Happy birthday toooo youuuu

Idag är det min mamis födelsedag! 42 år fyller hon och vi firade här, hemma hos oss. Vi har lite mer plats om man säger så =D
Nu står Karlsson och Mami och "bråkar" i köket. Det är kul att de kan kivas med varandra, båda ropar på mig, ni vet som barn ropar när de vill skvallrar; Mammaaaaaa!!

Nu har de flesta åkt och det är bara min mami och min morbror kvar. ska strax skjutsa hem henne och hennes presenter och sen ska nog jag och Karlsson ut en runda..

ÄLskar min mami så oerhört högt!! hon är inte bara en mami, hon är min bästa vän också. Grattis tjockis!! =)

Här är våra presenter till henne (tavellisten och värmeljusen i bakgrunden är mina)
I paketet ligger linne och kofta.




Mitt hemmagjorda födelsedagskort.


Oups! I did it again

Nu har jag tjatat om den där sängramen i flera månader. Stackars Karlsson. Jag har tjatat och tjatat, har nog visat honom bilder på den minst fem gånger. Det verkar som om han tröttnade för tillslut sa han uppgivet och suckande: "Nu när vi sålt fälgarna kan du köpa din j*vla sänggavel.." wiiieeeee!!!

Den kommer om lite mer än en vecka.. längtar!! Äntligen!! passade även på att köpa hem Box överkastet de har på Ellos. Hämtade ut det idag. Det är väl hyfsat bra men det drar åt sig damm, speciellt eftersom det är svart så syns det mer. Men jag är ändå nöjd. Med måtten 260 x 260 cm täcker det vår kontinetalsäng hyfsat bra.

Här har ni bild på den! (även överkastet Box ser ni på bild, fast brunt)




Har gäster nu, mamma, syskonen, morbror, moster och mormor (och Karlsson) sitter på altanen. Det är fortfarande varmt ute och vi sitter och fikar, Jag har dragit ut våra två Tullsta fåtöljer på altanen. Skönt att ha dem ute när vädret är så fint. Semestern rullar på och jag mår väldigt bra!! Skööööönt!

Den mystiska tavlan

Ibland, när jag och Karlsson är ute och promenerar, går vi förbi ett litet tegelhus som ligger några gator ifrån oss. När man tittar in i fönstrena på det här huset så ser man att det är inrett väldigt modernt.

Ok, innan vi fortsätter med historien vill jag klargöra en sak; jag är INTE fönstertittare! JAg går INTE in på tomten och trycker näsan mot fönstret. Nej, jag skulle vilja kalla mig fönsterinspirationssamlare eller något sånt. Tittar diskret och beundrar. =)

Hur som helst så ser jag, varje gång, en stor tavla i svartvitt på deras vägg. Tavlan är avlång och jag tyckre mig skymta konturer av en människa, bilar och höghus ritat i en massa streck. Karlsson älskar den, jag älskar den. Vad f*n är det för tavla?! Det enda sättet att ta reda på det är ju att ringa på och fråga... Men pinsamt: "Hej jag har, från gatan, sett att ni har en fin tavla i vardagsrummet......"

Så häromdagen halkade jag in på en blogg. De bilderna jag hann se föll mig totalt i smaken. Fasen att jag inte kommer ihåg vem denna tjej är. Hon hade bilder på sina nyrenoverade badrum i grått och vitt klinker, och så fastnade jag för en bild; "TAVLAN!" Marimekkos TYG Hetkia, eller moments som den heter på engelska.

En sak är säker, det tyget ska jag absolut ha! Frågan är bara när.


Underbara/Gräsliga grannar

Utan att skryta måste jag ju säga att det är underbart att inte ha grannar som bor så tätt in på..

Våra exgrannar (när vi bodde i lägenhet) var snälla på alla sätt och vis, MEN en hade hund som skällde jämt, de andra hade en nyfödd bebis som grät om nätterna, den tredje lägenheten var ett slags hem för ungdomar och de rökte i trappuppgången, den fjärde var en paranoid gumma som, vid två tillfällen, sprang upp mitt i natten och bankade på vår dörr och påstod att det stod någon i hennes rum (för att inte tala om alla gånger hon ringde oss) och den femte var gubben ovanför som gick så förbannat mycket.. han satte ner ena hälen bestämt och hårt, och sen hörde man hasandet av den andra foten... japp! han var halt =D

Ni får ursäkta mina täta inlägg.. har enormt tråkigt.. Karlsson är ute och fiskar med en pojk (som han är kontaktperson till) och han LOVADE att det inte skulle ta mer än 1 ½ timme.. det har nu gått tre timmar =)
Nej nu ska jag banne mig ut. Kan inte sitta framför datorn längre!


