Nya skylten

Hoho! Skönt att det är lördag! Har jobbat natt tre nätter i rad nu... Fyyyyyy. Det vägrar jag göra om igen. De sa att de hade ett nattuppdrag till mig nästa vecka igen men jag tackade nej. Det kan de inte kräva av mig. Jag mår skit, trodde jag skulle spy när jag kom hem i torsdags morgon. Jag ska till ett ställe på intervju på måndag. Vi får väl se hur det går..

Varmt som attan är det i helgen! Sköööööönt!! Funderar verkligen på att ta på mig bikinin och springa i vattenspridaren idag. Undrar vad grannarna skulle säga =)

Fick hem skylten från Biggis (postlådeföretag) för några dagar sen. Satte upp den igår. Det står Karlsson / "Mitt efternamn". Vi är ju inte gifta än så. Men tids nog blir jag nog en Karlsson jag med. Skitfin blev skylten tycker jag. Igår satt jag på trappen och beundrade vårt verk. Jag kan inte förklara hur glad och stolt och förvånad jag är över att vi gjorde det här projektet med stenläggningen. Helt sjukt..
Nä nu ska jag ut och hjälpa Karlsson, Det känns som att vi är på soptippen varje lördag och slänger sopor! Han är inte så glad på mig idag, påstår att 80% av hans tid går ut på att vänta på mig. Haha! Han är för söt, men han har nog rätt =)

image660

Har ni sett min orm?? Jag skulle göra en liten dekorativ installation med stenar. Fick tillslut en fix idé och lade vita stenar på den största stenen, Viola! En orm i min trädgård!
image658

Min japanska blodlönn har äntligen blivit rööööd! Till alla ska eller har köpt en sådan här, Tips: vattna INTE på bladen, står solen på så bränns dom direkt. Har redan skällt på stackars Karlsson en gång..
image659

PS. Nu har jag beställt min blomkrokar på Internet som jag visade i förra inlägget!! Wiiee! DS.

Handla på nätet?

Hej där ute i det vilda! =)
Här är en nyvaken Cladde, fast hon är väldigt trött fortfarande. Manpower skickade ut mig på ett uppdrag i Anderstorp.. Det är 10,5 mil härifrån =/ och jag jobbade dessutom natt. När de ringde, sa de att det var 8 mil (missuppfattning?). Jag kände att jag inte ville ta uppdraget eftersom hela min kropp protesterar när jag jobbat natt innan. (Jag är en sån där som lämnar festen först av alla). Jag är verkligen ingen nattuggla, morgonmänniska rakt igenom.

Men jag kände att "Nä, jag vill iallafall ge det en chans så att jag kan klaga med rätta om det blir jobbigt" Så jag provade. Jobbet var fysiskt krävande vilket bara är skönt eftersom det hindrar mig från att somna. Jobbet i sig var också bra och personalen väldigt snälla... Men klockan 03.00 började jag känna mig yr och det började kännas ansträngt i bröstet. När jag sen skulle köra hem var det älgar på vägen, jag var väldigt trött på slutet. Så jag ringde upp och sa att nu har jag testat, och att jobba natt  och att köra långt är inte en bra kombination för mig. De tog det väldigt bra faktiskt. Skönt.

Nog babblat om jobbet.
Jag har alltid varit lite skeptisk till att handla på nätet... Jag vet inte varför, det är väl att man hört lite negativa saker. Hur har er upplevelse varit att handla via nätet? Jag har nämligen blivit störtförälskad i ett par krokar från Inreda.com som jag bara VILL HA! Tänkte sätta upp dem i finentrén där vi för tillfället saknar upphängningsanordning som gästerna duktigt påpekat =)
Där tänkte jag måla upp ett träd och sätta några sådana blomkrokar i svart och vitt. Vad tror ni? Någon som handlat på Inreda.com?


image654
Dessa vaser är inte heller helt fel.. Kanske i sovrummet? =)
image655

Blommor på mors dag!

