Äntligen köpte jag..

..mina vackra vinglas och karaff! Jag har gått och trånat efter dom lääääänge.. och dum som jag är så passade jag inte på att köpa dem när det var 20% rabatt i december.. Dum är man.. och nu har dom höjt priset på dom!!!

Har ni varit med om det?? De ingår i Åhléns ordinarie sortiment och innan kostade de 60:- nu har de höjt allt i den serien med 10-30kr!! Det är inte ofta en butik höjer priset på en sådan sak.. snarare tvärtom?
Jaja.. imon ska jag och två tjejkompisar ha tjejkväll, därför passade jag på att inhandla dessa.. Är de inte vackra?

Vi ska käka trerättersmiddag hos mig och en rolig sak är att ha knytkalas.. Så en fixar förrätt, jag fixar varmrätten och en annan fixar efterrätt.. och rätterna är hemliga.. ingen vet vad de andra kommer att servera! Sen blir det att spela lite TV-spel, spela kort, sitta och prata och göra sig i ordning för eventuell utgång. Tänkte städa ikväll så slipper jag det imorgon.. fyyyyy.

image421

image422

image423

Tack..

..för tröstande ord. Jag är inte jätteledsen för att jag inte fick jobbet.. mer besviken.. men detta ger mig ännu en erfarenhet att lära av.. Ju fler intervjuer och arbetsprov man gör desto bekvämare och självsäkrare blir man när man ska på nästa. Ni vet jag måste alltid vara optimistisk!

Svar till Helen (och alla andra som är intresserade)

Programmet för inredning och butikskommunikation är en treårig (2-årig när jag gick den) utbildning på universitetet i Växjö. Man läser designämnen paralellt med företagsekonomiska ämnen. Det vill säga att utbildningen fokuserar på hur man genom inredning, dekoration och kommunikation kan öka försäljningssiffror och göra ett företag mer lönsamt.

Man läser ämnen som inredning, marknadsföring, designhistoria och varumärkeshantering. När jag sökte så hade ca 120 personer skickat in ett arbetsprov och de valde ut 30 stycken.. Jag kan tänka mig att populariteten har ökat till mer än det dubbla. Har för mig att det finns en liknande utbildning i Leksand. skillnaden tror jag mig vara att det är mer praktik och mindre tentor och litteratur på den utbildningen. examensarbetet är på en högre nivå i Växjö.

Något mer ni undrar? själv tycker jag att utbildningen var mycket lärorik.. det fanns en del brister men då får man väl "skylla" på att utbildningen är ny.. jag ingick i tredje årskullen som tog examen.

Fick inte det..

.. De ringde idag och berättade att jag inte fick jobbet. =(

De sa att alla tre var jätteduktiga och att det var ett svårt beslut men att de i slutändan blev tvungna att gå på erfarenhet och då förlorade jag... surt... Jag är 22 år och tog min examen i våras. Programmet för inredning och butikskommunikation på universitetet. Jag började studera direkt efter gymnasiet så jag har ju ingen yrkeserfarenhet... så.... vart fan ska jag börja?? Om alla butiker/företag resonerar likadant; "vi söker någon med mer erfarenhet" så kommer jag ju aldrig få ett jobb?

Jag vill jämföra mig själv med ett ägg.. Ett rått ägg är inte mycket för världen.. Det är inte många som äter råa ägg och de som gör det gör det knappast för att det är gott. Alla vill ha kyckling. Men jag måste ju få en chans att utvecklas till en kyckling. Och jag vill inte bli ett kokt eller stekt ägg för det är inte min grej. Jag är utbildad till att bli en kyckling.

Så mina vänner.. jag är ett rått jävla ägg!
Tack för att du lyssnade på migg skitsnack =)

Måste "CHIC" vara rosa?

♥ svartvitt
♥ elegant
♥ chic
♥ former
♥ snirkligt
♥ femenint
♥ stilrent

image420


Collage med bilder från IKEA.se

Ordning och reda

Jag var och gjorde ett arbetsprov idag. Var på intervju i fredags och jag tyckte att det gick bra. Jag frågade hur många som varit där och gjort arbetprovet och vi är tre stycken som sökt tjänsten som butikskommunikatör. Jag frågade regionskommunikatören hur hon tyckte att det gick och hon sa att hon tyckte att det gick jättebra men att de andra två också var verkligt duktiga och att det skulle bli ett svårt beslut. Beslutet skulle tas idag och jag får reda på det imorgon.. Vi får se. Ni kommer att bli uppdaterade. Det som jag tyckte var roligt var att de ringde upp mig och frågade om jag var intresserad. Nåja..

