18 januari 15:30

Det är tvá veckor kvar kvar tills jag ska áka hem. Tiden gár alldeles för fort just nu.
Ni vet när man kommer till ett ställe där man känner att man verkligen passar in? Sá känns det för mig... Trots att jag aldrig hade mött dessa människor tidigare känns det som om vi känt varandra hela livet. Trots att jag blivit uppfostrad i en annorlunda miljö av andra människor känner jag mig som en av dem. Det máste ju vara generna liksom.. hehe.
Jag har anpassat mig väldigt fort här. Att bo i Sverige är en lyx. Allt är sá fräscht i Sverige. Jämn asfalt pá vägarna, bättre löner, fräsch luft, städade gator, moderna byggnader, bättre förutsättningar att klara sig helt enkelt. Här är det dálig luft i städerna, trafiken är kaotisk (en dör varje dag) gamla bilar (faller nästan ihop) det finns mycket fattigdom här om man máste passa sig för tjuvar vart man än gár/är.
Jag klagar inte, som sagt har jag anpassat mig väldigt snabbt och numera tänker jag inte sá mycket pá det. En PS3a kostar 5000 sek här =/ i Sverige ligger den pá 3000 sek har jag för mig.. Dessutom fár nyblivna mödrar bara 3 mánaders ledighet.. Pappor fár bara tvá dagar. Sjukt..
Min spanska har blivit bättre och bättre... Ibland kan jag inte ett ord och jag försöker förklara det istället. Eller sá säger jag det pá svenska om min pappa är i närheten sá översätter han det át mig. För trots att det nu är 24 ár sen han flyttade frán Sverige kan han fortfarande en hel del faktiskt.
Vi har varit pá mánga olika stränder, jag har varit ute och dansat med syster och kusin. Vi har varit och sett el clasico mellan Nacional och Peñarol (Nacional vann, yaaay) Vi har spelat poker med bönor och ätit en jävla massa (vill inte ens ställa mig pá vágen.. fár en chock och dör hehe)
Jag már iallafall underbart bra. Sá bra att jag hade kunnat tänka mig att stanna här en längre tid.. Inget som kommer att hända ändá.. Har ju min andra familj i Sverige och trivs bra där borta. Men med min utbildning och sprákkunskap har jag bra förutsättningar att lyckas här.
Det kommer att bli svárt att ta farväl och jag kommer definitivt att komma tillbaka.

Birthday

Har det bra här borta.. Igár träffade jag min pappas bror Hector.. Väldigt fint möte. Vi pratade massor och han verkar helt underbart trevlig.. Nästa helg bestämde vi att jag ska hem till honom sá att jag kan träffa hans dotter och min faster.. Längtar..

Idag träffade jag min kusin Johana. Riktigt go tjej, vi drog till stranden och lág i solen och snackade en massa. Jag börjar bli bättre och bättre pá spráket.. börjar fatta all slang och börjar till och med att använda lite själv. Vi verkar väldigt lika till sättet, hon bjöd med mig ut ikväll men i och med att dom ska fira min födelsedag idag.. det kommer en massa folk och vi ska käka stenugnsbakad pizza.. sá vi fár spara det till nästa helg. Dá ska vi ut och röja tillsammans =)
Tvá nätter i rad har jag och min pappa suttit uppe sent och snackat i flera timmar. Vi sitter ute i hängmattan och röker, dricker vin och snackar om allt möjligt.. Häftigt att se hur mycket vi har gemensamt och att vi tänker likadant i mánga avseenden.
Nu kommer gästerna sá nu ska jag gá och vara social =)

