Lite bakis

Igår var på fest med jobbet. Hade riktigt roligt faktiskt. Det enda som kanske var lite skrämmande var att en av mina arbetskamrater försvann. Vi satt och förfestade och helt plötsligt var han borta. Första gången hittade dom honom i hissen. Vi sa strängt till honom att han bara inte får försvinna sådär. Andra gången hittade vi inte honom. Någon ringde och han sa att han var påväg till ett uteställe.. och klockan var bara halv nio ungefär? Inget uteställe som öppnar så tidigt. Sen var det ingen som kunde komma fram på hans mobil.. Jag hoppas verkligen att han är OK. Han var ganska full när jag kom till festen.

Själv blev jag ganska dragen och vi gick ut och dansade.. När jag på 20 minuter inte hittade någon av mina arbetskamrater valde jag att åka hem. Kanske var jag för full för att kunna urskilja dem på de fyllde dansgolven. Helg efter löning skapar ju som bekant ett kaos överallt.

Så här sitter jag, lätt illamående, lite ont i huvudet och helt uttorkad. Har precis ätit en kebabtallrik. Jättegott då.. men nu känner jag att jag kanske borde valt något annat att äta en sån här dag.

Sorry Mattias, det blir ingen bulle. Kommer inte åt bilderna på mobilen =)

Brorsans rum

Var hemma hos min mami innan. Och vi började prata om min lillebrors rum som har blivit ett åsidosatt projekt än så länge. Vi tittade lite i IKEA katalogen och började bolla idéer.
De har precis tapetserat om hans rum och jag och brorsan valde ljusgråa tapeter och ett plastgolv som är en imitation av ekgolv. Så nu är det "bara" att inreda sovrummet.

Här är lite ihopplockat från IKEAs hemsida. Med en matta och lite tavlor tror jag att det skulle göra susen!
Grått, svart, vitt, aluminium och grönt i olika nyanser. Tror att det passar en 13 årig kille. Puffarna är ju bra när kompisar kommer på besök. Hade helst satt in en soffa, men sovrummet är bara 7kvm.Nu ska jag åka och handla lite inför nästa vecka. Skönt att slippa göra det efter jobbet.

Mer liv i badrummet

Jag har fått hem nya Comfort katalogen. Har ni?

Blev väldigt inspirerad av bilderna. Jag har hela tiden föreställt mig att man gör om badrummet i grått och vitt kakel/klinker. Jag vet inte... det är ju bra på ett sätt eftersom man då inte är helt låst av vissa färger. Med neutrala färger kan man ändra rummets karaktär med enkla medel, handdukar, badrumsmattor med mera.

Men på ett sätt skulle jag vilja ha lite mer karaktär i badrummet. Dessa två exotiska badrum etsade sig fast i min hjärna. Man måste bara våga lite.. Men eftersom badrum är ganska dyrt att renovera, förstår man ju att de flesta vill vara mer neutrala i sitt färgval.

Bokstäverna och de tre "toalettrullshållarna" tyckte jag var en rolig detalj

Trägolv i badrummet??? NJa, men klinkers som ser ut som trä iallafall.

Ladda ner eller beställ Comfortkatalogen här

Akryltavlor

Jag älskar att måla. Men då ska det helst vara abstrakt eller så ska det föreställa något utan en massa krav på att det ska bli så likt så möjligt. För avgestaltning är något jag är väldigt dålig på.

Jag har målat alla tavlor hemma hos oss. Och alla är målade i Akryl eftersom det torkar fortare än oljefärg. Och eftersom jag ofta målar i olika lager så måste varje lager torka helt innan jag målar nästa. Och jag har inte tålamod att vänta i över en vecka innan första lagret har torkat.
Dessutom är Akryl billigare.

Två vänner till mig och Karlsson har beställt en tavla som jag håller på att måla. Det är kul att få uppskattning för sina tavlor och denna är den fjärde versionen jag gör.

Här är tavlan jag ska måla

Dags att måla!


Nytt på bordet

Hoho!!
Sitter här och njuter, nyduschad, kommit hem från en "powerwalk". Det är så härligt att gå ut i det här kalla, friska vädret och svettas lite. Sitter och väntar på att klockan ska bli "jobbdags". Så jag passade på att sy lite.

Detta lintyg köptes för några månader sen på Åhléns. Har bara inte fått tummen ur riktigt. Det brukar vara så när jag köper tyg. Så här blev resultatet. Tyckte att det blev en fin kontrast mellan det mörkgråa och det vita.

