Semester

Nu tar jag semester från min semester och åker upp till Göteborg och hälsar på en kompis. Åker imorgon och kommer hem på fredag. För i helgen behövs jag i lägenheten.

Göteborg, lås in er i era hem. Helst i skyddskällare... jag ska göra stan farligt xD here I come!!


Städat och golvet borta.

Det kommer att hända en hel del förändringar i lägenheten de närmaste veckorna.

Golven är borta i alla rum och i helgen ska det flytspacklas i vardagsrummet. Under parkettgolvet låg nämligen några centimeter sand som nu har tagits bort. Det smidigaste och billigaste alternativet hade ju varit att lägga det nya golvet på det gamla. Men nivåskillnaden hade blivit för stor och eftersom vi slagit ut väggen mellan köket och matrummet så skulle det se frukansvärt fult ut.

Så i helgen ska 2 ton flytspackel upp i lägenheten. Själv har jag paxat jobbet som hissknappstryckare xD

Igår bäställde vi även köket, det kommer om ca tre veckor. Så inflyttningsdatum blir nog i mitten av maj. Jag vägrar att flytta in förrän det finns ett kylskåp i lägenheten =D

bilder


Väggen nere

Var och fotade lite på eftermiddagen nu när väggen är riven. Grabbarna har en hel del att städa i helgen xD hahahaha!!!


Tummen ur

Här kommer bilderna på lägenheten.. ni förstår kanske varför vi ska totalrenovera den =p Tapeterna är ju så gamla att de nästan är moderna igen!! Hahahaha!!
Igår fick vi nycklarna, nu är lägenheten vår! Vi flyttar inte in än då det är kommer att vara möjligt förrän om tre-fyra veckor.
Enjoy!

Vardagsrum: Tapeter ska rivas ner, parketten ut, flytspackla, lägga nytt golv, måla vitt + möjligen en fondvägg, Nya golvlisterGlasdörr ut till hallen. Dörren till vänster om hallen går in till köket, denna vägg ska rivas så att det blir en öppen planlösning mallan vardagsrum, matrum och kökSovrum: Tapeter ska rivas ner, nya golv, nya golvlisterHall: Hatthyllan ska ner, riva tapeter måla om, nytt golv, nya golvlisterSovrum: Måla om, nytt golv, nya golvlisterBadrum: slipper vi renovera, tack o lov!Kök: Väggen till vänster ska rivas in till matrummet. Nytt kök, nya vitvaror, nytt kakel, nytt golv, måla omBalkong: Lite utemöbler bara =)Shuuuhuuu

Ok nu var det ett tag sen igen som jag skrev.. men det är mycket att fixa angående lägenheten. Vi har varit på kvik och HTH och bestämde oss för att välja ett Kvik-kök. Vi fick bättre bemötande där, det kändes inte lika stressat som på HTH. Dessutom fick vi mer material från Kvik, vi fick en 3D bild på köksförslaget, broschyrer med vitvaror och ett billigare kostnadsförslag. Plus att deras snickare finns tillgängliga tidigare än HTHs snickare.

Jag trodde att det skulle bli lätt att välja ett kök. jag har ju vetat ungefär vad jag vill ha.. men sen ska man välja handtag, fläkt, blandare osv. Sen får man alltid göra vissa ändringar.. idag var snickaren och köksplaneraren och tittade på lägenheten.. Det vissar sig att det går rör till höger om diskhon vilket krossade våra planer om att ha en diskmaskin där =/ men det löste vi med att vi får ta en mindre diskmaskin, vilket ledde till att vi måste ha en diskho med avrinning eftersom vissa saker måste diskas för hand... Det är fan inte lätt, det är roligt men ibland får jag strutssyndromet och vill bara skita i allt o låta någon annan ta dom svåra besluten.

I vardagsrummet visar det sig att det ligger sand under parkettgolvet som ska bytas. Om vi ska ta bort golvet och sanden måste det förmodligen flytspacklas.. det kommer att gå på en 30 000...

Vi har redan fått nycklarna men som sagt flyttar vi inte in förrän golven, väggarna och köket är klart.
Jag har tagit bilder idag med den nya kameran. Har mormor och morbror på besök nu bara och morsan ropar från köket att jag ska komma och vara social =)
Jag försöker lägga upp dem ikväll

RSS 2.0