Bjuder på nyinköpta liljor som fick ta plats på vardagsrumsbordet..




Blir nästan rädd

Lyssna på detta

Fy fasen vad jag skrattade!!! Men sen blir det nästan otäckt.. "äsch" tänker ni säkert, men jag hade en kund när jag jobbade på IKEA, i växeln, som lät PRECIS sådär... och hon var så förbannad att hon började bli personlig. Jag löste ändå hennes problem på ett professionellt sätt tillslut och hon var nöjd. Men jag grät efteråt och mådde skit..

Vilka människor det finns alltså =)

IKEA + The Sims = sant

Har jag berättat att jag är ett The-Sims-Freak?
Tja, nu vet ni det iallafall.. Detta är ett spel jag aldrig tröttnar på. Kan sitta i timmar och spela och jag vet inte varför.. När jag var liten gillade jag att leka själv ibland, jag gick runt för mig själv och pratade. Målade upp bilder i huvudet och gjorde olika röster i en dialog. Ibland satt jag även och ritade, ritade på ett sånt där 1 kg block med A4 papper. Och pratade samtidgt. Ordet fantasi fick en helt annan innebörd när jag kunde måla upp scener hur jag ville.

Jag hade sånna där kinderäggskrokodiler som man samlade på hemma. Jag brukade ta bigpack lådor och fylla med sand, sen gjorde jag varje krokodils hus genom att med enorm fingertoppskänsla göra små trappor i sanden, sängar som jag gjorde av gräs, osv. Det var mitt dockskåp för mina föräldrar hade inte råd att köpa ett riktigt.
När lekis köpte in ett dockskåp kan ni förstå vem som satt där mest.

Man kan säga att The sims spelet är nya generationens dockskåp =) och jag vägrar ju att bli vuxen så det passar mig alldeles utmärkt!!
SÅ, nu har ni lärt känna en del av min barndom också.. =) The Sims har i samarbete med IKEA gjort en expansion där man kan inreda med IKEAmöbler i spelet.. Alltid kul att kombinera nöje med nöje =D




Oväntat "besök"?

Det hände en läskig sak igår natt. Jag och Karlsson har dragit in lilla TV:n i sovrummet och DVD:n. Där har vi legat vissa kvällar och tittat på film innan det blivit dags för att somna...

Så igår natt så somnade vi. Karlsson somnade lite oroligt eftersom han dagen innan gjort en mindre bra affär med ett par fälgar. Detta betyder att han brukar vakna några gånger per natt eller prata i sömnen. Hur som helst så vaknar jag av att han sätter sig upp med ett ryck i sängen och andas tungt. Jag ska precis (som jag brukar göra) "tröstande" säga att det bara är en mardröm när DVD:n sätts igång. Vi reagerar båda samtidigt genom att hålla andan. Så sitter vi i vad som känns som evigheter utan att säga ett ord till varandra.

Till slut tänder Karlsson lampan på sin sida och tittar på mig. Jag börjar titta runtomkring mig i sängen för att kolla så inte jag låg på kontrollen. Han säger då: "Den ligger på DVD:n". Mycket riktigt ser jag att kontrollen ligger på DVD:n så ingen av oss hade kunnat komma åt den. Livrädd är jag, i ett vaket men sömnigt tillstånd och vägrar att sova i mörkt rum resten av natten.

Någon timme senare vaknar jag av att Karlsson sätter sig upp igen i ett ryck. "vad är det?" frågar jag. "Schhh! det knackar på dörren!". Vi sitter där en stund, jag med hjärtat i halsgropen, och lyssnar. Karlsson går upp och tittar. Ingen där. Jag sover inte en blund den natten.

