Grattis i förskott

Inatt sov min mami och bror här efter vissa omständigheter.. Imorse vaknade jag 8.30 och hade ingen lust att sova mer. Så jag gick upp och kände att det var lite kyligt.. så jag gick ut i pyjamas (shame on me) och hämtade ved i garaget och tände upp en brasa. Därefter dukade jag fram alla pålägg, bröd, flingor, te m.m. som jag kunde hitta, kokade upp vatten och rusade in i gästrummet och slängde mig i morsans säng! Gissa om hon gnällde! Min bror tittade upp som en sömnig mullvad och log mot mig. Jag låg och myste en stund. Sen säger jag: "Upp med er! Frukosten är serverad!"

Underbar nostalgi från tiden då jag bodde hemma. Fast då var det snarare resten av familjen som rusade in i mitt sovrum då de ansåg att jag sovit för länge =)

Idag var vi och firade Karlsson födelsedag hos hans mami + man. Hans moster + man var också där. Han fyller år på tisdag egentligen (1 april.. ja jag vet vad ni tänker) men firades idag. Där serverades det fläskstek med potatis, sås, blomkål, kokta morötter, sparris, riktig god sallad och champinjoner.. Åhh jag åt tills jag nästan sprack!! För att inte tala om den goda efterrätten mostern hade gjort! Vi hade supertrevligt och satt och gapskrattade åt allt möjligt!! 

Karlsson fick motta en fin skulptur och färgglada tulpaner med en somrig vas! Även present från moster fick han. Jag spillde (som vanligt) sås på min vita tröja.. Varför händer detta ALLTID när man har vita tröjor?? Hursomhelst så var den tvungen att läggas i blöt så jag frågade om jag fick låna en tröja av min svärmor.. Jag fick låna en illgrön långärmad tröja.. mycket fin och den fick jag behålla! Inte nog med det så skickar hon med två olika sorters bröd, en bok om Färg och inredning och maten som blev över från middagen.. Rena skattkammaren! Hon är för givmild min svärmor. Tycker om henne jättemycket! Inte pågrund av hennes givmildhet förstås hon är så rolig och kärleksfull! En mycket rar kvinna!

image524

image527


image523

Ikväll har vi bara myst framför brasan med täcken och kuddar och tittat på film. Klockan är nu 22.20 och vi ska strax hoppa i säng.. Trötta är vi båda två och det ska bli så skönt att krypa ner i en kall säng nu när man värmt upp sig för mycket framför brasan! Förresten! 100 unika besökare i onsdags! Gissa om jag är överlycklig?!!

Var rädd om dig syster-yster bullsmet, Älskar dig!

Snyggt överkast

Det har säkert nämnts förrut men det är verkligen värt att nämnas igen.. Ellos har blivit märkbart bättre på att inspirera.. Både när det gäller kläder och inredning. Att de har moderniserat sina produkter och att produkterna känns mer inne/samtida är ju ingen tvekan om. Men även sättet att presentera sina produkter har blivit riktigt bra! Jag kollade i en gammal Elloskatalog hos morsan och såg skillnaden direkt.

Här är ett överkast som jag kollat in lääänge nu.. Frågan är om det kanske är roligare att sy ett själv.. Kan vara ganska spännande, lappteknik är ju kul!

image521

För övrigt är det bra med mig.. Känns bra att gå till jobbet och ser fram emot att gå dit imorgon också. Mår bra av att vara aktiv och effektiv och det känns bra att veta vad man kommer få i lön och veta att man jobbar heltid. Och att slippa jobba helgerna är guld värt!
Det blev kanske inte så mycket inspiration idag men jag känner verkligen för att gå och duscha och sen spela lite Call of Duty 4 (krigsspel) på PS3:an.. Jag ska bli så grym att jag slår Karlsson! Han tror inte på det men som ni vet så får det mig bara att försöka ännu mer!!

Vilken Emma?

Hej Emma! Du skrev att de ska öppna ny butik i Tegnérgallerian och var väldigt hemlighetsfull.. Och jag är väldigt nyfiken =D för det första skulle jag vilja veta mer om denna butik som kommer att öppna och sen vill jag gärna veta vilken Emma du är.. jag känner ju fem-sex stycken =)

* Emma potatis?
* Emma som rymde med Anna?
* Emma på gymnasiet som dansar?
* Emma på gymnasiet som skrev att jag är en humla?
* Emma som jobbar med Benny-bulle?
* Emma som raggade upp min pappa?
* Eventuellt någon annan Emma som jag inte kommer på för tillfället?

Roligt att du läser min blogg iallafall! Och hoppas att du mår bra!
Ikväll ska jag till Emma-potatis på kalas.. Hon har lovat ballonger, fiskedamm och "godispåsar" med clementiner i. Jag hoppas att hon håller vad hon lovar för det är endast därför jag går dit!! =D

Sveriges traditioner

Min mamma ringer mig på jobbet i torsdags.