Uruguay

Flyget mellan Madrid och Montevideo var ganska bekväm.. bara det att jag inte kunde sova.. Försökte som fan men det var omöjligt.. Lág och blundade med hörlurarna i öronen och ipoden pá högsta volym... tror ni inte att jag missar middagen?? Sá typiskt mig.. sen kunde jag inte somna bara för att jag var hungrig...
Fick tvá-tre timmars sömn och när jag sedan vaknar och tror att vi nästan är framme kommer jag pá att det är tre timmar kvar pá resan.. jag hade glömt ställa om klockan. Gubben jämte mig (en spanjor i 50ársáldern) kunde inte heller sova sá vi började snacka. Vi började prata om pengar och han undrade om vi hade Euro i Sverige. Jag berättade hur det lág till och tog upp väskan för att visa honom den svenska kronan. Hittar inte min plánbok.
Den är spárlöst försvunnen.. Fan ocksá. Jag fick panik.
Det första jag gjorde när planet stannat var att sätta igáng mobilen och ringa hem till Sverige för att fá Visakortet spärrat. Inte jättefarligt ändà.. det enda jag hade i plánboken var mitt VISA, mitt körkort och 200 svenska kronor.. Fick även mitt körkort anmält till transportstyrelsen.
Inte sá farligt som jag sa men ändá trákigt att börja sin resa med trákigheter.
Mötet med min biologiska pappa och syskonen var häftig som fan. Fällde en liten tár men det var inte sá dramatiskt.. Trivs bra här borta, vi har grillat mycket, badat, ákt sandboard och ikväll kanske vi ska ut och dansa med min syster och hennes kompisar.. Fár se hur det blir..
Pá lördag ska man fira min födelsedag.. Det kommer en del folk och det ska grillas en jävla massa!!

Madrids flygplats den 4 januari 21.37

Jag ság en man svimma nyss. Jag skulle till min gate och stod och väntade pá táget som skulle ta mig dit.

han svimmade rakt framför mig, bara nágra meter ifrán. Jag kunde inte göra nágot för det var tvá glasväggar emellan oss. Han fick hjälp ganska fort ändà men han var fortfarande medvetslös när mitt tág kom..

Plötsligt kände jag mig ocks`svimfärdig, jag har ju sovit sammanlagt 10 timmar pá tre nätter (3plus5plus2) har varit vaken i 15 timmar och det enda jag har ätit är tre smörgásar pá hela dagen.

Sá nu har jag beställt en hamburgarmeny. Jag skiter i min gate just nu... Jag säger bara GE MIG MAAAT!!!

Pá flygplanet den 4 januari 16:29

Har aldrig flygit pá kvällen förut. Eller rättare sagt, jag har aldrig flygit när det är mörkt ute...
Stockholm - otroligt vackert i mörkret. Tusentals lampor som visar stadens konturer.

Att flyga är lite av en big deal för mig. Det är femte gángen jag flyger. Satt och log och NJÖT vid starten.. Wooooaaap!!!! Älskar det!

Wooaah! Nu är jag taggad som FAN! Magpirret började nyss (eller är det planet som guppar?). Börjar fatta vad jag háller pá med mer för varje timme som gár. Hur som helst.. Nu är jag iallafall pá väg. Fy fan vad spännande!!

Nágot som inte är lika spännande är den 6 timmar lánga väntetiden i Madrid mellan flygen.

Bara att bita i det sura äpplet och gilla läget. Det är inte sá att jag har nágot val precis. Det ordnar sig alltid.. jag är ju sá lättroad! =)

Antecknat den fjärde januari 08:55

Sitter pà táget till Stokholm.

Det är inte förrän nu jag fattar att jag verkligen áker. Jag áker ensam, till Sydamerika, till ett främmande land, till främmande människor. Och jag ska vara borta frán Sverige, familjen och vänner i en mánad.

Detta är helt sinnessjukt. En resa jag har velat göra i sá mánga ár... Nu är det äntligen dags!

Sitter och lyssnar pá Viva la vida med coldplay, tittar ut genom fönstret pá det vita landskapet som drar förbi. Mäktig känsla.. Det gár bara att beskriva med ett ord: MÄkTIGT!!!

RSS 2.0