Tji fick dom!

Vårt hus är ett enplanshus på 123 kvm. Det består av 3 sovrum, vardagsrum, kök mm (klicka här för att se planlösning). Det är ju inte ett jättestort hus precis. Och ingen källarvåning. Huset är nästan för stort för oss nu. Det minsta rummet använder vi som datarum, det stora som sovrum. I det mellersta har vi gästrum som aldrig används.

Vi har fått kommentarer som lyder i stil med: "är inte huset lite litet?".. Och visst har de en poäng.. När man får ungar i framtiden så kan huset bli litet. Vart ska vi ha datorn då? Kommer vi att växa ur huset? I början blev man lite besviken över dessa kommentarer. Det fick en att börja fundera på om man verkligen köpt rätt hus. Ångestkänslor vällde upp inom en.. "Gjorde vi helt fel nu?".


MEN! nu är det så här.. Att vi har haft snickare hos oss vid två tillfällen och då drog vi upp dem på "vinden". Deras "utlåtande" lyder att här kan man bygga en övervåning! Man får regla om och när man tar bort isoleringen så vinner man 30 cm extra. Det vill säga att det blir totalt ca 270 cm från golv till tak på det högsta stället. Visst, vinkeln på taket är inte densamma som på ett vanligt 1½ plans hus. Men det går och ovanvåningen får en bredd på 4-5 meter och en längd på 14 m. Är det inte underbart? Så tji fick dom som sa de!

Detta är ju såklart ingenting vi planerar att göra inom de närmaste åren. Vi håller oss till en våning så länge det går. Men jag kan inte hjälpa att jag redan börjar tänka ut (drömma) hur det kan komma att se ut där uppe.. Tänk en hel övervåning för sig själv! (och Karlsson då) Med eget badrum, stort sovrum och varsin walk-in-closet! Karlsson är mer inne på idén om att göra ett stort allrum där ungarna kan umgås med kompisar när de blir äldre.. Men visst håller ni med mig tjejer??? =D


Taket är ganska högt för att vara ett enplanshus. Jag har sett hus med lägre tak som har övervåning

image480

Så här ser "vinden" ut. Här behöver man regla om

image481

Min.bild1 - Här kan man uppskatta hur högt det är, (lägg till 30 cm)
Min.bild2 - Det ligger tjock med isolering, ta bort det och vi får 30 cm extra


     

Kommentarer
Postat av: Lisa

Fint hus ni har! Jag längtar så tills vårt husköp blir av om typ...4 år.. hahaha! Ha en trevlig helg!

2008-03-07 @ 17:42:10
URL: http://lisenis.blogg.se/
Postat av: tina

Hej där!! Vilket fint hus ni har...och toppen att man kan fixa och bygga till när det behövs! Själv bor vi i enplans med källare...men skulle gärna byta till ett enbart enplan. Vi har en massa förråd vilket är bra...och dåligt...det blir ju värsta loppmarknaden där till slut!!!
Du undrade om hängarna...de kommer från Designhouse..jag skickade efter dom från Designonline!
Trevlig helg å kram!
tina=)

2008-03-07 @ 18:05:26
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Sandra

Hehe klart jag håller med dig, en walk in closet är en ren nödvändighet! Hihi har redan påpekat det för Tommy och vi har inte ens börjat fundera på att köpa hus än, det gäller att börja i tid :) Kram

2008-03-07 @ 22:12:50
URL: http://tjohalia.se
Postat av: anna

I Sverige är folk så bortskämda med yta. Vårt nya hus, med tre barn kommer att bli 140m2. (skulle inte ha råd att köpa större, i London kostar det för mycket) Även vi bygger på en våning, vilket är det bästa sättet att få mera yta och ni har ju höjd i erat hus för att göra desamma.
Ha en trevlig helg
anna

2008-03-08 @ 09:42:18
URL: http://www.brojer.blogg.se
Postat av: Kristina

Åh nämen va kul! Det vore ju jätteskoj om ni byggde ut där!
Älskar erat hus, det är så himla fint!
Vad är det för färg du vill ha på huset?
Kram

2008-03-08 @ 14:55:15
URL: http://xtina.blogg.se
Postat av: Sveinungsolveig

Wonderful site. Please continue this great public service.

2009-09-10 @ 08:36:06
URL: http://sveinungsolveig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0