En tragisk dag

Har ni ofta vaknat av att det första man tänker är "Skit, skit skit!!!".

Det är jobbigt och jag vaknade så idag. Mobilen ringde och jag såg att det var "synoptik" som ringde. Jag hade tid för synundersökning klockan 11.10 och klockan var 11.22 när de ringde.

Dagen blir inte bättre av att jag får ett samtal lite senare. En kille på jobbet gick bort inatt, 24 år gammal. Jag kände inte honom då han jobbade i ett annat skift. Men det är hemskt. Tankar som går till föräldrar och närstående. Det är orättvist hur ett liv bara kan slockna så där plötsligt.

Vila i frid


Visning.

Vi hade husvisning i tisdags... Städade som en tok hela helgen... jobbigt men skönt o ha det riktigt städat inför julen. Tänk om man hade motivation till att sätda så grundligt lite oftare =D

Hur som helst så var det jättefint här hemma och det kom fyra "familjer" och tittade på huset. Ingen har lagt ett bud ännu.. vad vi vet. Vi väntar på ett samtal från mäklaren idag. Jag tror inte att någon har gett det bud vi vill ha. Men vi ger oss inte.. Om folk tror att vi går med på skambud kan de tänka om! Så desperata är vi inte!

Sitter här och är otroligt rastlös... Skönt att vara ledig på ett sätt... men man blir ju galen! Och när jag väl är på jobbet så finns det inte så mycket att göra... Också skönt på ett sätt men tiden går ju så sakta!

Måste fråga en sak med risk att dumförklara mig själv... Köpte ett par Chinos igår på Gina Tricot.. Ska de sitta löst eller? Ska de sitta långt ner på höfterna eller ska man dra upp dem i armhålorna?? hihi! Jag har fått för mig att de ska sitta löst och de ser ju ut som hip hop byxor med skåran blottandes?? Och jag fick ta storlek 42 :-O har jag verkligen så stort ass??!!

Det var bättre förr.. eller?

Vid den här tiden för typ tio år sedan satt jag vid en skolbänk i sjätte klass, en sådan som man fäller upp bordskivan på och kan förvara alla sina böcker under den. under bänkskivan fanns Backstreet Boys planscher uppsatta med häftmassa som förövrigt var det enda som fick mig att inte bita på naglarna. Man räknade dagarna till jullovet.

Det var snö ute och jag och mina kompisar brukade åka sjärtlapp och bygga farliga gupp så att man slog i svanskotan så att man nästan tappade andan. De flesta ville mula mig men vågade inte eftersom jag var känd för att knäa de stackars pojkarna på juvelerna så fort de rörde mig.

Vid den här tiden för tio år sedan var föräldrar jobbiga, de skulle veta så mycket och kunde inte begripa hur man kunde vara kär i en person och vara kär i en annan dagen efter.

"Fucking jävla kukÅmål" var den vanligaste repliken eftersom den gick på bio för tio år sedan.

Jag vet detta eftersom jag läste det i min dagbok med datumet 1998-11-22

Sjuka jävlar

Jag antar att de flesta vet vad Youtube är.. Jag sitter ofta där och tittar på roliga och underhållande videoklipp. Ibland läser jag kommentarerna också... Vilka sjuka människor det finns i den här världen alltså.. Det har jag iförsig vetat ganska länge nu. Jag menar det är ju ett faktum... men jag blir så jävla arg och chockad och ledsen när jag ser sån skit.

Ni vet den här underbart söta bebisen som skrattar så roligt bara pappan säger "pling".... Folk skriver sjuka grejer alltså. "Att dom hoppas att ungen dör" är inte den värsta kommentaren man kan läsa där.

Så ett tips... vill du inte må psykiskt dåligt och tänka på vad det finns för psykfall ute i världen, läs inte kommentarerna på Youtube.