Som jag skrev igår var jag och köpte tvålpump och en pump för diskmedel idag från Cult design. Det var svårt ska jag säga! Så mycket fint och så många olika variationer det finns. Jag stod nog där i en halvtimma innan jag bestämde mig för vilken kombination jag skulle ha. En lite tråkig (simpel) kombination bestämde jag mig för. Jag hade velat ha en färgklick av något slag. Kankse en limegrön kub eller illrosa värmeljushållare på brickan.

Men vårt kakel tillåter inte det riktigt. Titta på bilderna så förstår ni. I framtiden vill jag byta ut kaklet mot en mer naturlig färg som svart, grå eller vit. Jag ville inte ha en träbricka då den kommer att komma i kontakt med vatten, vilket inte är särskilt bra. Så det fick bli den vita porslinsbrickan. Funderade även på att ha en vanlig svart eller vit värmeljuskub men tyckte inte att funktionen passade, varför tända ett ljus vid diskborsten?


image418

image419

Cult Design

Vet ni... ibland kan jag faktiskt bli Anti-vissa-saker bara för att alla pratar om vissa saker. Till exempel har Marimekko aldrig fascinerat mig särskilt mycket bara för att jag har hunnit bli urless på det innan jag ens funderat på om jag tycker att det är fint eller inte..

.....lite så har det även varit med Cult Design's underbara små kuber. Jag har inte velat blogga om dem och inte heller varit särskilt intresserad bara för att man blivit så less på det. Men igår när jag stod och rengjorde köket väldigt noga insåg jag att vi behövde någonstans att ställa/lägga diskmedel, diskborste m.m. när det inte används.. För det ser inte så vackert ut med YES-flaskan framme och diskborsten liggandes i diskhon men ändå är det just där man vill ha dem så att de är nära till hands.. Då började jag tänka på Cult Design. De har ju faktiskt en diskmedels-pump, tvålpump och vaser som man kan ställa diskborsten i..

Så jag gick in på deras hemsida och kollade om det fanns någon återförsäljare i min stad och det visar sig att de finns på två ställen. Jag började fundera på om jag någonsin handlat något där och kom på två blomkrukor.. Jag börjar skratta lite eftersom dessa krukor påminner om Cult deisng's design. Och mycket riktigt.. när jag gick ut i förrådet för att titta så står det Cult design på dem.. och de köpte jag när jag precis flyttat hemifrån, dvs för nästan 5 år sen! Detta mina vänner, bevisar att jag faktiskt gillade dessa produkter INNAN de blev uttjatade.

Tyvärr åker dom säkerligen in i förrådet igen tills jag hittar något bra ställe att ha dom på.. jag kan ju inte ta fram dem bara för att! Men imorgon kommer jag att åka ner till samma butik och titta på lite Cult Design stuff!

Helgens tips: Rota bland gamla saker! Du kan hitta något nytt!

image415

image416

image417

Ruskig dag!

Vaknade imorse av att hela huset skakade.. OK kanske inte riktigt.. men det knakade och slog mot fönstret iallafall.. Och då är det ju så mysigt att bara ligga där inbäddad med täcket upp till öronen och lyssna och njuta...

Men jag kom ju upp ur sängen tillslut! Och iväg bar det av till Media Markt för att titta på ny förstärkare.. SÅ jag gick runt där lite och var uttråkad.. Min sambo kan ju inte riktigt bestämma sig ibland.. det ska ju tänkas igenom noga förstår ni.. och det är ju sant men jag har inte riktigt det tålamodet..

Efter det tog vi en runda till MAXI där Karlssons mami köpte fina tulpaner till oss!! Nu står dom på den nya löparen i köket och jag tycker att det blev en jädrans färgklick mot det svartvita tyget och de annars väldigt neutrala färgerna i köket.. Hittade även två värmeljushållare som jag inte haft framme på ett tag.. Roligt att plocka fram sådant, då det känns som nyköpt.. nästan.... =) Trevlig Lördag!


image412

image413

image414

En lugn kväll ikväll..