Mamma: Hur gör man med påskägg?
Jag: Vaddå? Man köper påskägg till varandra och gömmer dem. Sen ska man leta efter sitt ägg. Är det så du menar?
Mamma: Ja. När är det man ska ge påskägg?
Jag: På lördag tror jag, vaddå?
Mamma: MEEEEN!!!
Jag: Vaddå?
Mamma: Jag jobbar hela helgen och jag har inte tid att köpa på lördag.
Jag: Men köp dem nu?
Mamma: Men de kommer att hinna ruttna!
Jag efter en stunds tystnad: MEN MAMMA!!!
Mamma: Va eee det??
Jag: Man ger inte bort RIKTIGA ägg!!
Mamma: Gör man inte?
Jag gapskrattar: Neeeej! Man köper små kartongägg, sådana som man kan öppna och så lägger man godis i dom!
Mamma: jahaaa! Men jag väntar inte tills lördag! du får ditt ikväll!
Jag: Hahaha! ok då.

På kvällen kommer mamma förbi med två ägg. Ett till mig och ett till Karlsson. På ägget har hon skrivit: Till min lilla kanin. Jag öppnar innehållet och blir otroligt rörd.

image519

Jag älskar min familjs och släkts försök att intergrera sig med Sverige och dess traditioner. Samtidigt som de är tafatta och komiska så är det fullt seriöst och det blir liksom en blandning av typiskt svenskt och sydamerikanskt.
Till jul serveras det till exempel FÖR salt skinka, med mamma Scans köttbullar, grillad kyckling, lassagne, hembakat bröd och en stor grönsakssallad.
Är det inte härligt?

Förlåt mamma, jag var bara tvungen
Älskar dig!

Titta jag har påskpyntat!

Och därmed har jag blivit en kvalificerad och duglig husägare! Helt ärligt så skiter jag i det egentligen.. Det finns så mycket krav i dagens samhälle på hur man ska vara och inte vara, vad som ska göras och inte göras.. Det är bara det att jag ÄLSKAR att pyssla men har inte haft tid eller rättare sagt ork till det. Och det var tvunget att göras idag om det skulle göras alls. Det är ju ingen mening annars. Tycker jag iallafall.. Och trött som jag är just nu så kommer jag inte lägga någon större energi på påskpynt.  Så tips till alla stressade personer, ta påskgodis, nål och tråd. Trä tråden igenom godiset och häng upp i några gamla kvistar som blev över från trädgården. Väldigt billigt tips också! Tog mig 10 minuter.

Det ska bli sååå skönt med långhelg! Kom hem för en halvtimme sen och la mig i soffan och bara stirrade ut genom fönstret. Vad ska jag göra? Karlsson jobbar kväll så det finns ingen att gnälla inför, ingen som tycker synd om en och berömmer en för att man slitit på jobbet. Jag ska nog steka lite pyttipanna och göra en god sallad. Sen ska jag nog lägga mig i badet! Välförtjänt faktiskt! Och ringer det på dörren idag så tänker jag inte öppna. Godiset som är kvar vill jag ha för mig själv och jag orkar inte med glada ungar som skriker "GLAD PÅSK!". Missförstå mig inte snälla.. Jag verkligen avgudar barn och alla deras små påhitt. Men idag är det inte rätt dag. Idag har jag faktiskt rätt till att vara en stor tjockskallig egoist.

PS. Till alla damer som har planer på att flyga till blåkulla ikväll för att dansa med djävulen, det är ingen idé, jag har djävulen hemma hos mig året om och han kommer att stanna hemma ikväll. Moahaha! DS.


Årets påskpynt à la Cladde

image516


image518

Ursäkta..

.. mig för att ha varit så inaktiv på bloggen.. Inga roliga inlägg.. mest klagande inlägg. Det går bra på jobbet. Nu har man börjat snacka med folket mer. Vi är ca 12 personer i ungefär samma ålder. Det gör det hela lite roligare. Inte lika ont i fingrarna längre.. jag har fortfarande öm men har mest ont i handlederna nu.. Men jag sliter på och mår bra. Skönt med långhelg dock.. Det måste jag ju erkänna!

Vi fick en fin skål av Karlssons mami i helgen. Vi var på City Gross för ett tag sen och både jag och Karlsson tyckte att skålen var fin.. Men vi köpte den aldrig.. Karlssons mamma var med då så hon la väl det på minnet och köpte den och fyllde den med godis. Chokladäggen är redan uppätna av någon konstig anledning. Jag tror att det har varit en påskhare här om nätterna och knyckt dom! Dålig stil...

Jag gillar inte riktigt de där färgglada godisäggen som finns kvar i skålen.. Tror ni att jag kan göra påskpynt av dem och hänga dem i trollhasselkvistarna? Väldigt enkelt, bara trä en tråd igenom dem med nål och hänga dom? Jag har verkligen inte tid eller ork att åka och köpa påskpynt och jag måste ju påskpynta LITE iallafall nu när vi har hus... Känns nästan som en lag. Karlssons mamma köpte även jordgubbar till oss.. Och om jag minns rätt så har vi lite grädde i kylen =D

PS. Jävla snö som dödar mina krokusar! DS.


image514

Helt mör

Jag kom hem idag efter första dagen på det tillfälliga jobbet, haglet öste ner, jag hade fullt med kassar och ryggsäckar, jag är helt mör i kroppen, sömnig, har blodblåsor på fingrarna och är alldeles alldeles lycklig!
Varför? för att jag har jobbat! jag har gjort någon nytta och varit effektiv. Nu känns det verkligen välförtjänt att äta en god middag och slänga sig i soffan, nyduschad. Och det skönaste av allt.. jag ska gå och lägga mig klockan 21.30 i en sval säng och slockna innan jag hinner lägga huvudet på kudden.