Förresten! Jag har fått fast jobb nu =D tjohoo!
Myskväll

Grrrrrr... jag var så arg idag så jag kokade! Karlsson har varit på operation, (inget allvarligt), och han ringer mig när jag är på väg hem från jobbet och säger att operationen gick bra och att jag ska komma. Han låter lite vimsig i telefonen och jag åker dit. Där blir jag stoppad av en sköterska som säger att det inte passar att jag träffar honom just nu eftersom han är trött och sover. Hon säger att jag får vänta i väntrummet och jag frågar om han blev nersövd och hon svarar undvikande på min fråga. Jag frågar hur länge det kan tänkas ta, eftersom jag var jättehungrig, hon ger mig inget vettigt svar.

Vad är detta??!!! Jag kritiserar inte hennes beslut däremot hennes bemötande. Vafan jag är hans sambo!! Jag har rätt att veta!! Hade hon behandlat mig likadant om jag sa att jag var hans fru??
Karlsson berättar sedan att det var HAN som sa åt henne att hon kunde be mig vänta (det tog bara en timme). Och han berättar också att han inte alls sov men han låg på uppvaket så det skulle bara vara besvärligt för mig att vara där.

Ooooh vad jag kokade.. varför ljög hon? Hade hon berättat att HAN hade bett mig vänta hade jag inte oroat mig så mycket. Jag blev orolig att HAN skulle bli orolig om jag inte dök upp.

Blev så ledsen, precis som om jag skulle besvära honom. Vissa inom vården har kompetens kunskapsmässigt, men vissa idioter borde fan hålla sig borta från patienter. Nu talar jag inte nödvändigtvis om dagens sköterska,, har blivit dåligt behandlad fler gånger.Så måste jag bara säga att jag njuter av hösten. Det öser ner utanför och min älskling ligger i soffan och väntar på mig, snart börjar idol. Jag har varit i trädgården och skördat lite plommon. Massa ljus tända, brasa tänd, varm, nyduschad i pyjamas... Det börja mörkna tidigt.. MYYYSIGT!
Jag vet att många avfärdar min positiva syn på hösten, kan bara inte hjälpa att jag älskar den!
Ledig

I helgen har det varit ett himla stohej!!

I fredags åkte vi upp till Göteborg. Jag träffade min barndomsvän som bor däruppe numera och vi var på Liseberg! Tips: Ska ni till Liseberg. Gå en vardag.. bara 5 minuters kö till alla karuseller. Vissa behövde vi inte ens köa till!
Sen åkte vi en runda till min moster där hälften av släkten hade samlats för att mysa.
Vi sov över hos en kompis som bor mitt i stan i en stor lägenhet med högt i tak, vackert.

På lördagen gjorde vi oss iordning för bröllop, då min morbror och hans fru gifte sig. Jättevackert, roligt, mycket dans, mycket mat. Helt enkelt en jätterolig kväll!!

På söndagen (igår) firade jag och Karlsson 6 år tillsammans. Vi åkte förbi Halmstad på hemvägen där vi körde vilse =D
Sen åt vi på grekisk restaurang, kom hem, duschade, myste ner oss i soffan och åt glass, gjorde eld i öppna spisen och bara myyyyyste!!

Idag tog vi ledigt från jobbet. Rätt skönt faktiskt när man har haft en hektisk helg. Då får man en dag att "vila" ut på också. Så jag har tagit mig i kragen och städat ur alla väggskåpen i köket. Det tar ju inte så lång tid men FYYY vad tråkigt det är!! Så därför tar jag och sparar underskåpen till en annan dag.


Storstädning i köksskåpen


Nya växter som Karlssons mami kom med igår. Fin färgklick i köket!

Xenonljus

Tröga idioter som är ute på vägarna ibland, tycker ni inte det?
Igår när vi körde hem från jobbet i mörkret med halvljusen på kör tre idioter förbi. två av dem blinkar med hellyserna och en av dem sätter på dem precis innan han kör förbi oss så att vi blir helt bländade. En av idioterna satt i en lastbil, borde inte han/hon veta bättre?
Har de aldrig hört talas om Xenonljus? Karlsson brukar då blinka tillbaka kort med hellyserna så att de ska fatta att vi INTE HAR HELLJUSET PÅ.

Och vad är det för idioter som kommer på att tillverka sånt ljus som bländar mötande bilister så att de blir hämndlystna och försöker ta livet av en genom att blinka med hellysena?

Någon annan som delar min rädsla att köra med xenonljus på bilen utifall att någon blir hämndlysten? Utifall att de blinkar med hellysen? Utifall att man tappar synfältet och just då råkar en älg fara över vägen och man inte ser den? Eller utifall att man kör ner i diket? Lyckliga mig som åker med min fästman som har "bensin i blodet" och behärskar fordonet bra.

Ville bara säga det och att jag lever. Njuter av vårt hus och planerar inte att renovera eller köpa någon inredning på ett tag. Kanske tipsar jag er då och då om någon produkt.. Men för det mesta kanske jag skriver en rad eller två om livet och allt dess goda och onda delar =D


RSS 2.0