I går var det mors dag. Presenten jag ger min mami har blivit lite av en tradition. Eftersom hon inte kostar på sig att köpa blommor till sin lilla trädgård så har det blivit att jag gör det på denna dag. Så istället för att köpa blommor som vissnar efter en vecka så köper jag blommor som håller sommaren ut. Denna gången tänkte jag dock att jag ville ge något som återkommer nästa vår och sommar också. Så jag köpte fyra jordgubbsplantor och lite blommor som jag planterade i hennes röda keramikkrukor. Och så här blev det!

Vill också säga grattis i efterskott till alla mammor där ute! Mammor är heliga, som min mami brukar säga =) Älskar dig högt mami!

image653

image646

Påhittig som jag kan vara ibland så gjorde jag en liten installation med lecablock och överblivna stenplattor
image649

image651


Växtshopping.

Upp tidigt idag för att ge sig ut och hitta några passande växter. Oj, vad svårt det var att kunna bestämma sig! Så vi insåg att det bästa nog var att köpa på sig olika växter och sen åka hem och ställa ut dem. Annars fick man ingen klar bild alls (som man brukar få när det gäller heminredning).

Det blev ju att vi fick åka tillbaka ett par gånger men nu har vi de växter vi vill ha iallafall! Det gröna trädet med hängande grenar (ursäkta, jag ska ta reda på vad allt heter senare) var Karlsson lite skeptisk till, men jag vägrade ge mig så vi tog hem det. När vi väl hade planterat det så insåg Karlsson hur snyggt det var. Han har fortfarande inte lärt sig att han kan lita på min förmåga =p

Här kommer lite bilder, ska hoppa in i duschen nu för snart kommer min mami och ska mysa med oss ikväll. Titta på film och prata lite. Ha en mysig lördag, sup inte för mycket!

Det är svårt att få ett helhetsintryck, det bästa får man när man är på plats.
image640

Två små rackare i "nivålådan" som jag kallar den
image641

Det gröna barrträdet som Karlsson var skeptisk till, tycker det är skitballt!
image642

Liten barris med två små förälskade stenar
image643

Min Japanska blodlönn som jag sa att jag bara tvunget skulle ha! Den är inte böjd, det är vinden som tog tag i grenarna precis när jag tog kortet. Nu har den stått i skugga och är därför lite grön, den blir röd sen.
image644

Bergsbambu och lite stenar runt. Hit ska vi ta med en större sten.
image645

Lite färg i bloggen

På senaste tiden har det mest blivit vit-gråa bilder på min blogg. Inte för att färgen spelar någon större roll egentligen eftersom innehållet i bilderna är det viktiga. Men jag tänkte att jag ändå ville fräscha upp med lite färger och bjuder på lite trädgårdsbilder idag!

Idag gick jag upp 7.00 tog på mig målarkläderna och gick ut och målade halva baksidan, andra strykningen. Sen åkte jag till min mami och lagade lite mat till henne, laxgryta med ris och sallad (vi äter mycket ris i familjen). Sen gick hon, jag och brorsan och la oss i dubbelsängen och tog en powernap, trodde jag. För när jag vaknade hade jag sovit i två timmar, morsan hade varit uppe ett bra tag och gjort iordning fika och brorsan hade diskat efter maten. Det är faktiskt en ganska märklig egenskap jag har, att jag kan somna när- och vartsomhelst. Det spelar ingen roll om jag är jättepigg, efter max 15 minuter sover jag. Jag vet med andra ord inte vad sömnproblem är. Jätteskönt!

Kom hem och sen satte jag och Karlsson igång och målade framsidan av huset, andra strykningen. Nu ska vi strax äta färsk rökt lax som Karlssons mamma kom med idag. Kan inte säga det tillräckligt många gånger att den kvinnan är expert på att skämma bort oss både med mat, prylar och omtanke!! Älskar henne!! ♥

Imon är det fredag! som jag alltid säger på torsdagar.