Men innan dess ska jag titta på Mannen som talar med hundar. Mitt favoritprogram. Jag är inte särskilt hundintresserad och kommer säkert aldrig att skaffa hund heller. Jag tycker bara att programmet är så jäkla bra!

Nu sa mina fingrar precis ifrån att de vill inte skriva längre. Dom måste återhämta sig tills imorgon då det är dags att slita upp kartonger igen. Moan moan moan. Nä nu är jag tramsig. Kanske ska till IKEA med Emms på onsdag.. Vågar inte berätta för Karlsson än, han kommer att bli galen på mig och spärra mitt konto. OK så elak är han inte.. Han är faktiskt snäll... när han sover.

Jag ska nog gå och lägga mig nu istället. Förstår inte hur jag ska stå ut med mitt tramsiga humör i två timmar till.

Orikétips

Det blev inget mer skissande idag.. Karlssons mami ringde precis när jag hade skrivit klart inlägget och frågade om vi ville käka och sen åka och hälsa på hennes tvillingsyster. Detta ville vi så vi var inte hemma förrän flera timmar senare. Köpte ett par mysbyxor på Intersport. Ni vet sånna där i bomull som är jättepösiga med dragsko. Älskar att gå runt i sådana hemma men sedan mamma snodde mina har jag gått runt i leggins.. Vilket inte har varit världens vackraste syn. Men skönt! Sen tvättade vi jag bilen både utvändigt och invändigt. Så nu har jag bara myst hela kvällen och ser faktiskt fram emot att jobba och slita på ett kallt lager imorgon!

Jag är inne på Tjohalias blogg en hel del och hon visade ett jättesmart tips som jag bara MÅSTE visa vidare. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med min överblommade orkidé förrän jag fick detta tipset. Det är ju inte så att man har utrymme för att gömma undan "fula" växter. Så därför kan man köpa en plastorkidé (med bara stjälk och blommor) och sticka ner den i den överblommade orkidén. När den väl börjar blomma igen så tar man bara bort plastorkidén. Tummen upp för det tipset!


image513

Dags att skissa

Idag gick jag upp hyfsat tidigt. 9.30 var jag uppe. Inte så tidigt för vissa förstås men för att vara helg och för att vara jag så är det tidigt iallafall. Karlsson gjorde frukost till mig och sen gick vi ut för att mäta på framsidan av huset. Där ska vi som sagt göra om och jag ska skissa lite i Sketchup på olika förslag. Då är det förstås till en stor fördel om man kan göra det skalenligt. Blir lite svårt annars. Så jag var ute och mätte och märkte en sak. Jag är väldigt mycket för olika dofter. Jag tänker mycket på hur allt luktar och blir uppfylld av massa känslor. Jag gillar när det luktar vår. Hösten luktar underbart och vintern har sin egna doft. Men har ni någonsin tänkt på hur gryningen luktar? Ni tycker väl att jag är knäpp kanske och det har ni säkert rätt i =)
Det är liksom lite kyligt i luften, solen har precis börjat värma upp allting och det luktar speciellt. Samma sak med sommarkvällar man drar in luften i lungorna och det nästan pirrar i kroppen. Jaja.. nog pratat om det.

Jag kommer nog sitta några timmar idag med detta skiss-projekt. Vi får väl se om jag kommit någonvart senare. Just nu har jag bara gjort en grundskiss. Så nu kan jag utgå från denna och börja leka lite.


image512

God kväll

Har precis myst och tittat på film med min älskling. Vi är båda trötta så därför tror jag inte att det blir någon sen kväll ikväll. Melodifestivalen hoppade vi över. Varken jag eller Karlsson har varit särskilt intresserade av det någon gång. Jag blir bara otålig eftersom jag tycker att 80% av bidragen är riktigt dåliga. De andra 20 procenten är enbart underhållande men ingen musik jag gillar. Trots detta sätter sig dessa låtar på hjärnan som tuggummi, märkligt...

Vädret har varit instabilt de senaste dagarna. Häromdagen snöade det. Snöflingorna var enorma stora som jordgubbar och vissa lika stora som RIKTIGT stora jordgubbar =) Det har regnat en del och solen kommer fram då och då, idag var det 7+ grader. Det regnade samtidgt som solen sken, vackert. Två regnbågar fick vi se precis jämte varandra.

Nu är entréprojektet riktigt nära. Byggaren är redo om ca 3 veckor och nu börjar vi planera för framsidan av huset. Eventuellt ska vi lägga nya plattor och ta bort en del av häcken och öppna upp. Göra riktigt fint. Men detta kostar både tid och pengar. Imorgon ska jag sitta och planera i sketchup hur det skulle kunna komma att se ut på framsidan. Vi måste ju ha någon slags ritning. Så mycket idéer man har men så svårt att få ner det på papper.

Mami och syskonen sov över här inatt. De håller på och fixar en fuktskada i mamis lägenhet så därför sov de här. Där ska de lägga nya golv, köket ska tapetseras och luckorna bytas. Och gissa vem hon rådfrågar då? =) Det ska bli riktigt kul att inreda hennes kök! Hursomhelst så tyckte jag att det var riktigt mysigt att ha dom här. Älskar mina syskon över allt annat! De blir stora för fort! Syster fyller 15 och brorsan 13. Helt sjukt. kommer ihåg när man själv var i den åldern och man tyckte att man var så vuxen. Men de kommer alltid att vara små i mina ögon.

