Torsdag, trodde det var onsdag!

Dagarna går sjukt fort.. speciellt när man har roligt!!!
Är på IKEA och jobbar för fullt! Har nu en massa sår på mina händer... har skruvat och sågat och burit och klippt och strukit och målat (på en 3-4 meter hög ställning.. iiiih!!) Jag är inte den som är rädd att få skit under naglarna.. det är bara det att mina händer är så jävla känsliga och inte så härdade som alla snickare är. Dessutom har jag enorm träningsvärk i skinkorna och baksidan av låren... är tydligen inte särskilt härdad där heller?? Det är nog inte rätt att stå framåtlutad med rumpan i vädret och skruva i liggande MDF-skivor. Kunde inte ligga på knä heller.. hade ju inte arbetsbyxorna med mig den dagen =/

Jag har skitkul.. var på IOS och såg lite produkter.. några av dem finns inte ens i Sveriges varuhus (t.ex. endast i USA) Har även sett några av IKEAs nya produkter som kommer nästa år... LÄNGTAR!

Hur som helst så trivs jag hur bra som helst och idag trodde jag att det var onsdag... helt knäppt vad tiden går fort när man har roligt!!

Jag blev utmanad av Cissan.. lovar att skriva det snart.. men nu ska jag sova!!! zzZZZzzZZZzz

Onsdag och fullt ös i huset!

Jo.. jag är väldigt trött... Sitter här vid datorn och har hällt upp ett glas vitt vin i sällskap med en chokladboll.. Sitter och myser och längtar till sängen... Men än kan jag inte gå och lägga mig, nej.

Jag har nämligen 9 väklädda herrar i vardagsrummet som sitter och dricker och pratar gamla minnen framför fotbollen och öppna spisen.. Varför de valde en onsdag.. fråga mig inte.. De är det gamla ungdomsgänget som hängde ute om kvällarna och spelade fotboll och annat som ungdomar ju gör när de är unga. De träffas alltför sällan och ikväll ska de ut på krogen. De valde att förfesta här och då blir det ju som en liten inflyttningsfest också. Nu sitter de och skrattar högt och hjärtligt!

Jag stortrivs när det är folk i huset, älskar att skämma bort våra gäster. Jag vill att de stannar men samtidigt längtar jag tills de går så att jag kan gå och lägga mig.. Jag kommer att somna som en stock!

Idag har jag målat klart det nya fikarummet, målade taket också så mina armar är ömma. VI har även förberett vissa saker som t.ex. strykbord så att vi bara kan sätta igång när tygerna kommer. Hantverkarna har kommit långt i sitt arbete. det är spännande att se hur saker utvecklas och jag har fått bra kontakt med hantverkarna, vilket jag tycker är väldigt viktigt när man i framtiden ska arbeta som inredare (nu är jag ju "bara" inredarassistent). Imorgon vet jag inte vad som händer.. jag kanske kan hjälpa en av inredarna med tyger och annat smått. Lägtar tills möblerna kommer och man får börja inreda!!

Har inga bilder att visa så jag visar lite bilder från i somras, från Karlssons familjegård ute på landet.
Är det inte helt HÄRLIGA bilder?!

image236


image237

image238

image239

       

           

Helt slut!!

Har suttit framför datorn i lite mer än en timma.. vad har jag gjort? Ätit och spelat The Sims 2 (är helt besatt av det jädra spelet!) Jag är helt slut i hela kroppen!

Började jobba för IKEA of Sweden igår. Det ska byggas en utställning för "IKEA-folk" från hela världen. Utsällningen ska visa IKEA:s sortiment, nya produkter men även gamla. I lokalen ska "ikeanerna" ha work-shops, äta, m.m. Det är alltså denna utställning vi ska hjälpa till att bygga och inreda. Inredarna  har redan planerat allting men det finns mycket ansvar över åt oss inredarassistenter också.

Just nu finns det inte så mycket att göra. Man går runt och försöker göra någon nytta. Snickrarna håller ju på för fullt och målarna också så än kan vi inte sätta igång. Jag ringde några samtal för att "fixa" skumgummi till sitsar som ska sys.. lite sådana små ärenden...
Projektledaren hittade en rum som de aldrig lagt märke till innan... detta ska bli det nya fikarummet.. så det var med stor entiusiasm som jag åtog mig ansvaret att måla om de mintgröna väggarna till vita... Tog med mig snickarbyxorna som Karlsson köpte till mig.. jättepraktiska vid sådana här små jobb. Jag har kört med mysbyxor innan men de brukar aldrig ha fickor och de åker ofta ner över rumpan när man böjer sig ner... Bra investering de där byxorna må jag säga!