..precis som det ska vara tycker jag. Vaknade sent idag och låg och myste i sängen läääänge! Karlsson var redan uppe och hade placerat sig vid datorn.. Han är ju alltid ledig fredagar när han jobbar kvällsskift. skööönt! Så han åkte och köpte en blueray-skiva eftersom vårt playstation har blueray-läsare.. Det blev en film som heter "Vänner för livet".. VILKEN BILDKVALITÈ!! Man ser verkligen skillnad på vanlig DVD och blueray.. Och med nya TV:n också! Filmen var för övrigt bra.. väldigt känslosam och fin film. Värd att se!

Gjorde en lätt korvstroganoff idag.. åt med sallad och fetaost (och ris förstås) Det har blåst och regnat ute och det är precis då som det är så skönt och man uppskattar att vara hemma och bara mysa och inte göra NÅGONTING! Det är en sådan här kväll då man bara ska krypa upp tillsammans, tända lite ljus, äta något syndigt och bara va.

Har precis tappat upp ett fotbad.. Det var ett tag sen jag tog hand om mina fötter (det ska ju göras en gång i veckan tydligen..) Tänk på hur mycket stryk ens fötter får ta egentligen. Och vi tjejer kan ju vara väldigt duktiga på att ta hand om våra ansikten, våra naglar (jag är dock ett undantag ang. naglar) och vårt hår.. Men fötterna då?? Idag tänker jag tacka mina fötter och be om ursäkt för allt de fått stå ut med.. Så för att gottgöra detta ska de få ett bad, lite rehabilitering med fotfilen och en massage med fotlotion!

Ha en mysig fredag allesammans! =)


image410

image411

Äntligen här!

Äntligen är vår efterlängtade lilla bebis här! (jag pratar om vår nya TV).. Den gamla TV:n, som faktiskt inte ens var ett år gammal, stängde av sig hela tiden.. Så vi fick pengar tillbaka och bestämde oss för att lägga till pengar och köpa en större och bättre.. Det är en Samsung 46 tums LE46M86 med Full HD och 15000:1 i kontrast. Fått jättebra betyg 38 av 40 möjliga! bigscreen.se

Den är efterlängtad eftersom vi haft vår 27 tums TV i vardagsrummet.. och det är inte lätt att se på så långt avstånd som vi har till TV:n.. Nya TV:n är hur bra som helst! satt och tittade på Ghost Whisperer nu och det är enorm skillnad på bilden!! Här kommer det att spenderas mååååånga kvällar framför PS3.. Det blir en helt annan upplevelse att spela med en sån här TV. Nu är jag helt uppspelt!

Tänkte även visa vår nya TV-bänk som inhandlades på EM. Snygg och bred och lack! TV:n ska förstås upp på väggen sen.. Bordsstativet är väldigt snyggt men TV:n ser ut att ta för mycket plats på bänken. Mycket snyggare om man har bänken fri. Elektroniken är faktiskt en del av heminredningen och visst, kvalitén är alltid viktigast.. men det är ett stort plus om det är snygg design också. Som t.ex. stora fula högtalare och sladdar, de är mina värsta fiender i hemmet (förutom dammråttorna), håller inte alla kvinnor med mig??


image405

image406

image407

image408

image409

Pimp my shoebox

Satt häromdagen och funderade på vad jag skulle göra.. Kommer då att jag länge tänkt klä om en skolåda. Detta är en sak som min moster brukade göra, hon tog en vanlig skolåda och klädde den i vadd, tyg och lite fina band. Jag hade själv en som jag fått av henne, denna förvarade jag brev i som liten.

Jag har aldrig provat att göra detta själv.. Men jag kan ju lova att de är mycket finare att titta på än vanliga förvaringsboxar. De blir väldigt personliga och man kan göra på många olika sätt. Så jag köpte vadd på Åhléns och sen hittade jag lite tyg hemma (som jag hade tänk använda för ett år sen men aldrig gjorde det). Köte lite pärlor och liten sidenband. Här har ni lite bilder. Måste tillägga att det är lättare att använda spraylim när man ska limma fast tyget.. resultatet bli finare och det håller bättre.. Men fasen vad allt blir "limmigt"!

       
 
   

           


Resultatet blev bättre än jag trodde!

image391

image392

image393

image394

Ta en simtur

.. det ska bli väldigt skönt!! Jag har varit ute och gått raska promenader nästan varje dag och idag ska jag till simhallen med min mami och simma, bada i bubblet och sen basta.. Det är så himla skönt!! Man blir ju helt less på att bara sitta hemma.. Såg även att jag gått ner ett kilo på en vecka.. Inte bra att gå ner i vikt för fort.. Men jag gör ju inget drastiskt precis.. Bara ute och rör på mig nästan varje dag och äter lite mindre fast oftare.