Syrenen har blommat ut, luktar ljuvligt!
image636

Äppelträdet blommar fortfarande till skillnad från plommonträdet
image637

Smultrrrrron!! Mmmm längtar efter dom!
image638

Tulpaner i många former
image639

Nya Brevlådan!

Ja, jag lovade ju att visa bilder på brevlådan! Inlägget har blivit lite försenat på grund av en envis Karlsson som fick för sig att skruva dit de sista brädorna på altanen och sätta upp stödpinnar till räcket. Mycket bra initiativ, men han vägrade att låta mig blogga först.. Undrar varför =)

Vi köpte brevlådan på K-RAUTA för 2050:- Dyrt men definitivt värt det enligt mig. Gillar den runda formen framtill, samma form som uppkommer här och var i exteriören. Fick en fix idé att lägga en kant med marksten runt brevlådan och lägga sjösten emellan.. Riktigt fiffigt Cladde!

Idag kan jag kalla mig för utbildad truckförare! Hihi! Riktigt kul var det att köra runt och stapla pallar på över 6 meters höjd och annat kul. Fick mitt lilla inplastade körkort och utbildningsintyg. I morgon och på fredag går jag på garantilön, det vill säga att Manpower inte hittat något nytt uppdrag till mig så jag går hemma med 90% av min lön. DET är skönt! Så jag ska till min sjuka mami och laga lite mat till henne och göra trädgården fin åt henne, hänga upp lite nya gardiner och bara ta hand om henne! Ska bli mysigt! Gillar att skämma bort familjen!

Tack för fina kommentarer, jag är som ett barn på julafton varje gång jag läser en ny kommentar!


image631

image632

image634

image635

Exteriör - Markstenen lagd!

Puh! Nu är vi äntligen färdiga med markstensläggningen. Det har inte varit så fysiskt påfrestande eftersom vi inte lagt stenen själva. Karlsson har hjälpt till lite men annars har arbetet gjort av professionella. Däremot har det varit psykiskt påfrestande. Tuffa val man ställs inför, ibland är man oense och det är ju inte som att måla en vägg, att man kan måla om den efter ett halvår, nej. Gjort är gjort de närmaste 10 åren iallafall.

Vi är supernöjda! Och som ni säkert förstår så har vi en bit kvar. Nya dörrar, lite växter & buskar, måla klart huset, måla knutarna grå (kanske?), garageporten kommer få vara kvar ett tag till, men den ska också bytas ut så småningom. Seeeen, är vi klara... tror jag, men Karlsson är expert på att hitta något nytt att göra. Han har varit ute sen han kom hem från jobbet, har bara varit inne för att äta och han står fortfarande ute. Jag vet inte ens vad han håller på med! Men jag ska inte klaga eftersom han förmodligen gör sånt som jag skulle skjuta fram en tid =D

Jag har ont i huvudet idag... WHY? Hela dagen och det har förstört min glada stämning på truckutbildningen. Har haft skitkul idag förresten, kört slalom mellan pallar och övat en massa! Nä nu ska ni få se bilderna, ska inte skriva mer strunt nu. Ett skepp kommer lastat, med bilder

image625

Favoritdelen av hela stenläggningen är just dessa runda former vid trappan + nivåskillnaden
image626

Som sedan rundas av mot garaget
image627

Sjösten till vänster, svart granitkross till höger för att bryta av mot den vita fasaden
image628

Huvudentrén. till vänster kommer vår nya brevlåda, den får ni se imorgon
image629

Nu får vi plats med två bilar på garageuppfarten och slipper vara i vägen för grannarna
image630

Utmärkelse!

Har precis fått reda på min första utmärkelse från snälla Kristina som har en helt galet bra blogg! Kolla hennes blogg, hon har precis flyttat till hus! Tack snälla vännen!

image624


För att föra utmärkelsen vidare vill jag ge denna till Jenny med bloggen Jennys hem och harmoni och Malin med bloggen CarlssonKarlsson. För att de gör så inspirerande bloggar med bra tips och vackra bilder!