Dessutom har jag en enorm tendens att bli totalt skitig när jag ska vara i trädgård eller måla etc. Det är något jag alltid haft. Jag var det där barnet som inte orkade hålla mig innanför linjerna när man skulle måla i sådana där ritböcker med färdiga illustrationer..  Just av denna anledning fick förlovningsringen hänga i halsbandet idag.

NU är jag helt slut i kriooen. Jag var helt yr när jag kom hem, somnade på bussen (Och då är det ILLA!) Hade som tur var mat från igår som jag bara värmde. Nu är klockan 20.05 och jag ska ta mig ett bad.. sen ska jag ta mig fan (ursäkta) krypa ner i sköna sängen!!!

image234

Fin inspiration från MIO

Imorgon (idag) är det måndag.. Oftast känner man en stor ånger.. egenltigen borde man inte det.. Varje tidig morgon försöker jag vara glad istället för tjurig och tänka "jag lever och är frisk en dag till".

Men imorgon är en bra morgon, imorgon börjar jag på IKEA of Sweden. Jag ska jobba som inredarassistent under fyra veckor och hjälpa till att bygga utställningen med de nya produkterna som kommer nästa år.. Är ni avundsjuka?? Det borde ni vara!!! =D JAG ÄR ÖVERLYCKLIG! Sen kommer jag få träffa min vän Jeanette som tyvärr inte bor så nära mig.. Det ska blir roligt att träffas!!!

VI var på MIO möbler i helgen för att kolla ut en ny sängram.. Då fastnade jag för några inspirationsmiljöer, Finns så mycket fint att man inte vet hur man ska ha det tillslut!


Bilderna från MIO


image228

image229

image230
Vår "gamla" sängram ska vi sälja tillsammans med sängborden... Lite synd eftersom vi "designade" den själva.. men men.. De vita, runda plattorna är avtagbara så att man kan byta tyg på dem! Och sängborden skruvas fast i väggen och skapar på så sätt fria golvytor
Såhär ser den ut.. bilderna är från gamla lägenheten (tagna för ca 2 år sen)

image231

   

"Listig" dag - nu var jag listig!

Vi har bara hållt på med lister idag.. Det är ju faktiskt så att lister är en del av renoveringen... de stackarna lägger man inte märke till särskilt mycket men de är superviktiga och de tar resurser, både i form av pengar och tid.

Man har vi svurit endel idag med... Karlsson har varit ivrig och i och med det även lite klumpig.. så jag har fått säga.. "Nej, nej, nej! Vänta nu! Nu blir det fel!".. vad skulle Karlsson göra utan mig? =D

Nästan helg är det golvlisterna som gäller och listerna runt dörrkarmarna... Det blir inte roligt... Mycket pilligt och noga, Karlssons tålamod håller inte hur länge som helst heller... Älskar honom trots allt.. =p

image224

image225

Sovrummen FÖRE

Äntligen har vi målat färdigt! Det känns inte längre som samma sovrum.. de känns fräschare och mer roingivande. Det blev ingen grön färg i gästrummet eftersom det vetter mot Norr och inte får något direkt solljus alls, så vi satsade på vitt istället.

Igår kom jag hem klockan 18.15, vi åt direkt och sedan satte vi igång att bygga garderoben från IKEA. Vi har exakt 239cm upp till taket (eftersom vi lagt golv) och det blev många svordomar då vi fruktade att vi inte skulle få ihop den eftersom garderoben mäter 236 cm i höjd. Vi var så missnöjda men jag manade på och sa "Vi fortsätter bygga och sen tar vi problemen när de kommer". Så vi fortsatte.. och gissa... allt gick galant!!

VI fick garderoben på plats, städade undan och tog en nattsmörgås.. då var klockan 03.00!!!Vi var trötta, båda hade varit uppe sen 05.00 morgonen innan. Trots detta kunde vi inte låta bli att flytta in sängen, hänga in alla kläder och städa i vardagsrummet.. Ingen är människa efter 24 timmars slit.. Vi somnade 05.20 i ett nytt, rofyllt och välstädat rum.

Inredningen får vi vänta med.. vi har inte bestämt oss (jag säger oss, då jag får inte inreda själv eftersom Karlsson också är inredningsintresserad) dessutom har vi spenderat alldeles för mycket pengar sen vi flyttade in. Nu måste vi lugna oss! Så just nu är rummen ganska kala, hoppas att ni har förståelse för detta =) Jag kan dock tycka att rummet är vackert så där vitt och tomt. Känns nästan som himlen.

