Äntligen, IKEA!

Och då menar jag inte att "Äntligen åker vi till IKEA" utan "Äntligen, har ni fått tummen ur, IKEA!".
För ett tag sedan babblade jag om att vi hade fått fel hyllkonsoler medskickade från IKEA. Det tog dem över tre veckor att skicka de rätta. De kom förra veckan och nu är de uppsatta och klara!
Bara sladdar och småfix som måste ordnas. Tycker det blev bra faktiskt, nu händer det något på väggen.

Nu till det pinsamma; vad ska jag ha på hyllan? (den översta) Nu har jag bara ställt lite grejor på den för att det inte ska se tomt ut. "Bra cladde, du sätter upp ett par hyllor utan att de har någon egentlig funktion?" Detta går helt emot mina inredningsprinciper. Snyggt men funktionellt. Jag har tre korgar från IKEA. Dessa är dock för stora, de sticker ut utanför kanten. Inte snyggt.

Jag får helt enkelt köpa några andra korgar eller något. Men vad ska jag ha i korgarna? Nog hittar jag på något. Nu har jag ställt sakerna väldigt symmetriskt på hyllan vilket jag hatar. Hade bara inte hjärta att visa en bild på den stackars mobbade hyllan utan att ställa någonting på den.

Klicka här för att se hur det såg ut innan

image570

image571

Ikväll blir det inte särskilt livat. Det händer lite jobbiga saker runt omkring mig för tillfället och jag vill bara va ikväll. Orkar inte umgås. Karlsson har köpt nya GTA IV så det blir kanske hämtpizza och sitta och spela ihop hela kvällen. Säkert tar vi oss ner till Växjösjön senare ikväll för att se på fyrverkerierna och majbrasan.
Hade varit trevligt med grillning, men vädret är inte idealt och första grillningen måste ju vara perfekt!!
Arbetet på altanen fortsätter, stolparna är uppe och det enda som är kvar är spaljén. Kanske får ni se bilder redan till helgen! Ha en trevlig kväll!

Trallen lagd!

En helt slutkörd Cladde sitter vi datorn nu. Vi blev klara med trallen 20.30. Har hållt på hela dagen. Men fan vad bra team vi är! Varit och storhandlat på Willys (tack och lov att de har öppet till 21). Städat hemma (det såg förj*vligt ut!) tagit några smörgåsar och nu sitter jag här, varvar ner lite, ska strax hoppa i säng.

Det har gått väldigt bra idag! Jag och Karlsson har varit väldigt sams under hela projektet. Ni förstår att två envisa personer (en stenbock och en vädur) kan stånga varandra blodiga, speciellt när den ena har kort stubin (Karlsson). Vi brukar alltid bli lite tjuriga på varandra under våra projekt. Men det har gått väldigt bra denna gången, det hände väl någon gång att Karlsson röt till lite, då sa jag "Tjurskalle!" och då var vi vänner igen. Han har till och med fått sig några riktiga gapskratt åt mig. T.ex. när jag skulle hoppa över häcken när grannarna såg på. Karlsson har långa ben så han kliver bara över. Jag däremot, försökte dra upp ena benet över och liksom hoppade på det andra benet för att ta sats, ramlar rakt in i busken och vidare in på vår tomt. Oj vad han skrattade (grannarna också). Den bjöd jag givetvis på!

Vi har inte lagt de sista 50 cm på plats än, vi har lite andra planer på gång förstår ni så det får vi göra senare. Nu ska det bara upp ett räcke som skyler lite från grannarna, lite privat vill man ju ha på altanen men vi ska hålla det väldigt öppet ändå. Här bjuder jag på bilder! Godnatt!

image567

image566

image568

Fina trädgårdsmöblerna som är inköpta på Jysk. De har hållt väligt bra faktiskt! Haft dem i ca 4 år. Ett större bord ska dock inhandlas snart, där hela tjocka släkten får plats!

image569

Inte en enda skruv lös!

Det här är kriget mellan team skruvar vs. team Cladde&Karlsson

Jag har ont i hela kroppen. Jag och Karlsson höll på till halv nio igår kväll. Idag var vi ute vid 09.30 och satte igång igen. Vi försökte skruva loss brädorna.. Saken är den att altanen är byggd samtidigt som huset, det vill säga 1993. Vi kan väl säga så här att skruvarna var inte det minsta samarbetsvilliga!

