Ett år i huset!

Idag, den tjugotredje augusti är det ett år sedan vi flyttade in i huset. Egentligen fick vi nycklarna till huset "igår" men vi flyttade inte in våra möbler förrän idag och inatt är vår första natt i huset för ett år sedan.
Vi trivs jättebra i huset och ska nu lugna ner oss rejält. Vi har gjort ganska mycket och vi måste tänka oss för så att vi inte renoverar för mer pengar än huset är värt.

Så här bjuder jag på mäklarens bilder (före-bilder) och våra bilder (efter-bilder) som vi tagit idag. De är tagna ur samma vinklar. Synd att inte solen sken idag, då hade bilderna gjort sig bättre. Men det är som det är! På vissa bilder ser ni att det inte har hänt något förutom att vi satt in våra egna saker. Tänkte att jag ändå skulle visa de bilderna.


FöreEfter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Före


Efter
Marimekko tävling

Tjohalia har en tävling på sin blogg just nu i samarbete med designonline där det denna gången dras tre vinnare. Gå in och var med!En sån här fin skål kan du vinna

Sängaveln från ellos

Tack för alla fina kommentarer angående dörrarna! Har nog aldrig fått så mycket kommentarer faktiskt och blev helt chockad! Så vad gör jag? Jo jag sitter här en fredagkväll och vet inte riktigt vad jag ska göra. Karlsson har åkt till min mormor för att titta på film med min morbror och moster. Jag orkade inte följa med. Vet inte riktigt vad jag är på för humör idag. =) så är det ibland.

Jag har hela tiden tänkt på att jag måste visa bilder på nya sängramen ju. Men det har inte ritkigt blivit av eftersom jag tyckte att de första bilderna jag tog blev lite suddiga och ville ta nya. Och jag skäms att säga det men jag har inte bäddat sängen på hela veckan =/ så jag bestämde mig nu för att lägga ut de första bilderna jag tog.

Vad är det? att inte bädda sängen egentligen? Bäddar man inte den när man går upp på morgonen, blir det aldrig av eftersom det känns meningslöst att bädda när man kommer hem. Då ska man ju snart gå och lägga sig? Är det typiskt av en 22 åring att vräka ur sig en sådan här sak?

Notis: växterna är rekvisita, inte fasen skulle jag ställa en sådan livsfarlig sak på sängramen?
Men så gör ju många inredare, som att ställa krukväster på golvet framför tvbordet? (kolla nya MIO-katalogen sidan 46)

Bordörren uppe!

Vi blev lite ivriga och hade inte tålamod att vänta på att vår hjälpreda skulle ha tid att hjälpa oss med dörrarna nästa helg, så vi fixade någon annan som hjälpte oss. Jag menar, vi väntade ändå i åtta veckor bara för att dörrarna.

Det blev, som vi misstänkte, en del problem. Groventrédörren gick alldeles utmärkt medan huvudentrédörren var lite svårare att få rak då den gamla dörren hade varit lite sned och allt runtomkring den anpassats efter den. Så vi fick riva lite extra men inget som kostade för mycket, som tur var.

Måste säga att det blev mörkare innanför dörrarna efter bytet. Men det hade vi redan i tankarna då de gamla dörrarna hade stora fönster. Det är dock inget problem i huvudentrén då vi har stora fönster i vardagsrummet. Det handlar nog mest om en vanesak.

Nu ska jag sluta babbla och visa dörrarna. Behöver jag ens påpeka att vi blev enormt nöjda med resultatet?

 FÖRE
huvudentré


groventré


EFTER
framsidan


huvudentrén


listen under dörren målades vit


groventrén


Nya limegröna blommor


Ny ringklocka som lyser

Jobba igen

Japp.. Idag var första dagen på jobbet efter semestern. Och eftersom vi har gått och lagt oss tre-fyra på natten den senaste veckan så kan ni ju bara föreställa er hur jobbigt det var att gå upp när mobilen ringde 04:30 idag. Sov ändå förvånansvärt bra inatt med tanke på dygnsrytmen. Jag var hur pigg som helst imorse och det gick bra på jobbet. Men det är nu, när man kommer hem som den stora kampen börjar; ATT INTE SOMNA! För sover jag en stund nu, så kan jag inte somna senare ikväll och då är jag fast i en ond cirkel. Karlsson har redan förlorat kampen och ligger och snarkar i fåtöljen stackarn.

Semestern har iallafall varit jätteskön och jag uppskattar att börja jobba igen!

Idag fick vi våra dörrar. De ligger hos grannen eftersom vi beställde dem tillsammans. Han har mer utrymme så han får ha kvar dem där tills vår hjälpreda kommer och hjälper oss att sätta upp dem. Jag vet inte hur svårt det är egentligen men har hört från många håll att det kan vara ganska svårt, det är inte bara att byta ut en ytterdörr mot en annan. Vår hjälpreda kan inte hjälpa oss förrän nästa helg =(
Tråkigt eftersom man är så ivrig att få upp dem när de väl är här.

Visar en bild på en glad överaskning jag fick mig i sommar, Jag älskar ju liljor och köper ofta hem några stycken att ha i vardagsrummet. De lyfter upp hela rummet tycker jag. Det visar sig att vi har liljor i vår trädgård! =D


Tyst som en mus

här på bloggen. Har inte skrivit ett inlägg på hur länge som helst och ibland får jag nästan lite ångest över det. Men sanningen är att jag inte har haft något speciellt att blogga om. Inredningsmässigt då. Jag skulle kunna lägg upp en massa bilder på och tipsa om olika företag och dess produkter. Men det är inte min allra starkaste sida. Ska jag blogga så vill jag ha något att blogga om som KÄNNS RÄTT. Det ska inte behöva kännas krystat eller hur?

Jag har iallafall fått sängramen nu. Är jättenöjd med den! Har dock inte fått till några bra bilder men lovar att visa det snart. Dörrarna har kommit också.. inte till oss än, men de är klara. Så snart får lite lite dörrbilder också

Kan iallafall berätta något som kanske roar er. Det roade iallafall mig ganska mycket ikväll. Jag var ute och dansade idag, var ute igår också. Hade jätteroligt! Älskar ju att dansa, speciellt till RnB och reaggeaton. Så jag stod och dansade i min nya kjol som jag beställt från H&M. Jättesnygg pennkjol men slits bak. Har hela kvällen gått och oroat mig för den där slitsen eftersom jag valde att dra upp kjolen över midjan (så som det är modernt att ha) och slitsen hamnade lite väl långt upp. Alla sa att det inte syntes något och sen stack vi till terassen (ett utesälle där jag bor).

Jag hade dansat halva kvällen när T-pains "get low" pumpar ut i högtalarna. Det vill säga att när de sjunger "Get low low low low low low low" så ska man liksom gå ner dansandes. Det är då det händer. Kjolen spricker upp i bakdelen! Jag har alltid varit nöjd över den stora bakdel jag ärvt men ikväll förbannade jag den! Jag kände efter med händerna och insåg att den spruckit halvvägs upp till svanken. Desperat försökte jag dra ner kjolen men förgäves. Det jag fick göra var att dra kjolen åt sidan så att den spruckna slitsen hamnade vid låret. Det gick bra i en halvtimme men jag kände mig så obekväm i en så blottande kjol så jag ringde Karlsson (som förstås skrattade åt mig) och skjutsade hem mig.

Det är min kväll mina damer och herrar. Cladde i sprucken kjol.. och jag som aldrig använder kjol... Whyyyyyyy??!!!

RSS 2.0