Här kommer en hög med bilder!

image216

Egenbyggda sängramen som vi tror att vi ska byta ut
image218

Gamla garderoberna
image219

Fönstret
image220

Golvet
image221
Guest Room - FÖRE

image222

image223


Bygga garderoben


image211

     
EFTER - här är våra nya rum!

Såhär ser rummen ut nu, som sagt är de inte klara inrednings-/dekorationsmässigt.
Men så här ser de ut med nya golv och nymålade väggar!
Skönt att detta är klart!!

Master Bedroom

image200

image201

image202

image203

Aloe Vera?
image204

En pall så att även lilla jag når ändå upp!
image205Guest Room

image206

image207

image208


Vad kunder ibland inte förstår


image193


Hade en kund igår, det är ju inget ovanligt.. men den här kunden var lite besvärlig om jag får yttra mig så.. inget konstigt med det heller, vi får många kunder som är besvikna och arga. Men den här kvinnan lät mig inte prata och ville inte förstå och skrek att jag var otrevlig och en massa andra saker fast jag pratade med den trevligaste rösten jag har (utan att låta överdriven) och försökte hjälpa henne. Hon började hävda att jag ville henne illa och att jag inte var klok och "vem fan tror du att du är?!"

Samtalet tar ca 30 minuter och det hela löser sig när hon tillslut lyssnar på mig och jag får förklara varför jag inte kan ge ut vissa nummer och adresser.
Hon avslutar samtalet: "tack, snälla rara"
Men det hjälper inte.. jag brister i gråt, kan inte hejda mig. känner mig så hjälplös och orättvist behandlad.
Är dock stolt att jag lyckades genomföra samtalet utan att börja gråta och att jag gjorde det på ett professionellt sätt
Det kunder ibland inte förstår (eller ibland struntar i) är att det inte är JAG som har skickat fel produkt eller varit otrevlig. Men ändå får jag utskällningar och blir tillsagd hur jag ska sköta mitt jobb. Visst jag representerar ju det företag jag jobbar på, men det betyder inte att jag står eller stödjer för allt som sker.
Jag gör nästan ALLT för att en kund ska bli nöjd. Inte bara för att det är mitt jobb.. jag gör det från hjärtat och för att jag själv är kund i många situationer och jag vet hur det är att få dålig service.

Allt detta glöms bort när de ringer mig från kundservice och berättar att de mottagit ett vykort från en kund som skriver och tackar mig för den goda service han fick.
Jag blir överlycklig och kommer faktiskt ihåg denna kund som var så arg först men sen tackade minst tre gånger för den goda servicen.
Jag får vykortet under dagen och jag blir så rörd, att han tagit sig tid att skriva och skicka detta! Det var egenltigen menat till min chef, han skriver att jag är en värdig representant för IKEA. Så jag kopierade det, la kopian på min chefs bord och behöll orginalet.

Så till alla kunder, (inte bara IKEA-kunder) snälla va inte ELAKA när ni ska reklamera, var bestämda och var arga om ni vill men var inte respektlösa.
Och till alla personer som arbetar med service, va inte så jävla buttra och otrevliga, ge kunden bra service för det tjänar du och företaget på! Kan man inte vara trevlig ska man inte abreta med service

Idag fick jag ett brev från en kund som tackade mig så hemskt mycket för den goda service han fått.
Jag blev så rörd.. tänk att han tog sig tid för att skriva ett brev till mig och min chef för att berätta detta!

Måla om sovrummen!

Jaha.. då var ju golvet lagt och nu skulle vi sätta igång med målningen.. Karlsson är väldigt olycklig på röran som är här hemma... alla kläder ligger på golvet och ingenting ligger på sin plats... Ja typ förutom tandborstarna och lite annat.

....Jag bryr mig faktiskt inte.. Det är mysigt! Precis som när man var liten och byggde en koja i vardagsrummet och sen fick sova där på natten..  det var lite annorlunda och spännande och mysigt! (nostalgi? javisst!)

