hennes feedback från förra handledningen i mina skisser och sen skicka tillbaka dem till henne så hon kunde godkänna dem.. Får man höra att man är duktig då? Nej, man får höra en massa negativt.. man får höra vad jag borde ha gjort för 4 veckor sen och att det inte är bra att det inte blev så... SÅ?!! det var fyra veckor sedan! vad kan jag göra åt saken nu? Med en misstänksam röst börjar hon ösa på med saker som hon tror att jag inte har tänkt på.. har du koll på det? men har du gjort det? har du hunnit detta? PLEASE!

Hon har mycket erfarenhet och det märks när man får handledning.. detta tycker jag är jättebra. men det finns noll pedagogik där.. För några veckor sedan fick jag ett utbrott över telefon och höjde nästan rösten för jag blev så upprörd.. Hon anklagade mig för att jag inte visste vad mitt arbete gick ut på.. När jag hela tiden försökte berätta för henne vad jag ansåg att mitt arbete går ut på, så avbröt hon mig.. HELA TIDEN! Tills jag fick mitt utbrott och sa att hon skulle vara tyst så jag fick prata till punkt... hon var så tyst i 3 minuter att jag trodde att hon lagt på... Det visade sig att jag HADE TÄNKT RÄTT... så tar hon åt sig äran och säger: "det var bra att jag "pushade" dig så att du fick ut vad ditt arbete verkligen handlar om".

Nu går jag runt och är skitstressad för att det känns som att jag har skitmycket kvar att göra och inte kommer att hinna... Jag vet innerst inne att jag kommer att hinna och jag vet att jag har mycket att göra... Men telefonsamtalet idag fick mig att se det som något negativt istället för att tänka: "Ja! kom igen Cladde! detta klarar du finemang!"
Tänk att en person kan förstöra hela ens motivation... Men jag ska kasta det åt sidan! Omedelbums!

Åhh... nu har jag lättat mitt hjärta =D va skönt! imorgon är det nya tag igen! examensarbetet som gäller då... VAD UNDERBART ROLIGT!!!

Vad tycker ni Pib:are?

Bild tagen från http://www.lillagalleriet.nu/Eget.htm

Släkten är värst.. eller??

Det finns många saker som är underbara här i livet.. en av dem är att grilla med släkten.. det är en skön kombination av galenskap, kärleksfull stämning, råa skämt och mycket skratt... ja och god mat så klart! Dessa kvällar går ut på att spela fotboll, klämma på varandras bröst, gosa med varandra, skvallra, retas med varandra och ge varandra pikar = en lustig men härlig kombination av surt och sött..

5 Nöjen på raken!!

Nu när man sitter och begraver huvudet i dataskärmen av allt pluggande behöver man lite motivation och nöjen att se fram emot. De närmsta två månaderna är fullspäckade för min del.. AV UNDERBART ROLIGA NÖJEN!

♦ Min mosters möhippa
Alla kvinnor i familjen ska ut och äta och dansa! Det inkluderar mormor, mostrar, mamma, syster, kusiner och morbröders fruar och fästmöer. Hela möhippan börjar hos mormor med en liten förfest där vi gör oss iordning tillsammans.  Vi har bokat bord på Akropolis i Växjö som är en grekisk resturang... Mmmm! Sen ska vi ut och shake some ass! Vi vet inte riktigt vart vi ska än men vi hoppas på salsan eller sports!

♦ Examen
Förhoppningsvis så tar jag min examen den 7 juni! Då blir det examensutställning i gallerian på universitetet och sen blir det fest med klassen på Teleborgs slott! En dag jag verkligen längtar till!♦ Förberedelser inför bröllopet
Jag hade tänkt boka tid för pedikyr och manikyr inför bröllopet. Något som jag aldrig gjort i mitt liv! Sen är det även jag som har ansvaret för dekorationen i lokalen! Jag längtar! Ja justet... jag och min älskling har bokat dubbelrum på ett hotell i närheten av lokalen. Första gången jag sover på hotell!