Men jag och Karlsson är lika envisa vi så vi tog till den hårda metoden. Iväg for vi och köpte oss en kofot, nu låg skruvarna risigt (flisigt) till! Bände upp varenda bräda, Karlsson fick en stor blåsa på handen men vi gav inte upp! Men det gjorde inte skruvarna heller... endast 10% följde med brädorna, resten satt kvar i reglarna under. Bitsen på skruvdragarn går inte i skruvgängorna eftersom de är fyllda med skit som samlats där under dessa 15 år. Fram med kniven, nu har vi suttit och rensat ur alla skruvhål med kniv och sedan dragit upp dem. Vi ville inte ta till kofoten på dem eftersom vi hade tänkt använda de gamla reglarna och de blir mer skadade (än vad de redan är) om vi tar till den metoden.

Nu har vi bara två längder kvar med skruv, händerna är helt ömma, ryggen och nacken stel och för att inte tala om den träningsvärk som jag kommer att ha i rumpan och baksidan av låren imorgon! Ont i bröstet har jag också.. trodde inte jag hade muskler där! =/ En sak är iallafall säker... det har varit en jämn match men solklar vinst till team Cladde&Karlsson! Nu är det dags för paus! Puuuh


image563

Så här ser det ut nu

image564

Våra färgstarka tulpaner har äntligen slagit ut!!

image565

Nu händer det grejer.

Ja nu är det mycket på en gång.. Äntligen börjar våra projekt sätta igång igen. Vi höll på som mest i höstas men nu har det stått stilla ett tag. Men nu ni!! Nu prioriterar vi exteriören lite mer. Så framöver kommer ni få se mycket bilder kategoriserade "exteriör"
Vi har massor med projekt på gång men jag kan ju inte berätta allt på en gång eller hur?

Karlsson är ute och fixar. Det låter som om han håller på och river ner hela huset.. Men här har ni bilder på vad det är vi håller på med.

image559

image560

image561

image562

Jajamensan! Nu åker det gamla staketet ner från altanen och upp ska ett nytt fräschare och modernare. VI hade tänk lägga ny trall också men vi får se. Kanske går det att slipa den gamla och behandla den. Den är från 1993 så den borde ju hålla ett par år till.
Så detta är ett av projekten vi håller på med just nu. Renovering av altanen. Längtar tills vi får inviga den. Vi har ju inte ens invigt grillen än! Dags att göra det också snart!

Just nu är jag på det där jäkla jobbet igen. De skickade mig dit i två dagar så det får väl gå. Men vissa som jobbar där är ju inte riktigt socialt kompetenta. Vill inte vara elak och snacka skit på något vis men man blir verkligen deprimerad av att folk undviker en och ignorerar en. Bara imorgon också.
16 grader idag eller vad var det?

Svar till Sanna

Hej Sanna!
Akademibokhandeln i Växjö har öppet 10-18 vardagar, lördag 10-15 och söndagar stängt. Så det är inte så jobbiga tider här. 10-21 låter tufft som du säger det. Det är ett ganska lätt jobb. Är man bokintresserad så är det bättre för då kan man ge bättre service. Jag läser inte jättemycket men det funkade bra ändå.
I butiken i Växjö är det mest äldre som är där om dagarna, om kvällarna börjar det komma in folk som slutat jobbet, studenter och så. Väldigt trevliga kunder, har aldrig stött på en otrevlig kund i den butiken. Sen skiljer det sig ju ganska mycket mellan växjö och göteborg. Göteborg är en större stad det kanske är större krav, en större kundkrets m.m. Men jobbet i sig är ganska lätt. Men brinner du inte för böcker så är det bäst att du brinner för serviceinriktade jobb annars kan jag inte tänka mig att du kommer att trvias bra.
Hoppas du fick svar på dina funderingar!
Lycka till!

Sagan om parasollet

Det är otroligt skönt att vara tillbaka på lagret igen. I fredags kändes det som att det lika gärna kunde ha varit onsdag. Det vill säga att jag kunde lika gärna ha jobbat två dagar till. Det är så skönt när man kan känna så!