Bilder på exteriören kommer ikväll

Wiiee!!

Blir alldeles varm om hjärtat av alla gulliga kommentarer!
Tänkte att jag skriver ett inlägg och svarar på frågorna.

Färgen vi målar med heter Äggvit/Äggskalsvit. Den bryter lite åt gult för att den inte ska bli så skarp i och med att den målas på en stor yta. Den vita färgen vi hade förut på knutarna var kritvit, men det gjorde inget eftersom det var på en liten yta. Jag skulle nog rekommendera att måla med lite brytning. Majoriteten av dörrar och fönster som tillverkas idag är även de i äggskalsvit. Därför är det bra att använda samma färg till fasaden, annars ser fönstrena och dörrarna gula och skitiga ut.
Jag har inte NCS-koden, men de flesta färghandlarna vet vad äggvit är.

Märket vi använder är Demidekk Optimal. Japp, vi är demidekkare! =) Den färgen har fått många rekommendationer och har fått många "Bäst i Test".

Vi målar två strykningar på vårat, färgen vi hade innan är ganska skarp men ändå ljus så det räcker med två strykningar.

Måste även passa på och säga att våra grannar är helt underbara, vi kunde inte fått bättre grannar. Alla är trevliga, hälsar alltid, pratar alltid och några bjuder oss på fika när de anser att vi jobbat för länge.. De är helt underbara med andra ord.. Men det är just det.. Att jag ofta framstår som blyg i Karlssons närvaro (vilket jag inte alls är). Han pratar mest och därför vänder sig grannarna oftast till honom när vi pratar. Men jag blir ändå lite ledsen i ögat.. Men å andra sidan.. så får jag massa beröm här =D Ni är toppen!!

Måla måla!!

Idag har vi målat hela dagen. Båda på varsitt håll (ibland är det bäst så).
Jag är SUPERNÖJD! Men!! Jag ger mig inte, knutarna ska vara gråa och dörrarna ska också vara gråa. Men det behöver vi inte göra just NU.. VI har ju så mycket annat o pyssla med.

VIsste ni att man kommer in i en trotsålder när man är 22? Nu vet ni det! Jag vet inte varför men jag har fått för mig att trotsa Karlsson hela tiden, reta honom lite, se vart hans gräns går, hur tjurig han blir... Om han säger åt mig att ta mer färg till varje strykning så kan jag överdriva så att det droppar. Om jag missat måla någonstans och han påpekar det så vägrar jag att erkänna detta.

En annan sak jag märkt är att (fråga mig inte varför) grannarna BARA berömmer Karlsson. "Åhh, vad du sliter!", "Oj, vad effektivt du jobbar!" "Hur lång tid har det tagit DIG att måla huset?" OSV.
Whyyyy??!! Alla ser ju att jag också målar! Alla ser hur mycket färg jag har på byxorna, hur jag springer och fyller på färg, hur jag maskerar och rullar ut skydd överallt... Why? Ok, Karlsson har väl målat dubbelt så mycket som jag men jag har varit med nästan hela tiden.. Grrrrrrr.

här såg färgen på huset ut innan

Baksidan av huset

image620

Framsidan, bara gavlarna kvar!
image621

Framsidan, lägg till gråa knutar och grå dörr + färdig stenläggning (Och en annan brevlåda)
image622

Framsidan, från andra håller
image623

Exteriör - Fredag

Hoho jaja.. Än är de inte klara med stenläggningen. Men långt har de kommit och mycket har man själv lärt sig på vägen. Vi har åkt runt en massa ikväll och tittat på nybyggda hus och hur de har gjort med stenläggningen. Fått lite inspiration till växtligheten på framsidan. Jag har blivit helt förälskad i den röda busken japansk blodlönn. En sådan vill jag definitivt ha!