Ni får ha en fortsatt trevlig helg! På måndag ska jag jobba och ser fram emot det! Äntligen dags att bli sysselsatt tjäna lite pengar!


image509

image510

image511

Sia Home Fashion

God Morgon! Ja, jag är inte nyvaken precis! Jag har faktiskt varit uppe i 40 minuter =p
Ska strax äta frukost, sen ska jag bege mig till Manpower och sen ska jag jobba på Akademibokhandeln. Det blir nog sista gången jag jobbar där.. om de inte ger mig en fast tjänst där förstås. Samma med boendet jag har jobbat på. Det har varit en jättefördel att ha jobbat där under mina studier. Men kan de inte erbjuda mig en fast tjänst så kan det va.. Jag vet inte. Ibland känner man ju sig utnyttjad samtidigt som man själv drar vissa fördelar av det.

Nåja. igår när jag var på stan (efter Manpowermötet) så var jag påväg till teatertorget där bilen stod parkerad.. Då ser jag två butiker (på Bäckgatan) som jag blir fullkomligt förälskad i! Varför är vi Växjöbor så trångsynta när det gäller att gå på stan? Det enda vi ser är storgatan ungefär. Den ena butiken hette Guldrosen och den andra berättar jag om vid ett senare tillfälle. På Guldrosen har de SIA Home fashion produkter. Och det var helt ljuvligt att gå runt där och titta. Gå in på deras hemsida och hitta din närmaste återförsäljare. Så tycker jag att ni släpar era rumpor dit.

Jag fick iallafall lust att köpa på mig en massa saker!! Och kommer förmodligen att göra det också fylla upp vårt vardagsrum så att det blir riktigt romantiskt!! Det känns absolut nödvändigt!

image508
image505

image506

image507


Lite mer trädgård

Hej och hopp! Tack för fina kommentarer!
Helene: Jag ska försöka ge lite introduktioner till Sketchup.. Ska bara komma på ett vettigt sätt att instruera =)

Jag ringde och avbokade tiden hos "psykologen".. Tji fick hon! Och igår på affärspresentationen sa jag ifrån att "Nej, jag vill inte skriva in mig.. jag är mer intresserad av att köpa produkterna själv. Finner jag intresse för att sälja senare så kontaktar jag dig!" Det var jobbigt men det kändes så skönt efteråt! Måste säga att Karlsson har hjälpt mig mycket med att lära mig att säga NEJ.. Innan var jag sämre på det. Men jag lär mig! =D

Här följer lite bilder på altanen och vad som finns runt den. Älskar vår altan och längtar tills man får shoppa lite trädgårdsmöbler och göra det fint! Som ni ser så har vi insyn från andra hus på baksidan av huset. Vi har insyn från nästan alla håll. Detta är dock inget som stör oss än så länge.. Vi kommer att låta häcken växa till sig lite på baksidan får att få lite privat i trädgården.. Men samtidigt känns det tryggt.. Risken är nog ganska liten att någon vågar sig in i vårt hus =)

image501

Rosor, vårlökar och lite annat längs altanen.

image502

"Längan" fortsätter runt hörnet. Här växer buskar, vårlökar och ser ni vad som växer längst bort??

image503

TULPANER!!! Tror jag.. eller??

image504

Nu måste jag rusa! Ska ha anställningsintervju på Manpower.. Jag berättar senare om det gick bra.. Annars berättar jag inte ett skit!! Okej då.. bara lite då =)


Uppdatering: De hade väl inget jobb till mig som riktigt passade mig. Vilket jag egentligen inte förväntade mig heller. Blev erbjuden ett jobb i Tingsryd ca 4 mil härifrån. Jag vet inte ens om jag vågar berätta vad det är för jobb men jag kan ju säga så här: Det är ett "fiskpinne-IQ-jobb" Det vill säga att vem som helst klarar det. Det är på begränsad tid till slutet av April. Jag känner att jag måste ha en inkomst så det får bli så sålänge =)

Snälla..

..säg att jag inte är den enda i världen som har svårt att säga "NEJ". Ikväll ska jag på en sorts utbildning. Detta för att en bekant föreslog att jag kunde sälja ett företags produkter. Hon ville ge mig en introduktion så att jag kunde se hur det hela fungerar. Jag tackade "JA". Efter detta kände jag att "njäe detta är inget jag har tid med just nu. det är mycket som händer runtomkring mig och mitt yrkesliv är ovisst just nu". Detta sa jag till henne. Då tolkar hon det som att jag är intresserad av att göra detta senare så hon bokar en utbildning på två timmar ikväll. Hon skickar ett sms förra veckan och skriver: "Skulle vara bra om du kunde komma på affärspresentationen på onsdag oavsett hur du vill göra framöver".. Javisst, svarar jag.

Var hos min "psykolog" förra veckan. Jag anser att jag inte behöver gå dit mer och säger detta. Hon säger: "Men det är alltid bra om man kan avsluta detta ordentligt så jag tycker att vi bokar in en gång till". Ok, säger jag

Var hos barnmorskan för att få nya P-piller idag. Jag frågade lite om andra preventivmedel och vi pratar lite om detta. Jag säger sen att "Nej, jag tar nog P-piller iallafall".. Då säger hon: "Vi kan ju göra såhär att jag skriver recept åt dig i ett år men du hämtar ut ett halvår i taget om du vill byta. De kostar nästan 500kr om året och i halvåret kostar de 290kr. Ja, ok säger jag.