Här är ett annat videoklipp som jag tycker är roligt. Sättet han säger "blood" på.. =)


Jaha ja

Ja nu köper dom ut folk på företaget. Vi har fått ett erbjudande om en engångssumma för att vi ska sluta tidigare. Och jag kommer att ta det. Synd bara att jag slutar nästa vecka isåfall. Tris så bra på det jobbet.
Så om någon vet ett ledigt jobb så är det bara att hojta till =D

Jag är ledsen att säga det men vi säljer huset nu..
Det jobbiga är att man har lagt ner så mycket tid på det.. men det ÄR INTE vårat drömhus och vi ÄR BARA två än så länge. Jag vet att det är dåliga tder att sälja just nu men vi har ingen brådska och vi säljer inte om vi går med förlust.

Nåja... så mycket mer renoveringsbilder blir det inte på huset.. däremot ska vi köpa en lägenhet och då blir det nog renovering där!

Ljus

Sitter här en helt vanlig söndag. Karlsson ockuperar TVn annars hade ajg suttit och spelat Guitar Hero III nu så som jag gjort hela dagen sen jag vaknade =) Köpte detta underbara spel igår och har suttit fast framför TVn. Börjar faktiskt bli lite bättre nu. Haha!

Jag fick en fråga för någon vecka sen angående hur jag skulle adventspynta. Sanningen är att jag vet inte. Det skulle varit mysigt med traditionella, röda rutiga gardiner och hela köret men jag älskar ju vitt. Vitt och ljust och silvrigt och lite ljusblått... Kanske?
Vi får se när det väl blir dags... längtar!!!

Köpte dena fina lampan på Clas Ohlson för 149:- Den är ju väldigt julig =)



Metall-badrum

Gillar detta snygga badrum, det känns ganska manligt på något sätt. Skitsnyggt iallafall. Fast jag hade skippat den vita mattan.. Den hade inte hållit så länge, ohygieniskt.. Och opraktiskt men skönt om man inte har golvvärme.



Förresten... jag ska bli kusin, igen! familjens tolfte kusin föddes i oktober, och nästa beräknas födas i februari! I och med att jag är den äldsta kusinen och min yngsta moster är 17 år så kan jag alltså rent praktiskt få en kusin när jag är runt 40 år =D
Rent praktiskt kan min moster bli gammelmoster innan hon fyller 20 och min mormor kan bli gammelmormor när hon är 60. Då blir ju min gammelmormor en gammelgammelmormor. Typ.... tänkte bara skriva det... om ni nu ville veta =p

Om jag hade en dotter...

...så vore hon som denna underbart söta tjej!!

Aaaaaaawwwww!!!


Brrrrrrr...

Det är så att man blir olycklig!

Kom på innan att ikväll ska jag fan bada! Fasen vad mysigt o lägga sig i ett varmt bad och ligga där och sjunga lite =)
Karlsson hade precis duschat lite snabbt och jag hoppar in, duschar av mig, duschar håret och börjar fylla på badkaret. Det hinner inte fyllas till 30% förrän iskallt vatten börjar strömma ut!!

Jag får nästan panik, jag hade ju sett fram emot det här badet och ber Karlsson sätta på vattenkokaren. Trög som jag är så inser jag inte att det inte kommer att hjälpa. För när jag hällt i det kokheta vattnet gjorde det bara en liten betydelselös skillnad. Jag vägrar ge mig så jag går upp själv och kokar en till omgång vatten OCH sätter på en kastrull med vatten på spisen. När det väl är klart (och jag är iskall), fyller jag badkaret.... Tror ni att det hjälpte? Nääh!

Envis som jag är lägger jag mig ändå en stund. Men kan inte koppla av, kan inte rensa tankarna och jag kan inte sjunga för jag ligger där och tänker på hur jävla kallt det är och att jag för några sekunder önskar att vi bodde i vår gamla hyresrätt igen, där det varma vattnet ALDRIG tog slut!!!


Mmmm.. Snyggt, mysigt, avkopplande va??

Bild: Stora Brännbo

Film

Karlsson brukar ofta klaga på att jag aldrig vill kolla på film. Ibland vill han titta på film men jag sätter mig hellre vid datorn eller läser en stund.