Nu är det ju så att det finns en alternativ lösning på det här... Vi kan ha råkat sätta DVD:n på timer på något märkligt sätt. Jag har kollat nu i efterhand och det finns ingen timerknapp utan jag antar att man måste in i någon slags meny, hur det nu skulle ha gått till vet jag inte.
Knackningen kan ha varit en dröm Karlsson hade.

Ändå tyckte jag i den stunden att det var jääääävligt läskigt och kunde som sagt var inte sova på hela natten.
Usch!! Har ni varit med om något sånt??
Ni kanske tror att jag är helt knäpp nu men har ni någonsin vaknat upp kallsvettiga ur en läskig dröm och sedan berättar drömmen och inte alls tycker att det låter så läskigt som det var då? Så känns det för mig just nu =)

Säng på gång?

Jag har varit VÄLDIGT frånvarande här på bloggen sista veckan. Anledningen: Jag har semester =D
Och eftersom vi målade om huset, gjorde om verandan och la ny marksten INNAN semestern så har vi inget huspyssel kvar just nu. Vi försöker återhämta oss och smälta in allt vi gjort nu under våren.

Jag har dock, bakom ryggen på Karlsson, tittat lite på eventuella sängfronter som skulle kunna passa vår kontinentalsäng =D. Det är ju ibland svårt att hitta en sängram till de sängarna eftersom de är så höga. Jag har hittat två kandidater. den ena bättre än den andra. Den första kommer från Ellos och finns i svart och ek också. Den är 105 cm hög. Hade varit optimalt om den hade varit lite högre men den funkar nog. Vi är inte mycket för sängbord så denna passar utmärkt!



Här är den andra kandidaten från Mio Möbler. Den är 98 cm hög. Så jag tror att den går bort. Men ändå värd att visa.



Frågan är ju nu.. om jag ska köpa i vitt eller svart.. Väggarna i sovrummet är ju vita och krukorna i fönstret är svarta.. Så det lutar mot svart hela tiden. Men vitt är ju så snyggt och funkar med det mesta. Beslutsångest =/

Förresten.. Har sommaren redan varit här eller väntar vi fortfarande på den?
Sommaren är så opålitlig. Därför är det skönt att favoritårstiden är hösten... Man kan alltid lita på att den kommer =)

Romantisk/Amerikansk stil

Gick upp imorse och skulle ta mina p-piller. Det var dags för tisdagens piller och jag blev stel, tänkte "Shit, nu glömde jag ta tisdagens piller, eller är det verkligen onsdag idag? Vad fan är det för dag?".
Jag greps av en oförklarlig men obehaglig panik. Helt otroligt egentligen vad beroende man är av att veta vilket tid, dag etc. det är.
Nej jag har inte semester denna veckan. Manpower har bara inte hittat något uppdrag till mig denna veckan. Nästa vecka börjar min semester. Nu går jag på garantilön. Skönt!

Om jag har tur idag åker vi till IKEA, jag och Karlsson. Han fick ett ryck igår och började rensa och städa garaget (jag älskar när han får sådana ryck =D) Och han är missnöjd över att vi inte har investerat i ett grovförvaringssystem. Så jag, listiga räven, sa att det finns på ikea (vilket det gör så jag ljög ju inte). Enda nackdelen = jag åker med honom =/ det blir ingen shopping då om inte han samtycker.

Har verkligen fokuserat mig på sovrum den sista tiden när jag surfat på Internet. Gick in på ILVA.se idag eftersom jag kände att det var längesen sist nu och blev som vanligt kär i några produkter. De har så mycket romantiskt/klassiskt där. Men mest reagerade jag nog på dessa bilder.
Nästan lite amerikansk stil över det. Stort och maffigt. Läckert!




Syrrans sovrum

Har hållit mig undan från bloggen den senaste veckan. Varför? Jag har jobbat kväll. Det vill säga fyra timmars fritid på förmiddagen varav två av dem går till att käka frukost, lunch och fixa matlådor.
De övriga två har gått till att titta på ny bil. Så nu har vi en Audi A4 Avant. Så jävla läcker. =D

Förra helgen kom min syster hem från Thailand. Eftersom hon fyllde år i tisdags så hade jag, mamma och Karlsson fixat hennes rum. Synd att jag glömde ta före-bilder. Innan hade hon gula tapeter och möbler som inte alls passade ihop. Det var svårt att inreda hennes rum utan att kunna fråga henne, det skulle ju bli en överaskning och hon är ganska kräsen. Men som tur var så hade hon och jag kollat i inredningstidningar för några månader sen och hon pekade ut en bild som hon tyckte väldigt mycket om. Så jag utgick från den.