När jag väl ska betala mina P-piller på apoteket står det 334kr. Jag säger att "barnmorskan sa att de kostar 290kr." Kvinnan svarar att då gav hon dig en gammal prisuppgift. "Aha, ok" säger jag och betalar 334 spänn för ett halvår när det kostar ca 480kr/år.

VARFÖR ÄR JAG SÅ MESIG!!???!! Jag måste lära mig att säga ifrån och säga "NEJ" när jag inte håller med eller inte vill.. Varför ska det vara så himla svårt??

Bland det mysigaste jag vet..

..är att vakna, inte av väckarklockan, utan av att höra hur regnet slår mot fönstret. Och där ligger man ihopkurrad mellan de nytvättade bäddlakanen och bara myser och tänker och vet att man kan somna om igen. (visst lät jag romantisk för en gångs skull?)

Som sagt så har det regnat från och till hela förmiddagen. Och det är nästan som att vädret retas med mig. Det regnar, sen kommer solen, jag kikar ut genom fönstret och börjar fundera på att ta en promenad, det börjar regna igen. Så har det hållit på i några timmar nu. Kanske hinner jag ta en runda senare. Jag behöver ju inte ha dåligt samvete eftersom jag gick två promenixer igår på sammanlagt 2 timmar.

Förresten så tycker jag att det är på tiden att det regnar lite. Vi har kalkat gräsmattan och det behövdes lite regn för att lösa upp kalken och få ner den i jorden ordentligt. Nåja, jag ska väl inte hurra för mycket eftersom Växjö är en av Sveriges regnigaste städer. Jag kommer att få äta upp mina ord. Hur är vädret hos er?


image499



Uppdatering: Nu snöar det.. Någon annan som också tycker att detta är mysko?

Datarummet

Datarummet är vårt minsta sovrum på 8,5 kvadrat. Detta rum vill jag göra om.. Inte drastiskt men köpa/lägga till lite saker. Exempelvis vill jag byta ut "hurtsen" mot en lägre, svart bokhylla som löper längs med hela den väggen. Den väggen vill jag även måla vit (se gör-aldrig-såhär-tips på sista bilden). Bokhyllan jag tänkt köpa heter BESTÅ från IKEA. Över denna bokhylla vill jag sätta upp Karlssons pappas gamla svartvita tavlor över Stortorget och Domkyrkan i Växjö under början av 1900-talet.
Över skrivbordet (på den vita väggen över dataskärmen) vill jag få upp någon form av hylla/tavellist/klocka. Sen LITE "lull-lull" också förstås.


image494

Väggen nedan ska målas vit.

image495

image496

image497



Gör-aldrig-så-här-tipset

När vi flyttade in var detta rum redan tapetserat. Häftig tapet tänkte vi! Jag kanske inte hade valt just denna tapet eftersom jag nästan blir lite yr av den. Men den duger och kommer inte att bytas ut (för tillfället). 
Det största misstaget de gjorde med tapeten är att den satte den som två fondväggar på motsatta väggar. Rummet, som redan är ganska litet, känns ännu mindre och effekten man får av att göra så här är att det känns trångt i rummet. Det känns som om väggarna är påväg inåt mot varandra. Därför ska jag måla den högra väggen vit och behålla den andra fondväggen. Men om man vill ha ett trångt rum och inte har Klaustrofobi så är detta helt rätt sätt att gå tillväga =)

image498

Effektiv dag!

Hoho mina vänner! Vill börja med att säga att det är INTE lyckost mig som varit "ledig" idag (arbetslös) utan att det är lyckost er som har jobb!! Men nu har jag ringt till Manpower och ska ner på intervju på torsdag och se om det finns något som passar mig. Sen ska jag ringa och lämna CV på några ställen. Detta försöker jag hinna med imorgon efter tandläkartiden. Hoppas jag inte har några hål i tänderna.. känner inte att jag vill lägga pengar på det just nu.. Men visst, måste jag så måste jag. Tänderna måste man ta hand om.. vi får ju inga fler =) Måste även tillägga att jag faktiskt tycker att det är mysigt att gå till tandläkaren.. Tvekade innan jag skrev det. Ni tycker väl att jag är helt tokig nu! =D  Men det är lite typsikt mig faktiskt. haha!

Fick ett önskemål om att visa lite mer trädgårdsbilder.. Kul! Trodde inte att det var intressant. Synd att solen inte kom till sin rätt på bilderna. Den kikade bara fram stundtals idag och det hade gjort bilderna finare.. men jag kunde ju inte springa ut med kameran i högsta hugg så fort den kikade fram lite. Jag visar bara några åt gången.. Det blir för mycket på en gång annars!