Hotellrum på Scandic


image34


♦ Bröllopet
Dagen innan bröllopet ska familjens kvinnor hjälpas åt att dekorera lokalen, de dekorerar och jag pekar ;-)
Jag, som är brudtärnan, ska umgås med bruden hela brölllopsdagen och vi ska bli sminkade och få håret uppsatt! Sen är det så klart ceremonin i kyrkan och sen blir det mat och dans i lokalen!!! woohooo!

♦ Konsert
Jag, min "lilla" moster, hennes kompis och min syster ska till Göteborg den 25 juni och se Justin Timberlake i Scandinavium! kanske ska vi även shoppa lite innan konserten. Det är också något jag ser fram emot!!!

Ack du ljuvliga kärleksmums!

När man sitter och pluggar för länge kan man få allvarliga snedtändningar... Som idag till exempel då jag suttit med examensarbetet hela eftermiddagen och kvällen. Jag bestämde mig för att ta en paus och äta en, vad jag tycker, välförtjänt kärleksmums. Då började en massa ord fara runt i huvudet på mig och jag skrev denna dikt. Jag höll på att skratta ihjäl mig medans jag skrev den! =)

image33

Ack du ljuvliga kärleksmums!

Som sprider din söta smak i min varma mun

Som ger mig en oslagbar paus i studerandet

Du är mitt ljus i denna mörka frostbitna tid

Du ger mig styrka och gör tankarna klara som kristaller

I kombination med mjölk är det som man och kvinna under kärleksakten

 

Ack du ljuvliga kärleksmums!

Res genom mig?

♥ Att älska sig själv ♥

image32

Med risk att jag blir idiotförklarad i vissas ögon tänker jag dela med mig av, vad man skulle kunna kalla, knäppa vanor.

Idag när jag varit och köpt 25 galgar på City Gross (jag har organiserat upp min klädgarderob!) och gick från parkeringen hörde jag en förskräcklig sång. Någon sjöng högt och jävligt att jag inte ens kunde urskilja vilken låt det var. Jag försökte lokalisera vart sången kom ifrån och fann tillslut att det var en granne som sjöng i duschen, med fönstret lite öppet...

VAD HÄRLIGT! tänkte jag. Skönt att jag inte är den enda som sjunger i duschen för fulla munnar. Men det är inte det enda "knäppa" jag gör. Här är en liten lista:

♥ När jag tittat på Top Model brukar jag ställa mig framför spegeln och posa och försöker tillämpa allt som Tyra Banks gav som tips. Jag tycker att jag är SÅ snygg och brukar förbanna mig över att jag har så korta ben, "för annars hade jag kunnat bli modell".

♥ Varje morgon, innan jag sminkar mig (om jag ens gör det), brukar jag titta mig i spegeln och beundra mig själv. Jag låtsas att min röst är en annan persons och säger högt för mig själv: "Vad vacker du är utan smink!", "åh, kolla ögonen och håret! Och ögonbrynen behöver inte ens plockas!" med mera.

♥ När jag hör en bra låt på radion eller på datorn, brukar jag avbryta det jag gör och ta en borste och låtsas att jag är sångerska, jag skiter i om rösten är falsk.. jag dansar och låtsas att jag har publik och att alla beundrar min röst.

♥ När jag har sjungt färdigt i duschen brukar jag ställa mig med underkläder framför spegeln. Jag beundrar mina vader och annat som jag trivs med med min kropp. Sen tittar jag på magen och suckar: "och så var det du också"... klämmer lite på den och säger tillslut: "ja, du ska bort... men jag duger ändå".

♥ Jag dansar framför min pojkvän medans jag klär på mig. Ibland är dansen förförisk och ibland är den tramsig. Men varje gång får jag samma respons, han höjer på ögonbrynen och skrattar. =)

♥ Jag har en mapp på datorn med "städmusik". När jag städar sätter jag på den och städar i takt till den samtidigt som jag sjunger. Jag städar även olika till olika låtar. Ex. under låt nummer ett så bäddar jag sängen, när nästa låt börjar springer jag till nästa rum, vardagsrummet och fortsätter städa (oavsett om sängen är färdigbäddad eller inte.) När tredje låten börjar springer jag till datarummet och städar där och så fortsätter det. Jag lovar att det gör städningen (kanske inte så effektiv) men ROLIG! Exempel på sätdmusik: Prince - Kiss, Nelly Furtado - Maneater, The Pussycat Dolls - Don't Cha, Right Said Fred - I'm Too Sexy.