Vi har även krånglat lite med "finentré-trappan". Vi kan inte riktigt bestämma oss för hur den ska vara. Jag har blivit panikslagen i många lägen. Varit trött på hela projektet (tur att vi inte bygger hus!). Nu vill Karlsson helt plötsligt ha sjösten som dekorsten.. Jag har hela tiden varit inställd på vit granitkross. Det är så snyggt men den blir grön av alger efter ett tag (kan tvättas dock) och har man mycket bladväxter så kommer de fallna löven att synas mer på granitkrossen än på sjösten. Nu blir vårt hus nästan en kopia av grannens (de har också lagt ny marksten och av en slump har vi valt nästan exakt samma material bl.a. sjösten). Dessutom har de sedan tidigare ett vitt hus och nu håller ju vi på och målar vårt vitt också! Så kanske får jag min vilja igenom och byter ut ytterdörrarna mot gråa dörrar och målar knutarna gråa. Fy, det här är inget billigt projekt vill jag lova!

Nähe nu ska ni få se bilderna och sen ska jag och Karlsson spela lite TV-spel, sängen väntar oss ganska tidigt ikväll, trots att det är fredag!


image616

image617

Grannens sjösten, ska vi härma och få en snygg och praktisk dekorsten? Eller ska vi köra som vi bestämde från början och få en skitsnygg men lite mer opraktisk dekorsten?
image618


Japansk blodlönn, en liten buske jag vill ha på framsidan.
image619
Bild från: annorlundatradgardar.se

Himla oväsen

Igår visade jag inga bilder på markstensläggningen. Ledsen, men jag kom hem igår och deckade i tre timmar, sen åkte vi och tittade på sten till trappan, sen åkte jag till min mormor och sen var det bara för mörkt ute för att kunna få till bra bilder... Men i eftermiddag lägger jag ut dagens bilder. Vi har kommit långt nu =) woohoooo!

Tänk er att ni har dammsugaren på dygnet runt i groventrén. Ni får inte stänga av den och ni kan inte stänga dörren till groventrén eftersom sladden är i vägen.. Så låter det i vårt hus just nu.. Vi har en storts avfuktare/fläkt som ska stå på i två veckor nu för att förhindra fuktskador i köket efter diskmaskinsläckaget. Jag har inga problem med ljudet när jag ska sova, älskar att somna till ljud då det känns så tryggt. Men man blir ju galen om dagarna! Äeh! Jag ska inte klaga så mycket egentligen. Huvudsaken är att det blir torrt!

I helgen åker vi och tittar på ny matta till köket! Kanske lägger vi klinkers? Men då får ju givetvis betala mellanskillnaden.. och det känns som om det är väldigt mycket utgufter just nu! =/image615

Exteriör - Onsdag

Hallå där!
Skriver lite sent idag, har haft så mycket idag. Kommer inte att skriva ett långt inlägg heller. Ska nämligen sova nu. Men vi är nöjda hittills. Det har varit svårt med vissa beslut. Detaljer som man inte tänker på men som ändå spelar stor roll. Vi pratar mer om det imorgon ok?? =D
Tack för all feedback! Kul att man kan inspirera och att ni är så engagerade!

image612

image613

image614

Exteriör - Tisdag

Tjoho! Nu har dom satt igång på allvar! Nu ser man hur muren kommer att bli, böjen, trappan och de har även börjat lägga marksten på garageuppfarten. Det är nu man ser hur projektet tar form. Visst det är väldigt bra att skissa skalenligt i Sketchup. På detta sätt kan man se hur allt förhåller sig till varann. Men man får en mer tydlig bild när man ser hur "ramarna" kommer på plats.

Ett bra tips från mig till de som ska anlite folk till att göra sånt här eller något annat liknande; Var på plats! Tjata! Få det som du vill! Ibland kan det kännas jobbigt att tjatta och fråga hela tiden. Men det är du som är kunden och firman vill ju att du ska bli en nöjd kund.
Karlsson jobbar ju kväll hela veckan och jag jobbar dag. Så vi skiftar om varandra så att det nästan alltid är någon på plats hemma.