Här är vår grill.. Vi hann inte inviga den i höstas eftersom vi hade för mycket att göra. Vi har precis tagit bort häcken som var bakom grillen. Det hela såg bara konstigt ut och eftersom grannen har en fin hög "häck" så kändes det onödigt att ha dubbelt. Nu ser det enklare och renare ut på något sätt. Köpte gräsfrön idag så imorgon blir det till att så. 

image490



 

Underbart med plommonträd! Men jag vet inte varför de placerade grillen så nära och det stör mig lite att de inte står bredvid varandra.. Det är väl bara jag som är tramsig och märker sådana detaljer. Till höger skymtar man trädgårdslandet.
image491


 

I trädgårdslandet finns gräslök, någon annan form av lök, okända örter och smultron. Här ska även dill, persilja och rabarber få plats.. hoppas jag. I mitten av landet ska jag lägga stenplattor som en gång.
image492


Smultronraden är min favorit. Längst bort i raden har jag planterat min planta med VITA smultron som jag fick från universitetet när jag tog min examen.
image493

Trollhassel

Hur har ni haft det i helgen? Själv har jag haft en väldigt avslappnande helg. Men vad spelar det för roll? Jag kan ju ändå inte gnälla över att jag ska till jobbet imorgon vilket jag önskar att jag kunde. Igår var jag på fest. Det var trevligt och jag drack lite.. Men jag stannade inte hela kvällen. Jag dricker nästan aldrig alkohol. Jag ljuger inte om jag säger att jag dricker ca 5 gånger om året. Jag tycker sällan att det är gott och jag gillar inte vad den gör med mig. Och jag gillar inte vad den gör med andra, det är alltid problem (det är inte ofta jag stöter på folk som kan dricka med måtta). Nu får jag väl en hel hög med sura miner men det är så jag tycker. Det finns för många runtomkring som har problem med alkohol.

Jaja.. jag skulle kunna utveckla det där mycket mer. Skulle kunna skriva en uppsats om det. Men det vill jag skona er från =)

Jag har bara tagit det lugnt idag. Imorgon har jag lite att göra, trots att jag är "ledig".

♦ Köra till soptippen och tömma säckar från trädgårdsrensningen
♦ Åka och hämta böcker på Akademibokhandeln
♦ Ringa och avboka tid hos läkaren
♦ Ringa och boka tid hos annan typ av läkare
♦ Ringa på några jobb
♦ Tvätta bilen
♦ Städa

Tog lite kvistar från trollhasselbusken efter att vi beskärt den.. De är lite charmiga de där grenarna. Kan man utveckla detta tros? Kanske spreja grenarna i någon trevlig färg eller/och pynta dem inför påsken?
Karlsson älskar vår trollhassel och tycker att vi ska fixa utebelysning som lyser upp den. Bra idé! Han börjar utveckla sitt sinne för inredning/design =)


image488

image489

Med ändan i vädret..

..och händerna i jorden rensades det i trädgården idag. Och jag som inte har gröna fingrar fick ringa hit Karlssons mami och hennes man för lite hjälp. Vad ska klippas ned och vad ska lämnas kvar? Hur beskär man ett äppelträd? Många frågor fick svar under dagen och mycket har redan börjat växa under löven. Tulpaner, krokusar, örtväxter, påskliljor och andra oidentifierade växter. Äppelträd, plommonträd och trollhassel beskärdes och en häck åkte bort då den stod ganska dum till och intill grannens trädgård (som redan har en hög häck som avgränsar). På så sätt fick vi mer plats vid utegrillen. Och idag var det 9 grader ute och sol!!! Perfekt dag för att vara ute i trädgården!

image486

image487

Nu sitter Karlsson och spelar Playsation 3 online. Och jag ska lägga mig på runda mattan och titta och heja på! =) Kanske poppar vi lite popcorn och äter lite Noblesse!! Mmmmmm

Tji fick dom!

Vårt hus är ett enplanshus på 123 kvm. Det består av 3 sovrum, vardagsrum, kök mm (klicka här för att se planlösning). Det är ju inte ett jättestort hus precis. Och ingen källarvåning. Huset är nästan för stort för oss nu. Det minsta rummet använder vi som datarum, det stora som sovrum. I det mellersta har vi gästrum som aldrig används.

Vi har fått kommentarer som lyder i stil med: "är inte huset lite litet?".. Och visst har de en poäng.. När man får ungar i framtiden så kan huset bli litet. Vart ska vi ha datorn då? Kommer vi att växa ur huset? I början blev man lite besviken över dessa kommentarer. Det fick en att börja fundera på om man verkligen köpt rätt hus. Ångestkänslor vällde upp inom en.. "Gjorde vi helt fel nu?".


MEN! nu är det så här.. Att vi har haft snickare hos oss vid två tillfällen och då drog vi upp dem på "vinden". Deras "utlåtande" lyder att här kan man bygga en övervåning! Man får regla om och när man tar bort isoleringen så vinner man 30 cm extra. Det vill säga att det blir totalt ca 270 cm från golv till tak på det högsta stället. Visst, vinkeln på taket är inte densamma som på ett vanligt 1½ plans hus. Men det går och ovanvåningen får en bredd på 4-5 meter och en längd på 14 m. Är det inte underbart? Så tji fick dom som sa de!