Dessutom tycker jag att hela den här processen är så underbart rolig! Välja golv, lägga golv, välja färg, måla om, köpa möbler, bygga ihop dem och inreda och köpa accessoarer... Så varje gång jag ser kläderna ligga på golvet så tänker jag att det är definitivt värt det eftersom jag vet vad som väntar till helgen. Flytta in i svorummet igen, Inreda och bygga nya garderoben!!

image186

image188

image189

image190
Var precis inne hos Karlsson och tittade hur det gick.. detta kommer blir så jävla bra tror jag!!
Vitt blir det i vårt sovrum, jag älskar ljusa sovrum, det blir så rofyllt då.

Karlsson i fullaste farten!
image191

I gästrummet blir det än pastellgrön färg.. Vi tog hem en provburk och målade lite för att testa. Man vet ju aldrig hur färgen blir när den kommer upp på väggen. Och visst... en liten provklick säger väl inte heller så mycket men det säger lite mer än inget !!

Färgen heter Grönkulla 282 och finns med i färgserien Förändra ditt hem

image192

Ge ditt stöd till rosa bandet


image185
Jag har redan bidragit
Har du?


Mitt motto har alltid varit "Lev idag som om du skulle dö imorgon" och jag har försökt att leva efter det. Att vara en riktig livsnjutare, att inte ha så höga krav på mig själv och njuta av det jag har och vem jag är men sträva mot det jag vill uppnå.
Att försöka vara glad så ofta som möjligt och tramsa mig och skratta och få andra personer att bli glada och skratta.
Att försöka göra någons dag lite bättre och uppskatta de som gör min dag lite bättre.
Att sluta vara så jävla fixerad över hur jag ser ut och istället tänka på hur jag mår och äta gott men ändå nyttigt

Att uppskatta de i min omgivning och att berätta det för dem så att de alltid vet det

Vill du veta mer om bröscancer.. läs här

Väntar spänt på garderoben..

..som levereras från IKEA idag.. Den har skjutdörrar och äntligen får jag mer utrymme för kläderna!!! Ni förstår att förut hade vi 3 stycken 60 cm garderober.. 2 av dessa togs upp av Karlssons kläder... jag fick tränga in mina i en garderob... snacka om att det alltid såg för jävligt ut i min garderob med alla intryckta kläder. Så här var det även när vi bodde i lägenheten.. borde det inte vara tvärtom?? att tjejen behöver MER utrymme??? =/

Och snart... äntligen.. ska jag få 1 meter för mig själv!!! Fan vad jag längtar!!! Och vi ska även sätta upp belysning ovanför garderoberna så att man för en gångs skull kan se färgerna på kläderna! Och sen ska vi måla om i sovrummet och inreda nytt.. lagt golv har vi ju redan gjort.. ni får lite före och efter bilder om några dagar..

Längtar bara så mycket tills jag får vika in mina kläder!!

image184

Veckans "kärleksförklaring" från Karlsson

Karlsson: "Du är min lilla sköldpadda"
Jag: "jasså??!! vad söt du är..."
Karlsson: "LITEN; RUND OCH SLÖ!!"
Jag: "jaha.. du menade så...."

image183

Jag gillar inte sköldpaddor riktigt... i vanliga fall skulle jag tycka att de är grymt söta.. men jag tycker bara att de är lite äckliga och läskiga.. Det måste bero på ett barndomstrauma då vi hade en sköldpadda som hette Patán som husdjur.. En dag sprang han lös i lägenheten och jag bär upp honom för att pussa honom på munnen.. Då hugger det svinet tag i min läpp.. HÅRT SOM FAN så läppen spricker och det börjar blöda... jag var 4 år, och ärren sitter fortfarande kvar.. alltså inte i läppen utan i psyket.. =p

Dessutom så luktade det skitäckligt i badrummet där han höll hus för det mesta.. Det är nog grunden till avskyn mot sköldisar, dessa söta små djur

Lagt nytt golv!!

Vi har haft fullt upp i helgen.. hela vardagsrummet ser ut som "Hej-kom-och-hjälp-mig!!" eftersom vi la nytt golv i sovrummen (alla tre) och i "gången" utanför sovrummen. Många rekommenderade laminat eftersom det är mer tåligt än "äkta" trägolv. Trägolv behöver ju mer skötsel också och klarar ju inte väta på samma sätt som laminat. Laminatet är en EK-imitation

Det blir ju en enorm skillnad!!!

Så här såg golven ut innan..

image166

Gången mellan sovrummen

image167


image168Så här ser katastrofen ut under läggningen av golvet....

   

image176
Och nu när vi är (nästan) klara

image177


                                 

image181


Vi måste även byta ut alla lister eftersom de gamla har ett konstigt mått.. 8mm djup?? Standard är ju 12mm.. det är ju ganska typiskt.. det blir ju lite extra pengar att lägga ut... inte så värst trevligt. NU har vi iallafall höjt värdet på huset lite.. känns ju tryggt!