Sen har jag faktiskt lite planer för ikväll.. ikväll blir det pysselkväll!! Ni får väl se vad det blir för något om ni inte går och lägger er för tdigt =) Så länge jag får arbeta kreativt så mår min själ bra oavsett om det är dans, keramik, inredning, måla eller sy.. eller annat pyssel! Jag får passa på nu när jag har tid!

Det blev en löpare

Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra med tyget jag köpte på Åhléns.. Men det fick bli en bordslöpare.. Först tyckte jag att det blev för mycket mönster.. Men i och med att jag knappt har något mönsrat i köket så tyckte jag att den passade fint där. Speciellt nu när jag målat väggarna vita. Tyget var visst på REA också.. kostade in alls mycket.. det kostar i vanliga fall 80kr metern.. Och så har jag för mig att han sa 30% rabatt. Så det blir 56 kr metern (ok jag erkänner att jag använde miniräknaren).

Något som jag är väldigt arg på är att förra löparen (svart fuskmocka) har färgat av sig på bordet!!! Jag har försökt gnugga med en trasa och YES.. men det är just en rand som inte går bort!! PÅ MITT VITA BORD!!!! Klorin funkade inte heller.. usch det kanske jag inte skulle provat.. Jag får helt enkelt be om ett mirakel och hoppas att randen är borta imorgon. (eller hur).


image389

image390

Runda på stan

Kände faktiskt för att gå på stan lite idag.. Och det skönaste är ju faktiskt att gå själv. Man får titta hur länge man vill och man behöver inte gå in i affärer som man inte har något intresse av. Kände att det var dags att köpa lite nya lakan.. De man har nu är ju ganska slitna. Så jag passade på att gå till Hemtex som har 50% rea på nästan hela sortimentet! Köpte där satinlakan för 174:50 kr. Vita örngott hade de slut på så det fick bli en runda på Åhléns. Och där hittade jag förstås ett jättefint tyg som jag inte vet vad jag ska göra med.. inte än iallafall.

På Lagerhaus träffade jag på en väldigt fin servetthållare för 159 kr. Den fick följa med hem. Skönt att bara komma ut på stan och titta lite.. Fanns så mycket fina saker men som kanske tur är så sa min ekonomiska uppfostran ifrån ett antal gånger. Lite måtta får det vara!

image384

     

Jag undrar om man ska sätta servetterna som på första bilden eller ihopvikta som på andra bilden? Andra bilden ser faktiskt bättre ut. Och tyget som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Första tanken var att klä om en låda.. men det ser faktiskt fint ut på matbordet =/ Jag kanske ska åka och köpa mer helt enkelt?

image388

Ingen dans på rosor

Här sitter man och bloggar.. och försöker alltid att visa bilder ur de vackra synvinklarna.. Men... Allt är ju inte perfekt.. vilket kan vara bra ibland.. Jag är ganska dålig på att vattna blommorna till exempel. Jag kommer här att visa lite sorgliga bilder på en väldigt fin växt.. eller det som är kvar på den.. Jag tror att vi är många som har samma problem.. (upp med handen alla som är det) haha! Så därför tänkte jag även tipsa om två växter som håller sig väldigt länge.. Nämligen Elefantfoten och olika sorters Dracenor.

image380

Nedan visas en bild på Elefantfot.. Den är nästan 4 år gammal så den ser lite igenvuxen ut. De är ganska dyra men de får inte vattnas ofta och är väldigt fina. Jag brukar duscha dem (har 3 st.) ungefär 1 gång var tredje vecka

image381

Vet inte vilken sorts dracena detta är.. Jag har även en annan sort hemma som också håller sig väldigt länge.
Jag vet inte om jag gör rätt men jag brukar duscha dessa en gång i veckan. Ibland dröjer det längre.

image382

Sketchup - 3D program.

Jag vill tipsa om ett program till datorn som heter Sketchup. Jag har använt mig mycket av det programmet.. Många skolarbeten är illustrerade i detta programmet och det har använts mycket privat. Det är jättebra om man funderar på att göra om något rum och vill illustrera hur det kan tänkas att se ut. På detta sättet kan man flytta runt möbler och prova hur olika kombinationer ser ut i rummet och om det blir för trångt eller inte.