Detta är ju såklart ingenting vi planerar att göra inom de närmaste åren. Vi håller oss till en våning så länge det går. Men jag kan inte hjälpa att jag redan börjar tänka ut (drömma) hur det kan komma att se ut där uppe.. Tänk en hel övervåning för sig själv! (och Karlsson då) Med eget badrum, stort sovrum och varsin walk-in-closet! Karlsson är mer inne på idén om att göra ett stort allrum där ungarna kan umgås med kompisar när de blir äldre.. Men visst håller ni med mig tjejer??? =D


Taket är ganska högt för att vara ett enplanshus. Jag har sett hus med lägre tak som har övervåning

image480

Så här ser "vinden" ut. Här behöver man regla om

image481

Min.bild1 - Här kan man uppskatta hur högt det är, (lägg till 30 cm)
Min.bild2 - Det ligger tjock med isolering, ta bort det och vi får 30 cm extra


     

Varför avskalat?

Varför är mitt hem så avskalat? Jag har fått kommentarer om att mitt hem ser ut som i en möbelkatalog.. Och jag vet att personen som säger det menar väl och att det är menat som en komplimang.. Faktiskt är det så, att många skulle vilja ha det så.. Men själv tycker jag att hemmet är för avskalat.. för städat.. Vart finns personligheten? Speglar ditt hem din personlighet? Jag vill att man ska se att här bor det någon!


Det ska finnas karaktär i rummet. De där små detaljerna som gör att det känns personligt och individuellt. Om man tycker att avskalat är ens stil så är det ju helt rätt!! Men jag tror att jag inte är sådan... Jag tror att inredningen i vårt hus är en dragkamp mellan min och Karlssons personliga smak. Han vill ha det kalt, stramt, avskalat.. jag vill ha mer färg, mer mönster, fler detaljer.. Är jag otydlig?? Känner ni likadant?? Jag vill ha mer karaktär i köket! Det ska kännas lantligt, utländskt, varmt och det ska finnas en känsla av gemenskap.. Jag vet inte vad.. men NÅGOT!

OK, nu har jag spårat ur.. ska nog gå och ta mig ett bad! Här är lite köksprodukter från Åhléns.. De svarta grytunderläggen har jag inhandlat för ett tag sedan, fast vita.. Det är en rolig detalj som gör serveringen finare.
image479

Bättre sent än aldrig?

Igår kväll satt jag och myste framför TVn.. Av en slump tittar jag ut och ser att det snöar!!! Va f*n är detta? Jag som har längtat efter snö hela vintern! "ingen vinter utan snö"

Och NU passar det att komma??? Nej nej, det funkar inte så förstår ni.. Antingen kommer snön när jag vill att den ska komma eller så får det va!  =D

"Åhh nej! vitsipporna kommer ju att dööö!!!"  kom jag plötsligt på.. Så jäkla typsikt.. Nu vill jag ha vår! vaknade imorse och tittade ut genom fönstret det första jag gjorde.. Då var snön borta.. och det är nu 5 plusgrader. Puuuh!

Jobbar som personlig assisstent idag, bara fem timmar iförsig men bättre än ingenting, visst?

Påskharen kommer snart

Och jag vet inte vad jag ska ta mig till!

Innan vi flyttade till hus gick jag runt och målade upp en bild framför mig om hurdan jag skulle bli som husfru (usch bara DET låter prestationsartat). När jag såg andra hus och hur fint de dekorerade utanför entrén vid påsk och jul fick mig att fantisera om att:

"sådan ska jag bli när jag flyttar till hus, jag ska vara en sådan som bakar bröd till jul, gör egen frestelse, hänger upp apelsiner i fönstret, går och plockar eget ris till påsk, gör min egen midsommarstång, är en utmärkt värdinna"


Yeah right!! Kan man få mer prestationsångest?? Nu när påsken närmar sig så undrar jag istället.. VILL jag påskdekorera?? Firar vi ens påsk? Visst jag gick påskkärring när jag var liten, köper påskägg till mina syskon och äter underbar frestelse hos Karlssons mamma.. Men att sätta plymer framför dörren så att det skär sig mot husets fasad bara för ATT.. Jag har inte ens barn att dela pysslandet med.. Jag får nästan ångest över det hela.. Försöker vara en "bra husfru" vad det nu innebär. Shit! och jag klagar redan.. jag har inte ens jobb eller barn än!!

Jaja.. vi får väl se vad det blir av både mig och påskpysslandet.. Såg några fula (söta) tuppar på city gross.. kanske köper jag dem och så får det va!! =) Här iallafall är två produkter från Cult Design som jag faktisk skulle kunna tänka mig att köpa.. bara för att de är SÅ MIN STIL =D



image469    image470

  


Ny entré

Jag älskar vårat hus, missförstå mig inte.. Men det finns en hel del saker som jag vill ändra på.. Inget som är akut eller måste göras omgående egentligen.. Men eftersom vi kan och vill så gör vi det.

Vårt nästa projekt blir att göra om entrén. Huset är rektangulärt på framsidan och man får barack-känsla av det hela.. Därför vill vi göra något som bryter av den tråkiga fasaden. Vi kommer att bygga ut ett sadeltak med två pelare, inbyggd belysning, och trappsteg. Kanske sätta in ett fönster (jag hoppas iallafall). Sen ska huset målas om också. Det blir vitt med gråa eller beiga knutar om jag får bestämma. =)

Under de tre fönstrena (köksfönster) så vill jag byta ut panelen mot liggande istället.. (precis som på inspirationsbilden nedan) Även detta för att bryta av mönstret lite..