Idag har vi klippt häcken och rensat bort alla löv på marken under häcken. Jisses vad mycket löv och skräp där var! Karlssons mami kom och hjälpte till och vi blev alldeles riviga om armarna alla tre. Jäkla buskar säger jag! Men nu ser det så städat ut. Skönt att ha fått det avklarat! Sen har jag sått dill, persilja och salladslök i landet. Har även tomatfrön som jag ska sätta. Spännande! Vi får väl se om de överlever!

Det har varit varmt och gott idag! Solen har varit framme hela för- och eftermiddagen och det har varit 12-15 grader under hela dagen. Solen brände till och med lite! tog en fika på altanen och beundrade de fina blommor vi fick av Karlsson mami.

Sen fick Karlsson en fix idé och skulle fram med parasollet som vi fick ta över från de föredetta husägarna. "Nej, inte nu Karlsson" sa jag "Det är gammalt och vi ska ändå köpa ett nytt parasoll!" Men han gav sig inte. Först fick han inte ihop skiten. Vissa delar satt löst och han började skruva loss och leta efter nya skruvar. Sen fick han byta skruvar ett par gånger eftersom de inte passade etc. Sen gick det inte att skruva ihop skiten eftersom det var gammalt. "Ge upp nu!" Nej då.. Fram med Mekolja istället. Nu började Karlsson tålamod svikta och han sa åt mig lite att "håll fast parasollskiten nu så jag kan vrida ordentligt". Vilket jag gjorde men höll fast lite väl hårt att ena träekern (eller vad man kallar det i ett parasoll) gick sönder, precis när han lyckats skruva ihop den.. "Ups!"

"Den är gammal älskling, skit i det nu!". Och det gjorde han ett tag. Sen började han försöka laga den genom att sätta en massa skruvar eftersom den inte höll att limma.. När vi väl trodde att vi hade lyckats och vi ska sätta upp den,, så har en annan träpinne gått sönder.. Det slutade med att Karlsson slänge parasollet åt skogen och ni förstår väl varför jag bara TÄNKTE "vad var det jag så?"

Trevlig helg!


image553

Gräslöken kommer så småningom få sällskap av persilja, dill och salladslök
image554

Pärlhyacintern har tittat fram nu.
image555

Hmm spännande.. vad har vi här då?
image556

Och här??
image557

Trimmade häcken lite.. Den har mega tjock!!
image558

Favoritmöbeln hittad

Mår mycket bättre idag. Genom att skriva det där inlägget igår och avreagera mig lite tror jag att jag intalade mig själv att jag inte vill känna press på vad andra tycker. Man kan ju alltid lyssna vad andra har att säga, till en viss gräns förstås. Nåja nog om det.

Har precis varit ute och sprungit, duktig flicka! Kändes skönt och har gjort lite övningar här hemma..

Nu har grannen fixat en firma som ska komma och lägga nya stenplattor på hans framsida. Och då passade grannen på att presentera firman för oss eftersom han vet att vi också är sugna på att göra om framsidan. Jag vet precis hur jag vill ha det.. Problemet är bara att jag inte hittar min Sketchup-fil där jag skissat upp hela huset. Det tog mig flera timmar! =( Jag får leta lite till annars får jag börja om igen.

Nu kommer vi till rubrikens betydelse.. Min favoritmöbel hittad! Aaah! såg den i en tidning idag på jobbet (tror det var alltombostad) Blev helt kär. En sådan här vill jag ha i trädgården, altanen, vartsomhelst!! Den heter nirvana daybed från TGI Furniture. Eller varför inte någon av de andra jättefina möblerna? Synd att det kostar som det smakar... 30 000:- kan man ju göra ganska mycket för!

image550

image552

Så arg

Jag är så jävla ledsen nu.
Jag orkar inte ha press på mig hela tiden! Jag har alltid gjort bra ifrån mig i skolan och alltid varit "släktens duktiga flicka". JAG ORKAR INTE!! Vill inte vara det längre!
Mina föräldrar och alla andra runtomkring mig har alltid tyckt att utbildning är viktigt (jag också). Nu är jag utbildad inredare och butikskommunikatör. Då blir jag ifrågasatt: "ska du inte plugga mer så du får mer poäng?"
Det dom inte förstår är att man inom den branschen söker efter yrkesfolk med ERFARENHET. Studier är en stor merit men erfarenhet väger tyngre. Jag har fått höra det vid ett antal jobb "Tyvärr, vi söker någon med mer erfarenhet"