Nu är det ju så att jag har fått utbildning i detta programmet.. Jag kan tänka mig att det kan vara svårt att komma igång på egen hand.. Men genom att testa sig fram och leka och fråga så lär man ju sig!
Programmet går att ladda ner gratis på Sketchups hemsida.. Välj INTE den som heter Pro.. eftersom du bara får ha den i 8 timmar. Den som heter Google Sketchup 6 är helt gratis.

Sen kan det vara bra att ladda ner komponenter (färdiga möbler m.m.) så att man kan börja leka dessa hittar du här.. Architecture är den viktigaste. Gå in på "window" + "components" för att hitta dem.

Här är lite bilder på sådant jag själv gjort.

Skolarbeten

image367

image368


     
     
Privata

image366

image375

        

Bilder från Lägenheten

Jaha då var det väl dags att bli nyttig.. eller vad säger ni? Var ute och gick idag och igår var jag och simmade.. skönt.. ska börja äta nyttigare också. Förhoppningsvis går jag ner några kilon men det är inte det viktigaste just nu. Det viktigaste är att man mår bra och får lite rutiner i sin vardag.. speciellt nu när man är arbetssökande..

Kollade igenom lite bilder och hittade dessa från lägenheten som vi bodde i innan vi flyttade till hus.. riktig vårkänsla får jag av dessa bilder! Så här har ni lite inspiration.. Det är mycket av det som syns på bild som vi nu använder i huset också.. bland annat sofforna, mattan, soffbordet och lite annat. Litet vardagsrum o jämförelse med vårt nuvarande.. haha.. man vänjer ju sig vid de stora ytorna men då tyckte man inte att det var för litet..

Ha en skön fredag! själv ska jag jobba ikväll..

image365

Fint besök

I måndags hade vi besök av karlssons mamma, hennes bror och hans fru. (hängde ni med där eller?). Vi satt och fikade och hade det himla mysigt! De sa att det var det finast inredda huset de varit i.. och det är inte alltid lätt att ta emot komplimanger men det höjer självförtroendet och det är skitkul att få bekräftelse på något som man lägger både tid och pengar på.

Vi fick en blomma (kan det vara en doftranka tros?) och tulpaner (och choklad och semlor och en smörgåstårta av Karlssons mamma). Tulpaner är så fina.. men de känns ju lite våriga.. och än vill jag inte ge upp vintern känns det som. Visst längtar vi alla till vår och sommar?

Vill även bjuda på en bild på vår populäraste och mest använda mysplats = soffan. Ni har ju inte sett vardagsrummet ur denna synvinkel. Bilden är tagen med ryggen mot TV:n.


PS. Det är dags att jag skaffar mig Adobe Illustrator snart.. Kan inte hålla på och göra kollage i Microsoft Word + Paint då det inte finns lika mycket typsnitt och andra verktyg + att bilderna blir dåliga. DS.

image363



image364

Planering av sovrum

Ja.. vi gjorde ju om vårt sovrum för inte så längesedan.. Men jag tycker inte att jag fick till det riktigt.. Sovrum har ju en tendens att bli lite väl avskalade, vilket iförsig är ganska skönt eftersom det är rogivande.. Men jag tycker inte att jag fått till stilen riktigt och det ser halvklart ut... Så jag har minsann lite planer på hur det skulle kunna bli bättre.

När jag jobbade på IKEA under deras utställning såg jag en sänggavel som var hur fräck som helst! Nu kan jag inte bli stämd eftersom denna inte finns eller kommer att finnas i sortimentet.. Den är nämligen byggd av hantverkarna, ihopsnickrad av spånskivor, spacklad och målad. Den är enkel och väldigt praktiskt eftersom man slipper sängbord och sänggaveln passar bra till kontinentalsängar. Dessutom kan den målas om!

Tyvärr kan jag inte visa bild på den eftersom bilden jag tog är tagen med mobilen och jag har ingen datasladd till mobilen. Så fort Karlsson får tillbaka sin mobil (lagning) skickar jag den till honom och fixar in den på datorn.. Men här får ni iallafall se hur jag hade tänkt mig sovrummet och kanske en idé om hur sänggaveln ser ut. (Är medveten om att skjutdörrarna kanske inte passar in till 100% men nu finns dom där och där skall de förbli). Kanske några vepor som ramar in det stora fönstret också??

För att se bilder på hur vårt sovrum ser ut nu gå in på kategorin "# Master bedroom"



image360


image361

image362

Inte så dum som jag trodde

.. nej det kan jag verkligen inte påstå att jag är!!! Kolla in min nya fixidé! Haha.. Jag skulle kasta ut resterna från julen.. ni vet de där sakerna som man egentligen inte orkar plocka bort. Jag har två sånna här julstjärnor i köket, likadana förstås. Och jag har inte velat plocka bort dom eftersom vi har lite brist på lampor, åtminstone bordslampor iallafall som man kan ställa i fönstret.