Hemligheten = Äntligen fick vi tummarna ur...

... ja... röven.. inte bokstavligt talat då.

VI HAR FÖRLOVAT OSS!
Visst är det mysigt?? Inte för att vår kärlek har förändrats för den sakens skull... Det är ju inte så att jag lever mitt liv lyckligare eller älskar Karlsson femtio gånger mer nu.. Och det är ju inte heller så att vi är mer bundna till varandra nu än vad vi var innan.. Det är bara en milstolpe för vårt liv tillsammans... En annan milstolpe var att köpa huset tillsammans.. Det är även en symbol för vår kärlek.. Det kunde ju lika väl ha varit varsitt halsband eller något annat... men halsband har jag redan fått av Karlsson (på vår halvårsdag, alltså för drygt 4,5 år sedan).. Så vi valde att vara mer traditionella.. Ringar i rött guld blev det till båda, min har dock princessdiamanter..
Karlssons ring är slät och den ser ut som härskarringen lite.. så numera kallar jag honom Frodo.. hahaha!

Förlovningen skedde hemma i vardagsrummet vid den öppna spisen efter en jävligt god pizza och med några av mina familjemeddlemar närvarande. Det var ganska roligt för vi hade egentligen planerat att förlova oss någon annanstans ensamma... men vid matbordet när vi käkade pizza så börjar Stefan och mina mostrar att bråka på skämt och min moster säger att han är mobbad för att han inte är med i familjen.. varpå min mormor hävdar att "det är han visst det!!!" och min andra moster säger: "Det är han ju inte, han har ju för fan inte ens friat än!".. Så jag och Stefan utbytte menande blickar och sen går han ner på knä när vi förflyttat oss framför TVn. Hahaha!! Där fick dom så dom teg!! hehe.. och nästan alla började lipa! Så söta  dom är!

Ringarna beställde vi på vår femårsdag den 7 september i år. Efter det var vi ovh åt på grekisk resturang och fortsatte drickandet hemma ;-)

image164

image165

Bild på "Frodos" och min ring tillsammans

image182

Bäddseten på MIO.. smakar det så kostar det??

För att berätta lite om min dag så har jag övertalat mor min att följa med och simma.. hon är lite töntig ibland men jag älskar henne trots allt (som hon själv brukar säga).. Simma är skitskönt!.... Så länge det inte simmar femhundra stressande proffssimmare i bassängen... eller ännu värre; trehundra slöa pensionärer.. OK jag VET!!! nu var jag elak igen!! Sen ska jag hem... äta och däcka.. mer än så hinns det nog inte med.Bäddseten på MIO är ju råsnygga! Vissa priser är ju bra men 890 spänn för ETT bäddset?? NEJ tack... trots att de är av satin så betalar jag inte så mycket...

Bedöm själva.. fina va??


image160
Bäddset BOTANICA 290 krimage159
Bäddset THEA 890 kr


image161
Bäddset NANTUCKET 290 kr


image162
Bäddset CHLOE 790 kr


image163
Bäddset SOFIA 390 kr (ord. 590 kr)

Jag är överlycklig!

Till skillnad från i vanliga fall då jag mest är lycklig! Allt det här med huset är ju så jävla underbart och jag känner bara att jag älskar allt och alla och är allmänt lycklig... det måste vara höstens förtjänst =D

Idag är jag dock extra fucking jävla lycklig.....  Varför kan jag tyvärr inte avslöja nu... det är lite hemligt så ni får ge er till tåls.. hehe.. Detta kommer bli skitkul! woohooo!! Visst är jag elak nu??.. ni får väl läsa igen om några dagar om ni är så nyfikna!

image156

Ska nog förbi Blomsterlandet idag och köpa med mig några Gerbera-blommot hem.. de är så fina! och höstliga!
Snart är det lunch! hej med er så länge!

Nytt inredningsförslag till groventre.

Jaja.. jag vet.. vi ska ju ta en sak i taget nu.. Vi ska skita i garageporten och lägga nytt golv i alla sovrum nu och byta ut garderoberna till sådana med skjutdörrar.. Men jag kan ändå inte låta bli att sitta och skissa i SketchUp på hur man skulle kunna göra vår groventre...

SÅ här ser det ut nu:

image146

                    
Här är mitt förslag:

image152

      

image155

RSS 2.0