Varför? Jo för att det finns så många filmer som bara är rent skräp!! Filmer utan syfte, brudar som snubblar sjuttonhundra gånger, filmer som bara levererar utan att man behöver använda sin lilla hjärna ett dugg. Och det värsta; filmer där skådespeleriet helt saknar trovärdighet. T.ex en dum idiot som går baklänges in i ett mörkt rum i en skräckfilm, visst skulle vi alla göra så? (ironi). Filmen i sig behöver inte vara trovärdig, jag älskar Sagan om ringen, Matrix och scenen i Mr. & Mrs. Smith där Angelina Jolie och Brad Pitt står och skjuter loss mot 50 pers. Känns inte trovärdigt, men underhållande.

Ta Cold Mountain, som tillhör en av de bättre filmerna jag sett; Filmen är hur seg som helst. Men ändå blir man berörd. Det är de där speciella scenerna som man bara vill se om och om igen.

Någon som har en bra film att rekommendera? Mina gamla arbetskamrater brukade mobba mig för att jag inte sett 5 % av alla dessa legendariska filmer som man tydligen måste ha sett. Så tips tack! Gamla som nya filmer! Utgå från att jag aldrig har sett en film i hela mitt liv.... =)

Några av mina favoriter
Apocalypso
Gladiator
Forrest Gump
Constantine
Casa Blanca



Mmmmmmm....

Har haft en mysig helg! Vi åkte till mormor och spelade Trival Pursuit, det var roligt en stund men sen började det bli riktigt segt!! (Trots att jag och syrran fjantade oss men ändå ledde) Så då åkte SingStar fram istället!!! Måste köpa det spelet, hade hur roligt som helst!

Har ni smakat Maltesers? Om inte så tycker jag att ni ska göra det, alla människor förtjänar en Malteser någon gång då och då.. =D

Har ni sett filmen The Guardian? Om inte, se den!


I knoooooow... I'm a sinner!

Justet! Vi såg ett stjärnfall ikväll.. skithäftigt! Karlssons kompis sa att det var en asteroid och inte en stjärna... Whatever.. för mig var det ett stjärnfall.. ska man önska sig något? Jag tror jag skiter i det. Detta året har ändå sugit rejält för min del... Tur att man kan hantera saker och ting någorlunda.. Annars hade jag väl legat på ett mentalsjukhus vid det här laget...

Tomt i fönstret

Det har varit tomt i vårat vardagrumsfönster ett tag nu. Eftersom vi är så himla dåliga på att vattna blommor så dör dom för oss om de är känsliga av sig. Fönstret står mot söder också vilket gör att vi inte kan ha växter som inte tål för mycket sol (ehh knappast någon risk i denna sol-lösa-stad iförsig).

Igår tröttnade vi dock på att ha så kala fönster så vi köpte.... två växter.. ganska klent kan vissa tycka.. men jag gillar inte när det är för mycket saker i fönstrena.. Man ska ju kunna se ut och det ska vara lätt att damma (när jag väl gör det en gång i halvåret =p).
Jag har ju varit emot gardiner nu ett bra tag.. men börjar längta efter den där myskänslan de ger mig. Vi får se...

Sänggaveln är från ELLOS för de som undrar.... O ja justet, vi ska sälja den... den dammar för mycket.. eller.. dammet syns mer eftersom den är svart... och den passade inte till vår kontinentalsäng riktigt som vi hade hoppats...

Ursäkta min urusla kamera...

Bien venida

Äntligen har min mami hittat till min blogg.. hihi din tjocka PADDA!!
Te amo!

Bäddning....

..om det nu kan tänkas intressera någon...

Karlsson och jag sover med varsitt täcke, han gillar att ha det varmt, jag gillar när det är kallt. Det skulle aldrig funka med ett dubbeltäcke!

Ibland är det svårt att bädda med två täcken, det är inte lätt att få det snyggt men jag har fått lite bäddinspiration från MIO i Växjö och tänkte dela med mig av ett tips jag fått därifrån.


Man lägger helt enkelt täckena på tvären..





...lägger på ett överkast...


...viker ner...


...viker upp...


Voila! Du har två täcken men det ser ut som ett.... ett litet tips bara, så här en rastlös lördagskväll =)


RSS 2.0