Då tänkte jag.. att lampfoten till julstjärnan är ju faktiskt snygg.. Så jag sprang och lånade lampskärmen som vi har till lampan i datarummet och satte den på istället. Och tjaa... jag tycker att det blev helt förträffligt bra! Eller vad säger ni?? Så när julen kommer igen (det är ju långt tills dess men ändå) Då kanske det räcker med att bara byta skärmarna... Om jag nu inte hittar något annat snyggt som jag vill ha istället förstås!

Så nu gäller det bara att hitta sådana skärmar till ett överenskomligt pris.. Har varit på lamplagret men det var ganska så utplockat. Hittade en jättefin liknande skärm men det var förstås den enda de hade kvar och jag behöver ju två stycken. Jaja.. jag får se när jag springer på någon skärm.

Med Julstjärna

image358


Med Lampskärm

image359

Jobba idag.

Idag har jag jobbat som personlig assistent.. Rätt skönt faktiskt.. det var ju längesen jag var där och jobbade nu. Skönt att jag har någonstans och jobba lite nu när jag står arbetslös.. eller arbetssökande som det så fint heter. Så jag ska jobba där imorgon och på fredag.. Gick en lång promenad med vårdtagaren, lagade lite mat, sen satt hon och skrattade i soffan. Så söt är hon!

Åhléns ringde idag och frågade om jag kunde jobba imorgon.. som säljare då förstås. Och jag blev ju tvungen att tacka nej eftersom jag redan är inbokad imorgon på boendet. Men men.. Lite jobb blir det ju trots allt!


Bordsradio, ett troget sällskap i köket

Jag har säkert skrivit detta förr.. Men tycker att det är värt att tas upp igen...

Som en del kanske vet så hatar jag att laga mat.. Jag diskar hellre för hand och tvättar om jag så ska slippa maten. Trots detta och av en konstig anledning så är det ändå alltid jag som drar det kortaste strået. Kanske är det bara för att Karlsson hävdar att han hatar att laga mat mer än vad jag gör. Dessutom känns det kanske säkrare om jag står för matlagningen.. Man vet ju aldrig vad man får annars =)

Hursomhelst så är sällskapet viktigt i köket.. Och har man en rastlös karl som jag och som inte står ut med att bara sitta och prata vid matbordet medan jag lagar mat.. Ja då får man ju skaffa sig en radio!! Jag älskar att sjunga, jag gör det alltid när jag städar, duschar, kör bil och sitter vid datorn (tur att vi bor i hus och inte i lägenhet, stackars grannar annars.. man låter ju alltid bättre i sina egna öron.. kolla bara vissa sökande i Idol så förstår ni vad jag menar). Musiken är en bra vän när man har tråkigt helt enkelt.

Här har ni två varianter.. Båda är fina på sitt sätt tycker jag.. Fast jag skulle ju hellre vilja ha den svarta.. Den är läcker! Och så kanske det är bättre ljud också. Den svarta kostar 2700:- och kommer från Svenssons i Lammhult. Den träfärgade kostar 149:- och kan köpas på Clas Ohlson.



image356




Själv nöjer jag mig med den billiga varianten.. så länge.. man vet ju aldrig när man vinner på triss eller får ett jobb som VD på något stort företag.. ;-)

image357

Färgklick på kontoret

Köpte lite rosa tillbehör på IKEA eftersom jag tyckte att datarummet är så tråkigt.. bara svart, vitt och möblerna.
Det är ju inte så lätt att se hur heltheten blir på dessa bilder.. Men just nu vill jag inte visa några bilder på rummet eftersom det inte ser så angenämnt ut. Lovar att städa och göra det fint någon dag så ni får se det lilla rummet.

Idag har söndagen varit precis som en söndag ska vara. Vi vaknade sent, åt frukost och begav oss till vår kära vän för att äta och leka med hans snart 2 år gamla dotter. Hon är så söt, hon frågar hela tiden vad allt är för något; "va e deeee? va e deeee?" Efter det var vi hos en annan kompis och nu har vi precis kommit hem.. Karlsson ligger på mysmattan (se bilder på # vardagsrum, en rund matta framför TV'n) och spelar PS3. Han ligger där eftersom den stora TV'n är på lagning så just nu står vår 27tums LCD i vardagsrummet, vilket betyder att man måste sitta ganska nära för att se någonting.

