Väggen nere

Var och fotade lite på eftermiddagen nu när väggen är riven. Grabbarna har en hel del att städa i helgen xD hahahaha!!!






Kommentarer
Postat av: Malin Inspiration&design

Cladde; Tjenis! Kul att höra i från dig. :) Färgen heter Anis och är från Colorama (Miokollektion). Den stämmer att den är grafitgrå, men upplevs ändå som svart. :) Är kanonnöjd med färgen och är nog inte tröttna på den. Testa med en provburk och känn efter, det gjorde vi. Hoppas allt är bra med dig?!



Ska bli spännande att följa er renovering. :) Kram

2009-04-16 @ 22:04:43
Postat av: helen

Hej Cladde! Jag har följt din blogg tidigare men nu måste jag erkänna att det var ett tag sen jag var här inne. På gott och ont, nu kommer jag ju ha mycket läsning att plöja igenom :-) Jag vet att du har läst butikskommunikation och jag är sugen på att söka och börja läsa till hösten. Om du har tid och lust så skulle jag uppskatta enormt om du ville maila, eller skriva här, lite info och din åskit om utbildningen. Hur skulle du beskriva arbetsuppgifterna? Gav utbildningen dig vad du hade hoppats på? Hur har det vart att få jobb efteråt? (Ganska svårt om jag förstått saken rätt?)

2009-04-18 @ 15:24:45
Postat av: Cladde

Hej Helen!! Kul att du följer renoveringen! =)

När jag gick den utbildningen började jag i den tredje årskullen. så den är väldigt ny och har självklart sina brister. I helhelt tycker jag dock att den var bra och väldigt intressant. Har aldrig tyckt att studier varit så roliga som de två år jag gick den utbildningen. Man läser företagsékonomiska kurser parallelt med inredning och design kurser. De flesta lärare i företagsekonomiska kurserna är duktiga föreläsare, om det är samma som när jag gick där förstås. Lärarna i inredning och designkurserna är också grymt duktiga på det dom gör, men som lärare har de vissa brister. En fick mig att börja gråta en gång så elak var hon och ibland är de inte särskilt pedagogiska. Men som sagt i helhet tyckte jag att utbildningen var bra och de flesta av mina klasskamrater har fått jobb inom detta. Anledningen till att jag inte har fått jobb är att jag inte har sökt sådana jobb. Jag är nämligen inte lika säker längre på att jag vill JOBBA med det. Jag älskar inredning och design och funktionella lösningar. Men att arbeta kreativt är stressigt och krävande plus att man får mycket hård kritik och jag är inte säker på att jag vill utsätta mig för det dag ut och dag in trots att det är ett stort intresse. Så jag nöjer mig med att bli inspirerad av andra och inreda mitt eget och kanske ibland ge lite råd till bekanta..

Men visst det finns mycket konkurrens och det är svårt att komma in i branschen om du inte har liknande erfarenhet sen innan.

Har du fler frågor är du givetvis välkommen att fråga igen, jag hoppas att jag fått med väsentlig information =)

2009-04-18 @ 18:04:21
URL: http://cladde.blogg.se/
Postat av: helen

Hej igen! Tack för det långa svaret. Det är alltid intresant att höra tidigare elevers åsikter så man vet vad man kanske/förhoppningsvis ska ge sig in på. Det låter inte som en höjdare med lärare som får en att börja gråta, min körskolelärare lyckades få mig till det en gång. Ingen är perfekt men lite finess borde man ju faktiskt ha som lärare. Om jag har förstått saken rätt så är ens huvudsakliga uppgift att skapa en säljande miljö och "visa butikens personlighet"? Det stämmer eller skulle du uttrycka det annorlunda? Jag har ju läst att du är arbetslös, jag har nyligen blivit varslad från jobbet och snart är jag också det. Känns lagom kul. Men jag tänkte ta tag i saken nu och försöka få mig en utbildning och jag älskar också heminredning, design och liknande så jag tycker den utbildningen låter intressant. Tack snälla du.

2009-04-18 @ 21:33:52
Postat av: Cladde

Ja alltså du blir ju inredare och butikskommunikatör och det är just butikskommunikation där du ska tänka mer säljande, alltså förstärka ett företags/varumärkes identitet med hjälp av inredning, exponering m.m. I inredningskurserna lär du dig mer att skapa en känsla och miljö som matchar din kund (personen som ska bo/leva i miljön. =)

Ja hon var ganska hård mot mig den läraren, det hon sa var ganska onödigt, allt på grund av ett missförstånd. Men men, det är kanske lika bra man vänjer sig då den här branschen är full av elaka kritiker xD

Önskar dig lycka till!!

Kram!

2009-04-20 @ 14:49:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0