Jävla kvinnopiller

Ringde till vårdcentralen idag eftersom mina p-piller är slut och jag behövde veta om det bara var att hämta ut nya eftersom jag bara hämtade ut för tre månader senaste gången och normalt skriver de ut recept för ett år. Hur som helst, de ringde upp mig och sa att det inte fanns något att hämta ut och att jag måste ringa sesammottagningen för att få ut nya..

Jaha great, tänkte jag.. där lär jag ju inte få en tid inom de närmaste dagarna. Jag försökte iallafall nå dom i över en timme och det tutade upptaget konstant.. som vanligt på den där jävla mottagningen. Jag blev jävligt irriterad eftersom jag ringde på arbetstid och svor högt åt dom jävlarna för att de inte har någon slags jävla telefonkö så att man iallafall är garanterad att komma fram och prata med någon.

Tillslut kom jag fram och efter samtalet hade jag bara lust att köra upp till sesam och lappa till kärringen.. here we go:

Jag: Hej jag behöver nya p-piller, ni brukar ju skriva ut p-piller för ett år och nu när jag ringde vårdcentralen sa de att det inte fanns några att hämta ut? Jag var ju hos er för bara 4 månader sedan.

Hon: Vad har du för personnummer?

Jag rabblar upp mitt personnummer

Hon: Sist du var och hämtade ut p-piller var 2008

Jag: Nej jag var hos er för fyra månader sedan

Hon: Här står det 2008

Jag: Det var konstigt.. men jag var där

Hon: Jaha....

Jag: Ja?

Hon: Nu ser jag att du var här för fyra månader sedan och då fick du utskrivet p-piller för tre månader. När tog du dina sista piller?

Jag: I lördags

Hon: Det kan ju inte stämma, du fick ju ut dina p-piller för fyra månader sen och de räcker bara i tre månader.. du kan omöjligt ha tagit de sista i lördags

Jag smått irriterad: Jag kunde ju inte börja ta dom på direkten eftersom man ska börja ta dom under rätt månadsperiod så det tog en månad innan jag började med dom.

Hon: Jaha...

Jag: Och nu vill jag ha nya

Hon: Ja men du förstår att när man börjar ta nya p-piller så får man bara utskrivet i tre månader första gången och sen måste du komma tillbaka så att vi kan kolla blodtrycket så att du verkligen tål dem.

Jag ännu mer irriterad: Jag har tagit samma p-piller sen jag var 15 år. Jag vet att jag tål dem. Och det var ingen som sa till mig att jag var tvungen att komma tillbaka efter tre månader.

Hon: Du har inte tagit dessa p-piller innan

Jag: Äeh men du skojar med mig? Påstår du att jag ljuger?

Hon: Nej inte alls men här står det..

Jag: Ni har gjort något fel i systemet. Jag vet väl vad jag tar för p-piller och hur länge jag har tagit dom!

Hon: Jo det förstår jag..... nu hittade jag här... Hur många p-piller har du kvar?

Jag: Inga alls.. jag sa ju innan att jag slutade ta dom i lördags och nu gör jag ett uppehåll och måste börja på en ny karta på söndag

Hon: Men du ska inte göra något uppehåll när du tar dessa p-piller

Jag: Jo jag har 21-dagars karta istället för 28-dagars.. jag tar aldrig sockerpillrena ändå.

Hon: Här står det att du tar 28-dagars...

Jag: Men på apoteket får man faktiskt välja om man vill ha 21 eller 28 och JAG TAR 21!!

Hon: Vi har ett återbud idag klockan 13.40, kan du komma då? Annars får du vänta tills nästa vecka och då är det ju lite sent....

Jag: Jag kommer

*klick*

Stackars tant försökte bara göra sitt jobb men hennes nonchalanta jävla tonläge och hennes jävla trotsande gjorde mig vansinnig!!!

Inte nog med det så lyckades jag inte slippa undan den där jävla gynundersökningen.. trots att jag gjorde en för 4 månader sedan.. "Akta dig för min fotsvett, den dödar" sa jag och slänge upp benen i gynstolen xD hahahahaha!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0