Att älska sig själv innebär inte att man tror att man är förmer än andra, det betyder inte att man är kaxig och otrevlig, eller att man måste ha mer uppmärksamhet än andra. Att älska sig själv anser jag innebära att man har god självinsikt, att man beundrar sina goda egenskaper men även är medveten om sina negativa. Att älska sig själv tycker jag också är när man accepterar den man är även om man inte är perfekt..

Fråga dig själv vad du vill ha till frukost. ät din favoritfrukost ofta! Använd de där fina underkläderna som du bestämt bara ska vara för speciella tillfällen... använd dem så ofta du kan! Unna dig lyx då och då. MIn Lyx är att varje lördag göra ett fotbad och ge mig själv fotmassage. Jag lägger även en anisktmask. När jag varit extra duktig, går jag och köper mig en inredningstidning, det tycker jag är lyx!
Jag och min älskade mössa, som jag fick av mamma i julklapp 2004

image31

Växthuseffekten - vi dödar framtiden

image30

Jag vet att detta är väldigt uttjatat. Det skrivs om det överallt, folk gör filmer, det sänds program på TV om det..
Ändå verkar hela jorden fortfarande inte fatta! Den som fortfarande inte vet vad växthuseffekten gör med vår jord är dum i huvet, den som inte gör något åt saken är ännu dummare i huvet!

"Åhh nä men det är ju skitbra, då får vi ju varmare väder i Sverige!" Är nog bland de dummaste kommentarerna jag hört i mitt liv. Finare solbränna på sommaren? Nej, tack! Inte till det priset!

vad ska man göra då?
Jag tycker ju inte att man behöver klä sig som grottmänniska och flytta ut i skogen. Inte heller behöver man sitta och spela Trival Pursuit om fredagskvällarna istället för att titta på talangjakten eller idol.
Det handlar om små förändringar, skulle alla göra ytterst små förändringar skulle man göra stora framsteg.

Små enkla tips:
* Men låt inte vattnet rinna medans du borstar tänderna, det gör varken tandborstningen mer hygienisk eller roligare!
* Samma sak gäller i duschen när du tvålar in dig, ställ åtminstone kranen så det kommer mindre vatten under tiden
* Du behöver ju faktiskt inte sätta på diskmaskinen om det står 3 bestick, 3 glas och 2 tallrikar, diska för hand eller spara den skitiga disken till nästa tvätt.
* Badrumsbelysningen behöver inte vara tänd när du tittar på "desperate housewives", Jag lovar, du missar inga extra sekunder om du behöver tända lyset i kissepausen. Byt till lågenergilampor.
* Stäng av msn och datorn när du ska till affären eller andra längre ärenden. Om någon desperat vill dig något så kommer personen att ringa... eller maila
* Dra ur sladden (eller skaffa strömbrytare) till TVn, dra ur sladden till  microvågsugnen om nätterna... det är både brandsäkert och energisnålt. Och för fan, dra ur mobilladdaren när mobilen är fullmatad.
* Sluta köra bil till grannen din lata fan!

Vad gör jag?
Jag gör allt som står här över, dessutom har jag börjat hänga upp mycket sånt som jag brukade torktumla innan... Det enda jag torktumlar nuförtiden är handdukar och strumpor, (de blir så stela annars) jag sparar på smutsiga strumpor och handdukar till det blir tillräckligt mycket så jag inte torktumlar onödigt lite tvätt.
Jag springer runt och släcker efter Stefan, på något vis kan han inte avänja sitt märkliga beteende att alltid låta badrumslyset vara tänt
Jag åker buss, tåg och cyklar... åka bil gör jag i situationer där jag är illa tvungen eller när Stefan ska med någonstans.

Ja, jag är en jävla moralkärring som inte har något bättre för sig för tillfället och som har jävla skitPMS =)

Kom ihåg
Vi ärvde jorden av våra förfäder, men vi har bara lånat den av våra barnbarn

RSS 2.0