Här kommer dagens bilder:
Ser ni att garageportens vita färg inte är samma som garagets? störande.. mrn det kanske blir en grå garageport sen.

image609

image610

image611

Exteriör - Måndag

Ja det har väl inte hänt så mycket idag. Eller jo, det har det men det som hänt är inte så märkbart. De har börjat lägga muren och kört med paddan där gången ska vara. Sen har en murare varit här och tittat på den eventuella fuktskadan i garaget. Så där har det grävts en hel del. Mycket längre än så har vi inte kommit. Jag visar bilder ändå och tänkte även visa min skiss i Sketchup som jag har gjort. Vi får se om det blir så som jag skissat. Man vet aldrig, det kan ju bli ändringar på vägen. =)

Annars har det varit en bra dag. Det var skönt att åka till jobbet och slita lite. Vi blir helt klara med jobbuppdraget på torsdag, lite synd faktiskt, kommer sakna alla. Men vi ses ju säkert igen. Har ett nytt uppdrag på gång, mitt kontrakt har blivit förlängt till sista augusti. Det vill säga att jag har jobb tills dess om jag vill. Åhléns ringde och frågade om jag ville sommarjobba där. Jag svarade NEJ. Jag har mina skäl. Vet inte om jag gjorde ett misstag men min instinkt sa NEJ och jag är ändå nöjd över mitt beslut. Nu ska jag gå och diska (för hand) och sen ska jag duscha. Sen blir det nog sängen för min del, imorgon är en ny dag och jag måste vara utvilad för att göra den bra!


image606

image607

Skissen
Vad säger ni? Tror ni att det kan bli bra? Jag är ju ingen landskapsarkitekt precis.. =/
image608

Underbart väder!

Vem fasen sitter och tittar på min blogg nu? Och vem fasen sitter och bloggar nu? Det är så fint väder! Har varit det hela helgen och jo tack, visst har man fått sig lite solbränna. Men man får ju passa sig! Inte bra att vara ute i solen för mycket!

IMorgon sätter de igång här runt vårt hus. Tänkte bara visa bilderna på hur det ser ut nu.. Så har jag det avklarat. Jag kommer inte vilja se dom när allt är klart. De sätter igång trots det här med läckan vid garaget. Det enda är att de inte kan lägga sten just där. Jag vill inte ens åka till jobbet imorgon. Vill vara på plats och se ju!! Blir spännande när jag kommer hem. Visar bilder då på hur långt arbetet kommit. Förmodligen inte jättelångt eftersom de ska vara hos grannen också. Nä nu ska jag ut och njuta av de sista solstrålarna!

image600

image601

image602

image603

image604

image605

Rest In Peace Dishwasher

häromdagen vaknar jag av att Karlsson tassar in i sovrummet. 04.50 (det är då han går upp när han jobbar dagsskift). Han viskar försiktigt att han inte vill väcka mig men att diskmaskinen har läckt över golvet. "WHAT?!"
Trodde han att det skulle hjälpa att viska eller??? Stackars Karlsson.
Jag går upp och jojomensan. Vatten på golvet... "Fan också!". Fuktskada, nej nej nej!!!

Lite smått panikslagen börjar man undra om man har en försäkring som täcker, innerst inne vet vi ju att vi har det men man blir alltid paranoid. Karlsson ringer upp och vi får bara positiva besked. Försäkringen täcker, tack och lov! Det kommer folk hit och fixar och trixar så det inte blir fuktskada. VI får ett nytt golv betalat av försäkringsbolaget eftersom vårt gamla inte är äldre än fyra år. Diskmaskin får vi stå för själva eftersom vår gamla var från 1993. hehe!

Så nu får vi diska för hand... Inte det roligaste när man har blivit bortskämd med diskmaskin. Jag tycker dock att det kan vara ganska avkopplande med handdisk (jag vet, jag har konstiga idéer ibland). Men jag har inte TID NU!!