Och när jag berättar att jag jobbar tillfälligt på ett jävla lager så höjer folk nästan på ögonbrynet. Precis som att "vad fan gör du där? du har ju utbildning!". För det första så råkar jag faktiskt trivas jävligt bra på lagret. För det andra.. Va fan jag är ju bara 22 ÅR!! Jag har hela livet (ok inte riktigt) framför mig för att skapa en karriär!! Varför måste det ske just nu? Varför börjar folk bli ängsliga och börjar tro att det inte går bra för mig? Vem avgör det?? Är det inte jag som borde göra det?

Sen har jag också fått kommentaren "är inte dessa två år bortkastade om du inte får jobb inom inredning?". Jag är skitledsen nu. Känner mig värdelös men vet att jag inte är det. Jag är en jävligt lycklig och glad person och är stolt över mig själv. Synd att det inte uppskattas att jag har börjat jobba överhuvudtaget. Jag har skämt bort folk i min omgivning genom att göra bra ifrån mig och nu får jag skit får det.

Nu ska jag käka cashewnötter och dricka varm mjölk med honung och mysa framför top model. Sen ska jag sova jävligt gott!

Ursäkta alla svordomar

Klappa kotte mothårs

Är det bara jag som är sånn här? Jag har insett hur mycket konstiga saker jag kan tänka på. Jag är en person som tänker mycket (snackar mycket också för den delen). Jag kan bli väldigt filosofisk om jag vill. Ibland önskar jag att jag visste vad andra tänker bara så att jag kan vara säker på att jag inte är den enda som har lite knasiga tankar..

Här får ni åtta sanningar som jag tänkt på under dagen:

* Det är ett helvete att dammsuga under en kontinentalsäng. Man borde bygga in en dammsugare i väggen under sängen som suger upp alla råttor så fort de kommer till liv.

* Tomater är inte en grönsak. Tomat är bär.. som tillhör fruktsläkten ungefär. Fascinerande.

* Ibland är jag så trött så jag tror att om jag hade haft barn.. så hade jag lagt dom bland smutstvätten för längesen.

* Jag sjunger alltid när jag lagar mat. Karlsson vill gärna tro att det är för att jag blir så glad när jag vet att det vanskas mat. Med andra ord att jag är glupsk.

* Jag tror snarare att eftersom jag är en glad människa och tycker att matlagning är tråkigt så blir det att jag sjunger för att lätta upp stämningen lite mellan mig och köksredskapen.

* Det är nog inte skönt att klappa en kotte mothårs.

* Skator är fina. De har runda och fylliga magar så man får lust att bita i dom!

* Jag var nog en katt i mitt förra liv

Söndags-städning

Vad säger ni om det? Jag städar alltid på söndagar. Egentligen säger det emot mina principer eftersom söndagar i allmänhet går ut på att lata sig och bara va i väntan på måndagen. Men ändå är det alltid så att jag städar på söndagar, tvättar gör jag också alltid på söndagar.

Nu när vi har bott i huset i 7 ½ månader så kände jag att det var dags för storstädning. Det finns ju vissa saker som jag vägrar att göra mer än två gånger om året. T.ex. putsa fönster, torka ur köksskåp, kyl/frys och "stortvätta" badrummet. Det sistnämnda blev dagens projekt. Vilket innebär att rensa brunnen, skrubba under badkaret rensa i rören under handfatet och torka ur badrumsskåp. Inte min favoritsyssla kan måste jag säga. Det är SÅÅÅÅ äckligt!! Det smartaste är bara att slänga av sig alla kläderna utan trosor och linne så att man kan ligga där och skrubba med duschslangen farandes åt alla håll utan att man behöver bry sig. Det hade varit en grann syn haha! Av uppenbara skäl väljer jag att inte visa bilder på detta. Man vill ju inte skrämma iväg sina besökare!