Karlssons kusin var här idag och tittade lite. Han är byggare och kan uppskatta kostnad, byggsätt med mera. Så nu har Karlsson börjat ringa runt en massa. Han kollade upp om bygglov och fick beskedet att han inte behövde något eftersom det är nya lagar. SKÖNT!  Jag har ingen aning när detta blir av. Nästa vecka? två månader? fyra?? Spännande blir det iallafall.


image466

image467

Inspirationsbild, utklipp från Plaza.

image468

Att bli smittad..

..av andras humör tycker jag är ganska vanligt.. Jag blir alltid det iallafall. Sen finns det även sådana olyckliga idioter som bara blir surare när andra är glada.. Alla känner nog till några sådana.. Själv håller jag mig gärna undan från sådana människor. Jag anser att de är giftiga för ens välbefinnande =D

Jag älskar människor som skrattar mycket. Hade två klasskompisar på universitetet som skrattade jämt och åt allting! De är helt underbara! Man blev så glad i hela kroppen. Jag är också en sån som skrattar mycket. Jag tramsar mycket och har väl alltid varit lite av en clown.. Folk får gärna skratta åt mig och med mig. Förr i tiden skrattade jag inte så mycket åt andra. Jag var så van vid att folk skrattade åt MIG och när någon annan sa något roligt gick all min energi åt att försöka såga något roligare. Ganska tragiskt faktiskt och inte så schysst.

MEN! Det går faktiskt att öva upp detta.. När jag var i Linköping på praktik bodde jag hos mina föräldrars vänner. Denna kvinna fnissade jämt åt allting och tramsade mycket! Jag spenderade mycket tid med henne och tillslut började jag också att fnissa bara för att det kändes pinsamt att jag aldrig skrattade åt det hon sa. Först kändes det ansträngt och falskt.. Men bara efter någon vecka märkte jag att det kom naturligt. Och nu fnissar jag åt allt och alla och det känns så himla skönt!

Idag innan Karlsson gick till jobbet (jobbar kväll) så var han på så himla gott humör!! Inte för att han brukar vara på dåligt humör.. Men idag såg man verkligen i hans ögon att han var glad och mådde bra! Varför vet jag inte. Vi vaknade båda på gott humör och låg och kliade varandra på ryggen innan vi gick upp. SOlen har även varit framme idag och det har varit många plusgrader ute. Och det var så fint att se denna glädjen och den fyllde liksom upp mig med glädje också.. Så idag är jag riktigt nöjd!

Just nu är det ganska dåligt med inredningsbilder från min sida.. VI har lite planer på att bygga ut ett tak över entrén så det blir inte så mycket handlande just nu.. Kan visa bilder  imorgon på det... Här bjuder jag på en liten fix idé jag fick igår... Istället för att ha både fruktskål och blommor på bordet.......


image465

Nu börjar något inredningsprogram har jag för mig.. vet inte vilket men ska lägga mig i soffan och mysa nu..
ha en mysig kväll alla och var glädjespridare!

Sista readagen..

..för mig. Har jobbat helgen. Inget särskilt ansträngande precis. 12-16 båda dagar vilket innebar att det varken förstörde kväll eller morgon. Nu är jag sysslolös igen.. Hur länge ska det fortsätta? Jag börjar få smått panik och är redan inställd på att jag kommer att få jobba denna sommaren också.. Men vad spelar det för roll? Jag är ju van numera. Manpower kommer att ringa mig i veckan. Jag vill ha en fast och trygg inkomst. Sen hindrar ingenting mig från att söka jobb samtidigt. Men det funkar knappast att vara arbetslös när man bor i hus. Och jag är less på att gå hemma.

Det jag missade i helgen var att en kompis ringde och frågade om vi (jag och Karlsson) ville följa med och köra Go-cart. Jag jobbade ju då.. Synd eftersom jag aldrig kört go-cart och känner att jag vill testa det. Jag var en pojkflicka när jag var liten och gillar TV-spel, bilar, hemelektronik m.m. Blev så sugen på att köra lasergame helt plötsligt. Får en kick av det och måste faktiskt säga, utan att skryta ;-) att jag är ganska bra på det. Jag har kanske spelat 6 gånger totalt och 4 av gångerna har jag fått högst poäng (vilket inneburit att jag slagit grabbarna på fingrarna hehe). När det blir lite varmare ute ska jag definitivt testa paintball. Har aldrig testat det och har hört att det kan göra j*vligt ont!! Det är verkligen JAG att springa runt i en skog och smyga och skjuta (ok, misstolka inte det)

Nåja.. Inredning och dekoration kanske kan kallas min kvinnliga sida.
Grannarna var förbi idag med en blomma.. Verkligen jättegulliga! Vi var hos dem förrförra söndagen och pratade i 4 timmar! Trevligt när det kan vara så.. Men det kan vara svårt också.. hur nära kontakt vill man ha med sina grannar? Vart sätter man gränsen och hus? Hur är det för er?? Han är 42 och hon är 32 år och de har två barn. Visst åldern är ju aldrig något hinder men med tanke på att jag är 22 år så finns det ju lite skillnader i intressen och livssituationer. Men som sagt.. det är alltid trevligt med sociala grannar.

image464

Tack för alla fina tips jag fick angående köket!! Nu gav ni mig ännu mer beslutsångest! =) haha! Men jag bad ju om det eller hur? Jag uppdaterar angående mitt beslut så småningom..

RSS 2.0