Nu har vi upptäckt en annan sak... möjligtvist fukt i garaget. Fuktskada, nej nej nej!!! Garaget ligger i suterräng, det ligger på en lägre nivå än huset. Inget mögel dock men det måste åtgärdas. VI har ringt till mäklaren; "dolt fel" tack och lov! Men jag har inte TID NU!! Nu kan de inte lägga markstenen förrän fuktskadan är fixad. Usch usch usch nu har vi tagit oss vatten över huvudet snart.. Hur ska detta drama sluta???

image598

Rest In Peace Diskmaskin, du var grym så länge du varade.

image599

Måla hus

Jaha, då sitter jag här igen.. Trött som en gnu =)
Jag var helt slut när jag steg upp imorse. Slet för hårt igår. Karlsson tog ledigt idag för att kunna måla om garaget. Ja för vi börjar med det. Garaget räcker för denna helgen! Åh, vilken tid det tar! Man tror inte att det tar sådan tid. Det är inte som att måla en innervägg precis. Det ska pillas och det ska in färg i alla vrår och det ska täcka bra och allt annat som tar både på tid och krafter!

Jag kommer hem från jobbet och byter om direkt. Hjälper till att måla det sista. Vi blev klara 20.30. Sen in och dona med allt som jag egentligen inte hinner med. T.ex. öppna posten som är några dagar gammal. När jag stod och diskade snurrade det till ordentligt i kupan, jag blev yr och det nästan svartnade för ögonen. Det var en varning från min kropp att nu får jag fasen lugna ner mig och den varningen tar jag på allvar. Så nu mina vänner går jag och lägger mig. Upp klockan 05.20 för att jobba. Vi har bara målat första omgången idag, andra omgången tar vi på lördag.... om vi orkar =)

image593

Det blir.. ja, väldigt vitt! Så i framtiden blir det gråa dörrar och garageport. Vi får se om vi målar knutarna gråa. Vi har liksom inte bestämt oss än =D

image595

image597

Många bollar i luften

Egentligen borde jag inte sitta här.. Jag borde gå och föna håret (precis duschat) och slänga mig i sängen. Man kan säga att jag har jobbat från 7.00 till 21.30. Varför? Jo jag jobbar ju vanligtvis 7-16, kommer hem och möts av Karlsson som är i full färd med förberedningar. VI har liksom fått en fix idé att vi ska måla om huset nu... NU MED EN GÅNG! Så vi har tvättat fasaden, haft på medel och stått och skrubbat med borstar. Förstår ni att jag har ont i armarna nu?? Hungrig är jag också och trött.. Men vill man ha det fint får man lida pin, som det heter.

Nåja.. Karlsson ville att vi skulle anlita folk till att måla om huset. Jag tyckte att vi skulle göra det själva. Och spara en tiotusen. Vi ska måla i omgångar. På detta sätt gör vi målningen lite roligare och inte lika jobbig. Nu kommer jag till frågan jag ställt mig idag ett par gånger idag; "Vad f*n har jag gett mig in på?!".
Hur ska jag orka jobba imorgon?
Det finns dock tre positiva saker med att måla om huset själva, som överväger allt slit:

1. Vi sparar en stor slant
2. Vi får huset ommålat
3. Gratis solbränna!

Nähe ni tack, nu ska jag äta en smörgås, föna håret och hoppa i säng, det vill säga att jag kommer att gå och lägga mig om en timme =(Jo tack, det är en del skit på fasaden!

image592

Många har skrivit att det såg fint ut innan och jag håller med. Men vi har velat bredda garageuppfarten sen vi flyttade in och markstenen var från -93. Den hade ju självklart hållit ett tag till men vi kände att det var dags för oss att få till det som vi vill ha det. Det vill säga lite mer modernt. Lite mer öppet utan häcken vid köksfönstret och den fula och opraktiska gräsmattan framför huset.