Idag blev vi bjudna på mat hos Karlssons mami. Fläskkotletter med klyftpotatis och bearnaisesås + gooood sallad! Riktigt gott var det! Vincent (katten) blir oftast helt galen när jag och Karlsson kommer. Vi har skämt bort honom genom att leka med honom varje gång vi är där så han blir så busig när vi kommer. Ska attackera oss, smyga på oss och slå med tassarna på våra fötter. Han är inte klok den katten.


image545

Denna krukan är köpt på papperiet i Växjö. Den ligger på Klostergatan precis vid Linnégallerian i Växjö. Jag har hört så mycket om den men aldrig tagit mig dit. Vet att det jobbar en del funktionshindrade där och tycker att de gör jättefina saker (det jag har sett). Måste ta mig dit och kika nästa gång jag är i stan!


image546

Lite loppisfynd som Karlssons mami gjort. Hon har brödspade och spinrock och allt möjligt fint!

image547

Karlssons mami har alltid så fint i sina fönster. Kanske henne bakgrund som florist är en betydande faktor?

Vincent - Den galna katten är alltid på hugget. På denna bilden är hans blick fixerad vid mitt kamerasnöre. (kolla klorna)

image548

Han ska alltid gosa med våra fötter! Det går inte att ha honom i knät eller klappa honom en längre stund.
Men fötterna går bra! =)

image549

Det är bara att bita ihop

Det är knappt så jag fattat att det är fredag idag.. Som jag skrev i föregående inlägg så är jag på ett annat ställe nu. Och jag trivs inte alls. Jag brukar ha lätt för att prata med folk och göra det socialt på jobbet.. Detta jobb är INTE socialt. Var och en går runt och plockar för sig själva. Saken är den att det går inte att göra något åt saken eftersom alla plockar på olika ställen. Det är så jobbet är. Men när jag möter Joel i gången medans vi plockar kan vi utbyta några ord och passa på att vara lite sociala. Jag har försökt med de andra tjejerna.. Men det GÅR INTE.. Jag tittar på dem och ler när jag går förbi men får ingen respons. Men DE kan skämta med VARANDRA och det har blivit lite dålig stämning nu... Åhh vad jag vill tillbaka till det gamla nu. Jag längtar så mycket till onsdag att jag inte ens tänkt på att det är en helg emellan. Det är fredag idag.
Det är bara att bita ihop.

Möjliga produkter till sovrum

Jag tycker att sovrummet ska vara personligt. Jag vill ha det avskalat och ljust men det får inte se ut som om man precis flyttat in. Så ser det ut i vårat sovrum nu tycker jag. Som tidigare nämnt vill jag bygga en egen sängram. Den ska vara djup så att man kan ställa saker på den och på så sätt skippa sängborden. Här är lite produkter från IKEA, Europa Möbler och Ellos. Något i den här stilen kanske? Sen vill jag ha upp ett svartvitt fotografi på mig och Karlsson.
image544
Det har gått bra på jobbet. Jag har blivit förflyttad för tillfället och är i Växjö nu. Bara några dagar. Det är skönt att jobba med lättare produkter. Inga tunga lyft och man går och lyssnar på sin Ipod hela dagarna. Det jag saknar är den sociala biten. Saknar faktiskt grabbarna på lagret och det ska bli skönt att komma ut dit igen nästa vecka. Där är det mer liv och mer tjohej. Det är ju sånn jag är =)
Tur att jag har Joel med mig till det nya stället iallafall. Han pratar ju åtminstone med mig! =p

Loppis i söndags

Sitter här som en säck potäter.. Har jobbat och slitigt idag. Härligt gäng vi är där ute på lagret, det gör att dagen går fortare och arbetet lättare. Kom hem, åt, syster kom förbi för att prata av sig lite... Söt är hon. Satt och hejade och dissade mig när jag spelade Call Of Duty 4 på PS3:an. Skönt att umgås lite. Tog tag i mitt liv och sprang en runda runt elljusspåret. Jädrans vad jobbigt! Men stannade inte förräns jag tagit mig runt.. duktig flicka!

I söndags kom Karlssons mamma och kusin förbi för att kika på huset. Vi har haft ganska många sådana besök. Så vill ni komma så är det bara att kika förbi! haha! De sa att de skulle på loppis och jag var inte sen att hänga på. Det var nog 13 år sen jag var på loppis och det finns ju mycket man kan fynda.. Men jag hittade ingenting! Jag tittade och tittade och blev så besviken =( Så besviken att jag i panik köpte två glas i olika storlekar och en annan lite pryl i tenn. Kommer hem och ger mig själv en rejäl utskällning. Det kostade iförsig inte så mycket men ändå..