Ikväll ska jag bara mysa och spela.. Det är ju söndag trots allt!


image355

Födelsedag på IKEA

Och så var man 22 år och, visst, det känns ju lustigt att skriva det men jag måste säga att jag känner mig inte ett dugg annorlunda..=) Inte som man gjorde när man fyllde 10 eller 18.. Då var man VÄLDIGT märkvärdig!

Karlsson föreslog att vi kunde åka till IKEA på min födelsedag eftersom han tog ledigt från jobbet. Och jag var ju inte sen med att tacka nej. Vi planerade även att åka EM så det gjorde vi också. Och så passade vi på att åka till Lammhult också! Blev en runda på Svenssons där.

Så 7 timmar senare och några tusen fattigare kom vi hem helt trötta och stressade men lyckliga. Tårtan fick vi med oss i farten och sen kom min familj och två kompisar. Vi satt och åt och bara myste. Vi gick och lade oss 02.00 utan att ens ha rört de 2 fulla IKEA-kassarna vi fick med oss hem.

Ett dygn senare, alltså nu, står fortfarande en kasse full med kronljus, stekspadar, förkläden och sådant som måste plockas in men som inte är lika roligt som att plocka upp. Så här visar jag det jag orkat plocka upp än så länge. Imorgon visar jag vad jag köpte till "kontoret". Köpte nämligen lite tyg till kuddarna så jag vill hellre visa ett kuddfodral på en kudde än en kudde och lite snedklippt tyg.

En perfekt födelsedag enligt min mening... Hade jag bara inte envisats med att jag skulle sova ut LÄNGE på min födelsedag så hade det ju inte blivit lika stressigt.. Men nu vet jag det till nästa år! Trevlig fredag allihopa!



image351

image352


Mysig och god liten varelse som jag räddade från konditoriet. Tänk om den hade fått stå där och ruttna, jag var ju bara tvungen att hjälpa den!

image353

Kalla mig vad ni vill

.. Ja.. kalla mig klen, kalla mig otränad.. Men jag har faktiskt träningsvärk idag.. I axlar, rygg, skinkor och lår. Det var skitkul att måla igår! Speciellt eftersom jag fick göra det helt själv.. Svettigt blev det också!

Fast det finns ju vissa nackdelar med att göra det själv... t.ex. all städning efteråt, rengöring av penslar och sitta i 30 minuter och skrubba bort alla färgfläckar som på något sätt hamnade utanför skyddspappret.

Jag är jättenöjd med resultatet! Och Karlsson också för den delen.. Det enda som jag inte känner mig helt tillfreds med är att kaklet helt plötsligt inte passar in lika bra längre. Så nu vill både jag och Karlsson byta ut kaklet mot ett grått istället.. Aj aj aj.. och golvet (som är i samma färgskala som kaklet) vill man ju helt plötsligt också byta ut..

MEN! Det får faktiskt vara så så länge...
Jag har lite fler funderingar i andra rum... men dessa tar jag de närmsta dagarna.. det blir för mycket för er att läsa nu med en gång annars =)

Här kommer bilderna!!


image349


Kalket och golvet som vi vill byta ut så småningom
och bänkskivan också för den delen

image350

Nej nu...

Överbelastat igen? Det gick inte ens att logga in innan.. det gick på 12 försöket =/

Jag ska alldeles strax sätta igång med andra målningen.. tyvärr kan jag inte lägga upp en bild på hur det ser ut nu.. eftersom det inte går att komma åt bilderna (bloggen överbelastad)

Så jag är ledsen men det får bli imorgon.. och då får ni ju se resultatet när det är städat och klart..

Jävlar i havet!

Nu ska det målas om!

Ok, jag ska berätta hur det började... Jag och Karlsson satt i vardagsrummet en timme innan han skulle sticka till jobbet.. Jag får helt plötsligt för mig att köket skulle bli väldigt fint om man målade det vitt.. (köket och dess fönster ligger mot norr så det är ganska mörkt).. Karlsson håller med men han säger att det får bli ett senare projekt..

Jag föreslår då att JAG kan fixa det ikväll.. Då skäller han lite på mig och säger att det är bäst att vi gör det tillsammans, det vill säga att jag inte får göra ett skit. Och det här mina vänner, bevisar hur envisa vi stenbockar kan vara.. Att jag minsan blir förolämpad och tänker visa att jag behöver då ingen man för att fixa vissa saker i hemmet..