Inspiration från Benders

Då är det snart dags för nya markstenen att komma på plats. Framsidan på huset ser ut som ett slagfält. Tur att vi har altanen att dra oss tillbaka till och trösta oss med. Men eftersom vi vet att det kommer att bli så fint så står vi gärna ut med allt grus, jord och insikter som vi har. Förhoppningsvis sätter de igång på måndag med arbetet. Så nästa vecka kommer jag lägga upp bilder varje dag på bloggen.
Jag har suttit i Sketchup och ritat lite på förslag och man hinner ju ändra sig ett antal
10 gånger =) eller fler till och med!

Stenen kommer vi att köpa från Benders. Det är dags att beställa stenen och vi har nog aldrig haft så mycket beslutsångest som nu! Jag är ju ingen landskapsarkitekt direkt! Men vi har ju våra idéer. Den här bilden har inspirerat oss väldigt mycket när vi planerat utseendet.

image590

Bilden kommer från Benders.se

Lite mat också..

..Det har inte hänt något sen de senaste bilderna. Men de närmaste dagarna kommer det att hända mycket. Som ni andra kanske förstår så ska det inte se ut som det gör just nu som Jullan trodde, hon har så roliga idéer hon. =)
Det ska läggas ny marksten och lite inspirationsbilder kommer om några dagar.

Men det ska det inte handla om det nu. Faktum är att vi invigde vår grill igår (söndag).
Fy fasen vad gott det var! Tog ingen kort på maten dock utan jag bjuder på en bild av grillmästaren Karlsson.
Vad är det med män och grillning egentligen? Varför är det så manligt? Är det för elden och allt det där? Att det är farliga grejer inblandade? De blir så stolta av att de har "lagat maten". Men som vi alla kvinnor vet, så är det bara en bråkdel av hela processen. Det är vi som gör klyftpotatis/ris/potatissallad, salladen, dukar fram och marinerar köttet.. Men jag låter honom.. Han måste ju få vara stolt över något visst? =D


image588


Jag har även invigt jordgubbar med mjölk ikväll. Medan Karlsson tryckte i sig chips så tog jag ett sundare alternativ (ja, okej då, jag hade socker i). Mmmmm!! Snälla Karlssons mami som kom med två liter jordisar. Tack!

image589

Tack för alla snälla kommentarer! Man blir verkligen inspirerad att blogga när man får lite feedback!!

Shit! Vad händer?!

Som jag har skrivit i några inlägg tidigare så händer det grejer här. Nu kan inte JAG hålla mig längre så jag berättar med bilder så får ni bilda er egna uppfattning, det är inte så svårt =p.
Ni vet att en bild säger mer än tusen ord.

Bilder från förra året:

image581

image582


Bilder från igår:

image583

image584

image585

image586

Slit slit slit.

Uppe med tuppen idag, eller ja.. uppe med mullvaden iallafall. 08.30 vaknade jag. Vi somnade gott klockan 10.30 igår. Kom hem från jobbet igår och sattes i arbete direkt! Ingenting som jag protesterade emot eftersom projektet var att sätta upp räcket på altanen. Satte även lite sten vid rabatten men det visar jag bilder på en annan dag. Klara blev vi runt 20.00. åt lite, la oss i soffan en stund och kände tillslut att "näe, nu går vi och lägger oss!". Så jag har sovit i tio timmar! Men det visar bara att min kropp behöver återhämtning efter allt slit förra helgen och dålig sömn i veckan.

 Nu händer det grejer här och ute-projekten har satt igång på allvar! Men ni får hålla er ett tag till. Jag tar lite i taget. Annars har jag inget att blogga om på flera månader sen!

Vi blev jättenöjda med räcket! Det är inte helt täckande men det är inte det som är meningen heller. Det ska täcka lite och det ska kännas ombonat. Men annars har vi lämnat altanen väldigt öppen. Häcken skyddar också en del mot passerande. Nu är det nya trädgårdsmöbler och lite krukor som fattas, lite lull-lull som Simon och Thomas säger.

image573

Knopp

image574

Halvklart
image575


 

Färdigt resultat

image576

image577

RSS 2.0