Jag vet inte om jag tycker att det är fint eller om jag gjort ett bortgjort inredningsinköp. Karlsson sneglade lite försiktigt och ansträngt för att dölja sin avsky. Han lyckades inte. Han tittade på mig som för att kolla av mig att jag inte skulle ta illa upp och sa sen "Vad fan har du dragit hem?!". Ärligt och rent precis som det ska va. Här är bilder iallafall.. Ni får avgöra själva om ni vill dissa ärligt och rent, ge en falsk komplimang eller sann beundran. Jag blir glad vilket som. =)

God tisdag!


image543

image540

image542

Bäst och Pest

Har blivit utmanad av MIA vilket är kul då det är första gången. Har inte hunnit med utmaningen men kör den nu. Den går ut på att visa det man är mest respektive minst nöjd med i hemmet..

Så här har ni mina kandidater:

Bäst: Vårat stora vardagsrum, dess inredning, öppna spisen och den härligt öppna planlösningen. Det fina ljuset, de stora fönstrena med spröjs. Högtalarna, TV:n Playstationet, myshörnan med kuddar, den fina entrén med den stora spegeln. Växten i den svarta krukan borta vid altandörren står bara där tillfälligt jag ska köpa en vit, större kruka till den. Jag låter bilderna tala för sig själva nu.

image534

image535

image536

image537

image539


Pest: Groventrén/tvättrummet. Jag blir inte klok på detta alltså.. Ingen ordning ingen logik och ingen plats att vika  eller hänga upp tvätt. Tvättmaskin och torktumlare är från 1993 och behöver bytas ut.
Det är inte alldeles förskräckligt.. det finns nog inget i huset jag tycker är helt förskrkräckligt. Men det är detta rum jag tycker minst om.

image538


Peppar, peppar, ta i trä

Tänka sig att jag är en väldigt frisk människa. Jag har inte varit på lassarettet sen jag var 2 år, förutom när jag varit på besök hos andra förstås. Jag har inte varit sjuk sen december 2006 och då var det en ynka förkylning som varade i tre dagar. Lite snor lite hosta och sen var det över, ingen feber alls. Senast jag hade feber var hösten 2002. Då hade jag, vad jag tror var, bihåleinflammation.. två dagar varade den.

Ibland får jag vita pluttar på mandlarna. Jag har ringt sjukvårdsrådgivningen och de tror att jag då har ett virus i kroppen som aldrig slår ut.. För jag har inte ont, känner mig inte hängig eller någonting. Jag har aldrig brutit något ben.. Det värsta som hänt är att jag stuckat foten och haft ont i ett par dagar.
Nu är det på tiden att jag får en förkylning så att det kan vara lite synd om mig också. Eftersom jag blir sjuk så sällan så passar jag på att tycka synd om mig själv när jag har lite mensvärk.

Nu till det aktuella: Karlsson kom hem från jobbet igår och var dålig. Han har feber och ont i bröstet. Han låg och vred sig hela natten, ena sekunden svettades han och andra sekunden frös han. Så stackarn har väckt mig en 15 gånger under hela natten. Vilket innebär att jag inte fått en bra sömn. Idag bad jag någon av killarna köra till jobbet (vi samåker i minibuss, jag brukar köra) eftersom jag kände att jag var en trafikfara. Hela dagen har jag släpat benen efter mig. Jobbat ganska oeffektivt vilket är väldigt olikt mig.

Jag kommer hem, det är fredag. Karlsson ligger i sängen och myser med en filt över sig. Jag slänger mig brevid och vi ligger och pratar lite.. sakta men säkert börjar huvudvärken smyga sig på. Jag känner mig helt slö i kroppen och känner inte att jag orkar någonting. "Börjar jag bli sjuk?" Tänker jag nästan hoppfullt. Eller är jag bara helt utmattad efter orolig sömn och ett fysiskt krävande arbete?