Så bara för det.. så har jag varit och köpt färg nu.. efter att Karlsson åkte till jobbet förstås. Han tror ju inte att jag kan vara noggrann.. Men viktigast är nog att det ska bli kul och att jag kommer att bevisa för MIG SJÄLV att jag faktiskt kan. =)  (Hallå.. hur svårt kan det vara att måla egentligen?)

Så här ser det ut i detta ögonblick... jag återkommer senare eller imorgon med bilder... Och jo förresten.. jag fick inte jobbet på Åhléns. Tänker inte kommentera det så mycket mer men kan ju säga att jag inte är besviken eller ledsen på något sätt.. Det var lärorikt och det är bara att ta sig i kragen och söka nya jobb.. Men sysslolös blir jag aldrig.. Jag har redan några jobbtillfällen från andra arbetsplatser. =)

image346

image347

image348

Nytt från Åhléns

Vad fasen är det frågan om?? Man bara loggas ut från bloggen hela tiden.. och det tar evigheter att ladda upp bilder?? Måste vara överbelastad så här dags på en söndag? Tur att jag slapp skriva om hela inlägget.

Ja, då tänkte jag bara visa mina senaste inköp från Åhléns..
Först ut är skålen.. Jag tror iförsig att det är en soppskål men vem har sagt att det inte går att använda som dessertskål? Silvrigt mänster både på in- och utsidan.. De svarta Fiona skålarna som jag köpte för ett tag sen (se tidigare inlägg) lämnade jag tillbaka, tyvärr.. Det fanns nämligen inte tillräckligt många kvar i varuhuset.. Så jag valde des

image341



image343

image344


Hittade detta tyget bland stuvbitarna på Åhléns, och då är det ju 30% rabatt.. Svart fuskmocka kostade mig 21 kr och jag sydde en bordslöpare av det. Blev väldigt fint.. men jag har märkt att det färgar av sig lite på det vita bordet.. Inte bra.. men det går ju bort med trasan

image345

Mmmmmumma!

Jag har tydligen bestämt mig för att det där lilla nyårslöftet inte ska börja gälla förrän efter min födelsedag =) vilket är den 10:e januari...

Jag kunde liksom inte motstå!! glas, hallon och chokladsås!

image340

Nyårsdukning

Åhh nu har jag inte skrivit på några dagar... och jag ser att det har varit en del och kikat på min blogg iallafall... Får lite dåligt samvete över att jag inte uppdaterat så bra.

Men nu ska ni få lite nytt o kika på.

Uppdatering angående jobbet på Åhléns: Jag har fortfarande inte fått något svar.. de kanske tyckte att vi var så dåliga att de har tagit in nya sökande.. haha.. nej jag vet faktiskt inte.. lite drygt bara.. på måndag ska jag ut o söka jobb iallafall, jag kan ju inte sitta och vänta på svar hur länge som helst.

På nyårsafton tog vi det väldigt lugnt, jag drack ingenting och Karlsson tog 2-3 öl. Vi hade ett par kompisar över och åt god mat och satt och myste och pratade. Riktigt skönt faktiskt!

Jag köpte lite nytt från Åhléns.. men det kommer i nästa inägg.. ville fokusera på dukningen och maten denna gången..

Ursäkta de suddiga bilderna.. kan inte med alla inställningar på kameran.

image331

image332

image334

       



Köttfärsfylld långfranska

image338

Det här bjöd vi på under nyårsaftonskvällen.
Till dessert blev det glas med fruktcoctail och persikohalvor (o chokladsås förstås)

Har väl inget direkt recept på detta.. men den är väldigt lätt att göra och alla som har smakat det har varit väldigt positivt inställda.. Kan även tänka mig att barn gillar den.

* Gör köttfärsås (ca 400-500 g köttfärs) så som du gillar den bäst. Den får dock inte vara för rinnig och jag brukar ha krossade tomater i och hoppa över grädde.
* Sen är det dags att skära bort toppen på långfranskan och gröpa ur innehållet.
* Varva sedan köttfärsås, riven ost, köttfärssås och slutligen med ost.
* Lägg på toppen igen och lägg riven ost över.
* In i ugnen i 15 minuter på ca 175 grader
*Servera med grönsaker, sallad och gärna tsatsiki så att det inte blir för torrt!

En "limpa" brukar ge 4 stycken lagom portioner.

RSS 2.0