Rummet är inte klart än. Det fattas lite accessoarer här och där. Men det får komma allteftersom.
Igår skruvade jag även ihop hennes nya säng som kom från Ellos (kom ej i tid till överaskningen). Så jag får uppdatera dem senare.










Knubbig Lampa KNUBBIG

Igår åkte jag, mami och abuelita ("lilla mormor" på spanska) till IKEA. Vi hade supertrevligt och traskade runt tillsammans alla tre och förälskade oss i diverse saker. Vi fick hela tiden påminna oss om våra respektive budgetar och vad vi hade planerat att köpa. Det blir lätt att man plockar ner lite för mycket i vagnen annars =D

Själv kom jag undan billigast av alla då jag egentligen inte hade planerat att köpa något. Jag åkte mest med för mamma och mormors skull... Hörde Karlssons varnande ord i huvudet hela tiden "Köp inte en massa grejer nu". Skit... jag som längtat efter att kunna åka dit utan honom då han alltid stressar på vid de avdelningar där han vet att jag blir som ett barn på godisavdelningen. Ändå fanns han med i mitt samvete hela tiden.. Hehe

Jag lyckades dock få med mig några handdukar, galgar och diskborste.. Och lampan KNUBBIG.. Såg den, älskade den, köpte den. Mamma ångrade att hon inte också köpte en.. Bara 149:- för de stora och 79:- för de små. Mycket prisvärt!
Den hamnade såklart i vårt nypimpade fönster. Har saknat stämningsbelysning där.
Måste dock påpeka att om man är ute efter att ha just stämningsbelysning så krävs 15 watt. Inte mer.. då blir det för starkt.

Egen bild




Finns i svart, rosa, lime och turkos (bild IKEA.se)










Marimekko hos Sandra

Det finns en tävling hos Sandra på Tjohalia.blogg.se just nu.
Det man kan vinna är en Marimekkoskål. Man får då välja mellan
färgerna svart, blå, grön, klar, hallon och ros/oliv. Det är jättelätt att vara med i tävlingen så gå in hos henne och kika vettja!

Tittade faktiskt på
dessa skålar
när
vi var i Göteborg
Åhlens City.
Synd att grabbarna
hade så bråttom,
annars kanske jag
hade varit en ägare
till en sån här nu....


Nytt i fönstret del 2

Fast denna gång hamnar vi i Master bedroom kategorin!

Jag har visat bilder på mitt sovrum för ganska längesen.. kika här Och jag är jättenöjd med garderoben och golv och väggar. Men det fattas lite karaktär i rummet. Många sovrum är väldigt kala nuförtiden. Men jag vill ha det mysigt i mitt sovrum. Lite mer känsla.

Och jag vet inte hur många gånger jag har tjatat ihjäl mig på era bloggar om hur mycket jag vill göra om sovrummet men att det inte är prioritet ett just nu. I helgen fick det dock vara nog. Både jag och Karlsson har suckat oss till leda över det tråkiga och kala fönstret. Måste då tillägga att de röda ljusstakarna har vi inte kvar för en viss person (*host host* Karlsson) rev ner dem så att de gick sönder. Ingen lampa står där heller längre. Så vi åkte till blomsterlandet och köpte nya växter och krukor. Det som fattas är någon slags mysbelysning och svarta hissgardiner/coola persienner.

Så här ser det ut nu


Haha! Såg en sak precis.. ser ni att det ser ut som om växten har tuttar? hihi!



Nytt i fönstret

Ja, jag har väl inte varit så duktig på det där med växter och göra fint i fönster.. Snarare att jag inte kan hålla växterna vid liv.. Men i helgen var vi och köpte nya växter och piffade till det lite i fönstret. Nu är det mycket finare! Skönt att sitta i vardagsrummet nu och slippa sucka och få ängest över hur det ser ut i fönstret.

Ska gå och lägga mig nu. Upp klockan 04.30 imorgon bitti för att ta sig till jobbet...







Lite nya blommor på vardagsrummet fick det också bli!


RSS 2.0