Hursomhelst så behöver ju inte de i min närhet veta att det finns två alternativ. Jag har redan ringt min mami och sagt att jag börjar bli sjuk bara för att få lite omtanke och tröst. Karlsson behöver ju inte heller veta det.. Han är helt övertygad om att jag kommer att bli sjuk och då kan vi ju tycka synd om varandra och slippa alla krav om att man "måste göra något i helgen".

Saken är den.. att jag tror inte att jag kommer att bli sjuk.. denna gången heller.

Från solsken till regn

Igår tog jag ledigt från jobbet.. Karlsson fyllde år och han hade också tagit ledigt från jobbet. Han skulle till läkaren och jag också och synoptikern passade jag också på att boka in. Vi fick en massa gjort igår. Vädret var helt underbart! 14 grader varmt och solsken! Det är varmast i år det, i Växjö iallafall. Och så passade vi på att köra förbi soptippen med massa skräp som vi lagt på hög i garaget. Skönt att få undan det.. Men känner sig liksom nästan som en ny människa? =) Eller näeee.. vad pratar jag om?

Vi var på Ingers och åt varsin smörgåstårtbit till lunch. Mycket gott! Brukar ni sitta och titta på TV samtidigt som ni äter? Hade vi haft barn så hade vi ju inte det.. men nu gör vi gärna det. Helt plötsligt när man sitter ute och äter tillsammans så finns ingen TV och man kan bara fokusera sig på varandra.. Och det var verkligen uppskattat från min sida iallafall. Det känns som evigheter sen vi satt och pratade så entusiastiskt medan vi åt. Det är en ful ovana... att äta framför TV:n

image533


Satt på altanen och det var så varmt och skönt i solen! Köpte med oss varsin tårtbit till eftermiddagen sen.. Det var ju trots allt hans födelsedag och det är ju bara en gång om året.. så därför var det OK att äta tårta igår så jag har INTE dåligt samvete!

Idag fick jag berättat för mig av mina kollegor att jag jobbar effektivast på jobbet! De sa att "Du är tjej och ändå är du snabbast av alla!" då svarade jag: "men bli inte så jävla förvånad! man ska inte underskatta en människa bara för att hon inte har en korv mellan benen!".. Det var förstås inget illa menat från någon av oss.. Det var väl mitt egna lilla sätt att säga tack.. tja.. på ett ganska grovt sätt får man väl säga! Trivs superbra på lagret med killarna.. Det är ett härligt gäng och man börjar prata mer med varandra nu.. Det är så viktigt med trevliga och samarbetsvilliga kollegor. Nästan viktigare än jobbet i sig..
Nu ska jag gå och spela lite Call of duty 4.. måste säga att jag har blivit jävligt grym! Men har en låååång bit kvar från att slå Karlsson.. han är kungen.. ok nu var det sagt!

Ha en bra.... ja justet, onsdag är det nu, allihopa!

Halvvägs.. tack vare IKEA

I söndags åkte vi till IKEA i Kalmar tillsammans med Karlssons mami + man. Vi åkte till Öland och käkade lite och var på Kosta outlet och kikade på både glaskonst och kläder.
Nu har jag varit i 4 IKEA varuhus.. Älmhult, Jönköping, Linköping och Kalmar. Måste säga att Linköpings varuhus är det jag tyckte bäst om. Det är välstädat där, lätt att hitta + att de har mycket inspirerande miljöer där jämfört med de andra varuhusen.

Det var inga planerade inköp här inte.. Jag körde över Karlsson totalt och bara plockade på mig =)
Vi köpte ett par Järpen hyllplan med Bjärnrum hyllkonsoller. Problemet är bara att personalen tryckte på oss fel konsoller så vi har inte kunnat sätta upp hyllorna.. Men tavellisterna sitter redan uppe! Det fixade händiga lilla jag helt själv =) Visst är jag duktig som kan borra och plugga själv? IKEA var dock väldigt tillmötesgående när vi ringde kundservice och de skickar ut rätt konsoller till oss.. Hoppas de kommer i veckan.. jag är så ivrig att få upp dem!

Så här ser det ut nu iallafall.. Bara det är en förändring!! tack för alla fina tips jag fick angående denna delen i köket.. Kanske kommer vi att måla någon vägg i griffelfärg också.. det får vi vänta och se..Klicka här för att se hur det såg det ut innan.. So long långkalsong!!

image528

image529

image530

image531

image532

RSS 2.0